Παραδοσιακή Αρτοποιΐα και Viennoiserie
Μάθετε τα μυστικά των τραγανών μπακετών και των πλούσιων γλυκών ψωμιών. Αυτό το σεμινάριο σας βουτάει στον ζεστό αλευρώδη κόσμο του αρτοποιού. Μάθετε τις τεχνικές και τις παραδοσιακές διαδικασίες της παρασκευής φρέσκου ψωμιού και rolls που συναντιόνται στους παραδοσιακούς Γαλλικούς φούρνους. Ο Σεφ θα σας δείξει την σωστή χρήση της φρέσκιας μαγιάς τα διαφορετικά είδη και ποιότητες αλευριού, και τα διάφορα στάδια παρασκευής ψωμιού. Τελειώστε την μέρα δοκιμάζοντας την δουλειά σας κατευθείαν από τον φούρνο.
Γαλλική τοπική Κουζίνα
Εξερευνήστε τις πλούσιες παραδόσεις των διαφόρων περιοχών της Γαλλίας από την άνεση των ειδικά εξοπλισμένων χώρων επίδειξης. Κάθε μέρα ξεκινά με την επίδειξη ενός μενού παραδοσιακών πιάτων από διάφορες περιοχές όπως η Προβηγκία, Αλσατία, Βουργουνδία και Νορμανδία. Αφού δοκιμάσετε και συζητήσετε θα ακολουθήσετε τον Σεφ σε μία από τις κουζίνες μας και θα ετοιμάζετε ένα από τα πιάτα μόνοι σας. Ο Σεφ θα σας καθοδηγήσει από την σωστή χρήση των εργαλείων με την τελική παρουσίαση του πιάτου.
Catering - Τεχνικές Μπουφέ
Σχεδιασμένο για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αυτό το πρόγραμμα εισαγάγει τους συμμετέχοντες στις πρακτικές και μαγειρικές παραμέτρους του catering, εστιάζοντας κυρίως στην προετοιμασία του μπουφέ. Το εντατικό αυτό πρόγραμμα αποτελείται από επιδείξεις και πρακτική, εργαστήρια, ειδικές παρουσιάσεις σχετικά με την διακόσμηση και την εξυπηρέτηση. Το πρόγραμμα κλείνει με την παρουσίαση ενός πλήρους μπουφέ για την οικογένεια και τους φίλους σας αλλά και VIP καλεσμένους από τον χώρο της μαγειρικής. Η διάρκεια αλλάζει σύμφωνα με την τοποθεσία της σχολής.
Προγράμματα Οίνου και Ποτών
Αναγνωρίζοντας το ταχέως αυξανόμενο ενδιαφέρον στους οίνους και τα ποτά η Cordon Bleu προσφέρει μαθήματα οίνου ως ουσιαστική προσάρτηση στα προγράμματα των μαγειρικών τεχνών. Τα προγράμματα αυτά είναι σχεδιασμένα ώστε να κάνουν πιο προσιτές τις τεχνικές λεπτομέρειες της γνώσης του κρασιού στο ευρύ κοινό και στους απόφοιτούς μας. Ακολουθώντας την ίδια προσέγγιση όπως και στα μαθήματα μαγειρικής η Cordon Bleu προσφέρει μαθήματα οίνου σε 3 επίπεδα Βασικό, Ενδιάμεσο, Ανώτερο. Σε μερικές τοποθεσίες μπορεί να γίνουν και εκπαιδευτικές εκδρομές. Όλες οι τάξεις τελειώνουν με την δοκιμή διάφορων κρασιών επιλεγμένων για την ποιότητά τους αλλά και τα χαρακτηριστικά τους που τα κάνει αντιπροσωπευτικά της χώρας τους, της περιοχής του τόπου και του οινοποιού.
Πάντρεμα Κρασιού και Φαγητού
Αυτή η ιδιαίτερα πρακτική έρευνα ενός πολύπλοκου θέματος, είναι σχεδιασμένη για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να καταλάβουν την διαδικασία επιλογής του σωστού κρασιού είτε για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς λόγους. Ο συνδυασμός κρασιού και φαγητού με επιτυχία απαιτεί γνώση και των δύο θεμάτων καθώς και αντίληψη της αίσθησης που δημιουργείται όπου συνδυάζονται διαφορετικά αρώματα, υφές, γεύσεις, και θερμοκρασίες.
|