Καλωσήρθατε στο Cucina.gr

Ταξίδι στη καρδιά της Γαστρονομίας

Μαδρίτη - Ισπανία, 19 - 25 Ιανουαρίου 2020

Ταξίδι στη καρδιά της Γαστρονομίας

Ένα μοναδικό ταξίδι διοργανώνεται τον Ιανουάριο 2020, στην καρδιά μιας άλλης γαστρονομικής πρωτεύουσας, στη Μαδρίτη / Ισπανία, από την Gastronomy Essentials, για 16 επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης (Chef, Μάγειρες).

Η Μαδρίτη είναι μία από τις πόλεις που παίζει σημαντικό ρόλο στη παγκόσμια γαστρονομία για αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να την επισκεφτούμε και να ανακαλύψουμε ότι νέες γαστρονομικές high-end τάσεις έχει να μας προσφέρει σε γνώσεις, προιόντα και τεχνικές.

One week with Yann Duytsche

By Yann Duytsche

One week with Yann Duytsche

Ο μεγάλος Γάλλος δάσκαλος Yann Duytsche, σας προσκαλεί να περάσετε μία εβδομάδα στο εργαστήριό του (Dolc - Βαρκελώνη - Ισπανία), μέσα από το νέο του βιβλίο, που εκδόθηκε από το Grupo Vilbo και το περιοδικό, So Good.

Το βιβλίο περιέχει τις κύριες δημιουργίες του, τις οποίες ο Duytsche, φτιάχνει κάθε μέρα στο εργαστήριό του.

Prisma

By Frank Haasnoot

Prisma

O Frank Haasnoot, θεωρείται σήμερα, ως ένας από τους καλύτερους Pastry Chefs παγκοσμίως.

Εμφανίστηκε στο προσκήνιο, μετά την ανακήρυξη του, ως νικητής του διαγωνισμού World Chocolate Masters το 2011 (Παρίσι), με λαμπρό έργο, τόσο στην καλλιτεχνική πτυχή, καθώς και στην τεχνική όσο και από πλευράς γεύσεων.

Sweet devotion, by Daniel Alvarez

Μία μοντέρνα προσέγγιση στις χειροποίητες ζύμες

Sweet devotion, by Daniel Alvarez

Ο Daniel Alvarez, ρίχνει μία εμπεριστατωμένη ματιά στις κυρίως σπεσιαλιτέ τις ζύμες σφολιάτας και των brioche.

Από τα κρουασάν, στο panettone, στις millefeuilles, στα palmiers, στα ψωμιά με σοκολάτα, στα bostock, kouglof, king's cake, braids, savarin...

Ideas and recipes between cuisine and pastry

By Jose Romero

Ideas and recipes between cuisine and pastry

Μόνο οι ασυμβίβαστοι αναζητούν νέα μονοπάτια.

Δεν πρόκειται για την αμφισβήτηση των πάντων, αλλά για την προσθήκη, συμβολή και ανάπτυξη.

Ένα σαφές παράδειγμα αυτού του πνεύματος, είναι ο ίδιος συγγραφέας αυτού του βιβλίου, ένας σεφ κουζίνας, παθιασμένος, όμως, για ζαχαροπλαστική, μαρμελάδες, αρτοποιία, ζύμες...