Επαγγελματικές Εκδόσεις

Grand Livre de la Naturalite

By Alain Ducasse. Επαναπροσδιορίζοντας την Γαλλική Γαστρονομία!

Επαγγελματικές Εκδόσεις - Μαγειρική

Figure 1

Έκδοση στα Ελληνικά / Gastronomy Essentials.

Μία νέα έκδοση από τον μεγάλο Γάλλο Chef Alain Ducasse έκανε την εμφάνισή της στα Γαλλικά στα τέλη του 2020, η οποία αμέσως τιμήθηκε με το βραβείο Champagne Collet, καθώς αυτή δεν πρόκειται απλά για άλλη μία έκδοση.

Μέσα από το Grand livre de la Naturalite ο Alain Ducasse, επαναπροσδιορίζει τη Γαλλική γαστρονομία !

Πρόκειται για έναν οδηγό στη νέα εποχή της γαστρονομίας όπου η κεντρική ιδέα κάθε συνταγής θεμελιώνεται με αξίες όπως ο σεβασμός στο περιβάλλον και η φιλοσοφία κατά της σπατάλης των τροφών, αφού αξιοποιούνται εξ' ολοκλήρου όλα τα υλικά.

Grand Livre de la Naturalite

Σήμερα, το να τρέφεσαι με πιο υγιεινό και φυσικό τρόπο, είναι μία προσδοκία και μία αναγκαιότητα και είναι καιρός να μεταφερθεί στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας. - Alain Ducasse


NATURALITE - Η κουζίνα της διαφορετικότητας


Grand Livre de la Naturalite
Romain Meder

Για τον Alain Ducasse, η υψηλή μαγειρική είναι ένα ζήτημα συγκίνησης και διαφορετικότητας.

Αυτή η λέξη επανέρχεται συνέχεια στην κουβέντα του. Ένα πιάτο πρέπει να ιντριγκάρει για να είναι αξιοσημείωτο. Πρέπει να προβληματίζει αυτόν που το τρώει και να του δημιουργεί την επιθυμία να κατανοήσει αυτό που του παρουσιάζεται.

Ο Alain Ducasse και ο Romain Meder, αναζητούν πώς θα οργανώσουν την απώλεια των σημείων αναφοράς, στους ήδη επιβεβαιωμένους συνδυασμούς γεύσεων και τεχνικών, σίγουρα παράδοξο, αλλά που επίσης φέρνει μία απελευθέρωση, η οποία ευνοεί την ανακάλυψη, προς νέους ορίζοντες, χωρίς προκαταλήψεις.

Χωρίς να είναι σε γνωστό πεδίο και θολώνοντας τα νερά, θέτουν έναν επιθυμητό ανομολόγητο στόχο: απαγορεύουν τη σύγκριση με την ήδη υπάρχουσα κουζίνα.

Για να το κατορθώσει αυτό, η κουζίνα της Naturalite θα αναζητήσει τη γευστική συγκέντρωση, ακόμη και αν στερείται υλικών που θα της επιτρέπανε να φτάσει σε αυτήν την ένταση.

Έχοντας καταργήσει τις λιπαρές ουσίες, ο Romain μη μπορώντας να θωρακίσει τα υλικά με το βούτυρο ή με το λάδι, ούτε να δέσει τις σάλτσες με κρέμα γάλακτος ή με αλεύρι, τοποθετεί την αναζήτηση της συγκέντρωσης των γεύσεων, στο κέντρο της μαγειρικής του πρότασης.

Οι τεχνικές του χτες, παρόλο που είναι τόσο αποτελεσματικές, εξαφανίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από καινούργιες μεθόδους, κατευθυνόμενες από το ενδιαφέρον να είναι σε αρμονία με το περιβάλλον και τη διατροφική ευεξία.

Βλέπει μία εξελισσόμενη επανάσταση, η οποία συντονίζεται με πολυάριθμες προσεγγίσεις, για να φέρουν γεύση και διαφορετικότητα.

Καβούρδισμα, ζύμωση, αφυδάτωση και βαθύ τηγάνισμα, αποτελούν κάποια από τα καθημερινά εργαλεία στην υπηρεσία της κουζίνας της Naturalite.

Οι συνταγές που συγκεντρώθηκαν σε αυτό το έργο, επιτρέπουν να καταλάβει κανείς ότι κάθε υλικό δημιουργεί τη δική του τεχνική προετοιμασίας: πίκλες αγγουριού, γάλα από κάνναβη, ζωμός από μορχέλες, λάδι από σαμπούκο, πέστο μέντας, ξίδι από ρόδι, γαλάκτωμα από φύκια, κεφίρ από ραβέντι.

Grand Livre de la Naturalite

DESSERALITE - Γλυκές δημιουργίες


Grand Livre de la Naturalite
Jessica Prealpato

Σημαντικός παράγοντας της Naturalite, η σεφ ζαχαροπλαστικής Jessica Prealpato, η οποία βρίσκει γρήγορα τη θέση της δίπλα στους δύο σεφ, όταν προσχωρεί στην ομάδα τον Νοέμβριο του 2015.

Βοηθάει να μεταφερθεί η Naturalite στον κόσμο των επιδορπίων.

Εφαρμόζονται οι ίδιοι περιορισμοί. Τα φυτικά γάλατα έρχονται πολύ γρήγορα να συμπληρώσουν το αγελαδινό γάλα, ενώ η ζάχαρη και το βούτυρο εξαφανίζονται σχεδόν ολοκληρωτικά.

Όπως και στη μαγειρική, όλα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν, γιατί χωρίς τα παραδοσιακά προϊόντα, τα επιδόρπια αλλάζουν σχήμα, υφή και γεύση. Καθοδηγούμενη από τον Romain Meder, η Jessica Prealpato με σκληρή δουλειά και με αμφισβήτηση, καταλήγει σε μία καινούργια πρόταση που θα την βαφτίσει desseralite.


Είναι μία γλυκιά επανάσταση, σε μία τέλεια συνοχή με τη δουλειά που οραματίστηκε ο Alain Ducasse και πραγματοποίησε ο Romain Meder.

Η αλλαγή είναι τέτοια, που επινοήθηκε ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο για να συνοδεύσει αυτές τις μετατροπές.

Θα βρούμε έτσι, μέσα σε αυτό το βιβλίο, τις συνταγές της Jessica Prealpato βαλμένες κάτω από την ετικέτα Desseralite, ενώ αυτές του Romain Meder, βρίσκονται κάτω από τον όρο Cuisinalite.



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ


  • Σελίδες: 480
  • Σχήμα: 24εκ πλάτος x 31εκ ύψος x 5 εκ πάχος
  • Γλώσσα: Ελληνικά
  • Συγγραφείς:
    • Cuisinalite: Chef Romain Meder
    • Desseralite: Pastry Chef Jessica Prealpato
  • Μετάφραση για την ελληνική γλώσσα: Chef Μιχάλης Ντουνέτας
  • Τιμή: 100€
  • Έξοδα αποστολής για Ελλάδα / Κύπρο: 5€
  • Αποκλειστικότητα για την Ελληνική γλώσσα σε όλο το κόσμο: Εκδόσεις Gastronomy Essentials

Grand Livre de la Naturalite

ΤΙΜΗ



Grand Livre de la Naturalite

Η τιμή του βιβλίου μαζί με τα έξοδα αποστολής γαι Ελλάδα και Κύπρο είναι

  • Για Ελλάδα / Κύπρο: 100€ + 5€ (έξοδα αποστολής)

Για παραγγελίες εκτός Ελλάδας και Κύπρου, μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Παραγγελίας που θα βρείτε παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τα έξοδα αποστολής στη χώρα που θα σας το αποστείλουμε.


ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

  • Τραπεζική Κατάθεση
  • Πιστωτική /Χρεωστική κάρτα

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ



ALPHA BANK

  • Αρ. Λογαριασμού: 377 002002 006456
  • ΙΒΑΝ: GR1501403770377002002006456
  • BIC: CRBAGRAA
  • SWIFT: ALPHA BANK
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: GASTRONOMY ESSENTIALS IKE

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να βάζετε το όνομά σας στην αιτιολογία της κατάθεσης.


ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ


Courier service icon

Για παραγγελίες με πιστωτική/χρεωστική κάρτα μπορείτε να ακολουθήσετε το παρακάτω link και επιλέγοντας κατόπιν, Ελλάδα ή Κύπρο, κατά προτίμηση: https://www.eventora.com/el/Events/epaggelmatikes-ekdoseis (Παραγγελία Grand Livre de la Naturalite)


ΠΑΡΑΔΟΣΗ


Courier service icon
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021 ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.


Grand Livre de la Naturalite

Grand Livre de la Naturalite

Φόρμα Παραγγελίας

Συμπληρώστε Yποχρεωτικά τα πεδία με ένδειξη (*).
Άμεσα, το Team του Cucina.gr θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δεν περιλαμβάνονται έξοδα μεταφοράς για τα οποία θα υπάρξει ενημέρωση πριν την εκτέλεση της παραγγελίας.

Τίτλος  
Όνομα (*)
Επίθετο (*)
Τηλέφωνο (*)
Email (*)
Πόλη (*)
Διεύθυνση  (max chars=80)
(*)
Σχόλια  (max chars=150)
Όροι   Συμφωνώ με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό 679/2016 (ΓΚΠΔ/GDPR) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία "περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων", Νόμος του 2018, (Ν. 125(I)/2018), Ε.Ε., Παρ.Ι(I), Αρ.4670, 31/7/2018, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερωτικού και / ή διαφημιστικού υλικού μέσω e-mail και sms. Εκφράζω επίσης τη συγκατάθεσή μου για την κοινοποίηση των δεδομένων μου σε εταιρείες τρίτων και τρίτες εταιρείες σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό 679/2016 (ΓΚΠΔ/GDPR) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία "περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων", Νόμος του 2018, (Ν. 125(I)/2018), Ε.Ε., Παρ.Ι(I), Αρ.4670, 31/7/2018, με τις οποίες η εταιρεία «C.GASTRONOMY ESSENTIALS L.t.d» θα διεξάγει δραστηριότητες συν-εκπαίδευσης (σεμινάρια, προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής, γευσιγνωσίας). (*)
  ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Για λόγους ασφαλείας, κάντε click στην επιλογή 'Δεν είμαι ρομπότ'.