Σεμινάρια

SOMM Cuisine - Drink the Taste

Ένα πρωτοποριακό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Sommelier στην Αθήνα

Σεμινάρια - Ελλάδα

SOMM Cuisine - Drink the Taste

SEMINAR CANCELLED

Μία κορυφαία συνεργασία γεννιέται ανάμεσα στην Genius in Gastronomy και την Gastronomy Essentials, με αφορμή ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ονομασία SOMM CUISINE, το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί από 21 - 25 Φεβρουαρίου 2022, στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Sommelier, στελέχη επιχειρήσεων, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης αλλά και όποιον θέλει να συνδυάσει τις γνώσεις του κρασιού με την γαστρονομία.

Το πενθήμερο αυτό πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει ένα εκπαιδευτικό γαστρονομικό ταξίδι, στις πιο επίκαιρες κουζίνες παγκοσμίως, με διεθνή χαρακτήρα, καθώς και στις σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής που χρησιμοποιούνται στην επαγγελματική εστίαση σήμερα.


Ο ΣΤΟΧΟΣ του προγράμματος είναι να φέρει τους συμμετέχοντες, σε επαφή και να αποκτήσουν επικαιροποιημένες γνώσεις πάνω στις πιο σύγχρονες τάσεις της διεθνούς γαστρονομίας, για να αντιληφθούν το πως αυτές επηρεάζουν και συνδέονται με το κρασί.

Άλλωστε οι λέξεις Γαστρονομία και Οίνος είναι έννοιες που θεωρούνται άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, στην παγκόσμια εστίαση.

Ο Chef Αλέξανδρος Πορφύρης θα παρουσιάσει τις ιδιαιτερότητες και τις γαστρονομικές παραδοσιακές τεχνικές της κάθε χώρας όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να δοκιμάσουν.

Ο Γιώργος Λούκας θα παρουσιάσει μια θεωρητική προσέγγιση του συνδυασμού της κάθε κουζίνας, καθώς και πρακτική επιβεβαίωση του ταιριάσματος κρασιών με τα εδέσματα που θα παρασκευαστούν.

Στο πενθήμερο αυτό πρόγραμμα, θα παρουσιαστούν οι παρακάτω επικρατέστρες Διεθνείς κουζίνες, οι οποίες θα συνδυαστούν με αντίστοιχα κρασιά

Αλέξανδρος Πορφύρης Γιώργος Λούκας

Αλέξανδρος Πορφύρης

Γιώργος Λούκας

21 Δευτέρα - 22 Τρίτη - 23 Τετάρτη


  • Γαλλική Κουζίνα
  • Ιταλική Κουζίνα
  • Ιβηρική Χερσόνησος (Ισπανία - Πορτογαλία)
  • Nordic Cuisine (Δανία & Σκανδιναβικές χώρες)
  • Ασιατική Κουζίνα (Κίνα - Ιαπωνία - Ταυλάνδη)

24 Πέμπτη - 25 Παρασκευή


Οι τελευταίες δύο ημέρες του προγράμματος θα αφιερωθούν στις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τα κορυφαία εστιατόρια σήμερα παγκοσμίως, όπως:

  • Τεχνική Sous vide
  • Πρόσθετα τροφίμων και η χρήση τους στη Σύγχρονη Μαγειρική
  • Tεχνική Σφαιροποίησης
  • Xρήση και υφές Thermomix
  • Xρήση Siphon για αλμυρές και γλυκές παρασκευές
  • Xρήση Pacojet και τα πλεονεκτήματά του για αλμυρές και γλυκές παρασκευές
  • Στερεοποιήσεις Υγρών στοιχείων
  • Σύγχρονες φόρμες και σχέδια για decor στησίματος πιάτων
  • Δημιουργία έκπληξης στους πελάτες
  • Τραγανά τηγανητά στοιχεία
  • Πολλαπλές χρήσεις Αφρυγαντήρα στη Σύγχρονη κουζίνα
  • Γλασαρίσματa και Επικαλύψεις σε γλυκές παρασκευές

Όλες οι παραπάνω ημέρες θα περιλαμβάνουν γευστική δοκιμή σε συνδυασμό με οινική δοκιμή.

Gastronomy Essentials Logo Gastronomy Essentials Logo

Meet Your Chef - Αλέξανδρος Πορφύρης


SOMM Cuisine - Drink the Taste

Με καταγωγή από την Ελλάδα και την Αυστρία, ο Αλέξανδρος Πορφύρης, αφού τελείωσε τις σπουδές του στη μαγειρική τέχνη στη σχολή Le Monde, ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας στο 5άστερο ξενοδοχείο St. George Lycabettus και στο Elounda Mare Relais & Chateaux.

Στη συνέχεια, φεύγει για το εξωτερικό, όπου και παραμένει για αρκετά χρόνια, εμπλουτίζοντας έτσι τις γαστρονομικές του γνώσεις και κουλτούρα.

Μένει στην Μαλτα για ένα χρόνο στο καλύτερο εστιατόριο της χώρας μόλις 21 χρόνων ως Sous Chef και συνεχίζει στο εστιατόριο 3 ΑΑ Rosettes 36 Restaurant by Nigel Mendham (1* Michelin chef) μέσα στο Dukes 5* hotel στο Λονδίνο για 2 χρόνια, όπου και του απονέμεται το Dukes Rising Star award, για το έτος 2015-2016.

Κατόπιν μεταπηδάει στο Sampa Coffee, όπου και ασχολείται με το μενού (Brazilian fusion cuisine), το κοστολόγιο και τις προσλήψεις του προσωπικού.

To 2017-2018, καταφέρνει, ως Head Chef, να φτάσει το Papillon Brasserie (kent Αγγλία), στο Νο 1 του TripAdvisor, το οποίο και αναγνωρίζεται από τη Γαλλική Πρεσβεία μέσω του Gout De France, για τη συνεισφορά του στην επιρροή της γαλλικής κουζίνας παγκοσμίως.

Συνεχίζει ως σύμβουλος chef στην αλυσίδα Little Bay Restaurants στο Λονδίνο και ως Executive chef στη Viking River Cruises στη Λυών της Γαλλίας.

Το 2020 επιστρέφει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, όπου και εργάζεται ως Consultant Chef στο εστιατόριο Porto Nuovo και ως Private Chef στην Ultima Collection.

Meet Your Sommelier - Γιώργος Λούκας


SOMM Cuisine - Drink the Taste Ο Γιώργος Λούκας έχει ιδρύσει την εταιρεία Genius in Gastronomy που έχει σαν αντικείμενο τα σεμινάρια, τα εκπαιδευτικά courses & τις συμβουλευτικές υπηρεσίες πάνω στο κρασί, την μπίρα και τ’ αποστάγματα.

Είναι Brand Manager κρασιού στην Εισαγωγική & Εμπορική εταιρεία DEALS A.E.

Ανακηρύχθηκε Καλύτερος Έλληνας Sommelier και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2002 και στον Παγκόσμιο το 2004.

Έχει υπάρξει Κριτής Διεθνών Διαγωνισμών Κρασιού και αρθρογραφούσε σε γνωστά περιοδικά σε σχέση με το κρασί και τα αποστάγματα.

Τα τελευταία χρόνια προετοιμάζει υποψήφιους διαγωνιζόμενους σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς. Το 2019 ανέλαβε επισήμως ως προπονητής την εθνική ομάδα sommelier.

Συνεργάζεται με γνωστούς ξενοδοχειακούς ομίλους ενώ εδώ και 9 χρόνια έχει την ευθύνη του food pairing στη μεγαλύτερη γαστρονομική εκδήλωση στην Ελλάδα, το Sani Gourmet Festival.

Επίσης έχει υπάρξει σύμβουλος οίνου σε δύο από τα πιο αναγνωρισμένα και βραβευμένα εστιατόρια με αστέρι Michelin, Σπονδή και Funky Gourmet.

Από το 2017 είναι επίσημος brand ambassador του γνωστού αυστριακού οίκου ποτηριών κρασιού Riedel και ήταν μέλος της A.S.I. Didactic Committee από τον Ιούλιο 2017 - Δεκέμβριο 2020.

Χαρακτηριστικά προγράμματος


Ημερομηνία: 21 - 25 Φεβρουαρίου 2022

Χώρος διεξαγωγής: The 11 Kassandra street: Καστοριάς & Κασσάνδρας - Βοτανικός

Ωρολόγιο πρόγραμμα: 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ.

Διάρκεια εκπαίδευσης: 30 ώρες (6 ώρες/ημέρα)

Εισηγητές:

  • Chef Αλέξανδρος Πορφύρης
  • Γιώργος Λούκας

Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή

Κόστος προγράμματος: 1100€

Έκπτωση 10% θα έχουν οι συμμετέχοντες που θα εγγραφούν στο πρόγραμμα έως και τις 15 Ιανουαρίου 2022.


Έγκυρες εγγραφές που δικαιούνται της έκπτωσης, ορίζονται όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν καταβάλει προκαταβολή ή έχουν προβεί σε εξόφληση στον παρακάτω λογαριασμο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2022.



ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Courier service icon

Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής σας, πατήστε το παρακάτω link:

(SOMM Cuisine - Drink the Taste)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να βάζετε το όνομά σας στην αιτιολογία της κατάθεσης.

Το πρόγραμμα διέπεται από την Eλληνική νομοθεσία κατά του covid και όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρουσιάζουν κατά την είσοδό τους στο χώρο, καθημερινά :

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
  • Πιστοποιητικό νόσησης ή
  • Ενεργό rapid test

Διοργάνωση

Gastronomy Essentials

Gastronomy Essentials Logo

Η Gastronomy Essentials, δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας και της εκπαίδευσης από το 2002.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, παράλληλα με όλες τις εκπαιδεύσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία, στην Ελλάδα, στη Κύπρο και το εξωτερικό, ασχολείται με τις επαγγελματικές γαστρονομικές εκδόσεις, την εκπαίδευση προσωπικού και παροχές συμβουλευτικού χαρακτήρα επισιτιστικών επιχειρήσεων, κατέχοντας την τεχνογνωσία και έχοντας πολυετή εμπειρία της αγοράς.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας σήμερα, είναι πολυμορφικές και πολύπλευρες, πάντα πάνω στον χώρο του γαστρονομικού προϊόντος, οι οποίες όλες μαζί, απαρτίζουν τον συνολικό στόχο της εταιρείας, που είναι η συνεχόμενη εξέλιξη της γαστρονομίας.

Genius in Gastronomy

Gastronomy Essentials Logo

Η Genius in Gastronomy ιδρύθηκε το 2010 από τον sommelier Γιώργο Λούκα με έμφαση στο κρασί, τη μπύρα και τα αποστάγματα.

Αποτελείται από μια υψηλής ειδίκευσης ομάδα Sommeliers, ειδικών κρασιού και δημοσιογράφων, με επικεφαλής τον Γιώργο Λούκα με δεκαετίες εμπειρίας και τεχνογνωσίας στον τομέα της οινοχοΐας και της βιομηχανίας του κρασιού.

Η Genius in Gastronomy παρέχει μια σειρά κύκλων σπουδών για το κρασί, τη μπύρα και τα αποστάγματα σε ιδιώτες και επαγγελματίες, που αποτελούνται από ολοκληρωμένες θεματικές ενότητες.

Τα μαθήματα είναι πιστοποιημένα από τον N.O.C.N (National Open College Network), Φορέα Πιστοποίησης για τη διεξαγωγή εξετάσεων στην Ελλάδα. Το NOCN πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και είναι αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης με το πέρας της εκπαίδευσης



Χώρος Διεξαγωγής



The 11 Kassandra Street
SOMM Cuisine - Drink the Taste

Επικοινωνία


SOMM Cuisine - Drink the Taste

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr