Επαγγελματικές Εκδόσεις

Reasoned Gourmandise

Του Frederic Bau, ιδρυτή της L'Ecole du Grand Chocolat Valrhona

Επαγγελματικές Εκδόσεις - Ζαχαροπλαστική

Figure 1

Ο Frederic Bau, διευθυντής του δημιουργικού τμήματος του maison Valrhona, εξερευνά τα θεμέλια μίας νέας, πιο υγιεινής και ενάρετης ζαχαροπλαστικής, μέσω μίας επιστημονικής και καλλιτεχνικής προσέγγισης.

Το βιβλίο του κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Αγγλική γλώσσα, ενώ υπάρχει στα Ισπανικά και στα Γαλλικά ήδη.

Τα συστατικά, οι τεχνικές και οι κινήσεις, ξανασχεδιάζουν τις γραμμές του gourmandise, υπέρ της ευημερίας μας, με σεβασμό ως προς τη γεύση και τις αισθήσεις των μεγάλων κλασικών δημιουργιών της ζαχαροπλαστικής, αλλά αποτελούν, επίσης, και πηγή έμπνευσης για νέες δημιουργίες.

Paris-Brest, πίτα με λεμόνι, σουφλέ φρούτων, επιδόρπιο σοκολάτας Squarely ή Kyoto - ο σεφ μας προτείνει 60 νόστιμες συνταγές και ένα ρεπερτόριο από απαραίτητα παρασκευάσματα, τα οποία είναι όλα προσκλήσεις για gourmandise raisonnee.


Frederic Bau


Reasoned Gourmandise

Ο Frederic Bau είναι παγκόσμιος - ή γαλλο-παγκόσμιος- σεφ, ιδρυτής της L'Ecole du Grand Chocolat Valrhona.

Είναι μία μεγάλη φιγούρα στην παγκόσμια ζαχαροπλαστική.

Μόνο μερικά ονόματα στην παγκόσμια ζαχαροπλαστική ξεπερνούν τα σύνορα και αναγνωρίζονται παγκοσμίως. Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Frederic Bau είναι ένα από αυτά τα ονόματα.

Ως μεγάλος πρωτοπόρος, ο Bau είναι πάντα σε θέση να προβλέψει το μέλλον, σκεπτόμενος όχι το αύριο αλλά το μεθαύριο.

Ήταν ο πρώτος που μίλησε για το gourmandise raisonnee, ως αντίδοτο όχι κατά της ζάχαρης ή του βουτύρου, αλλά κατά της υπερβολής.

Τώρα δεν διστάζει να καταγγείλει την απώλεια του στυλ και της προσωπικότητας, στη σημερινή ζαχαροπλαστική.

O Frederic ήταν πάντα για μένα ένας καταπληκτικός, ένας ευαίσθητος άνθρωπος, εξαιρετικός, πρόθυμος να εμπλουτιστεί από τα πάντα και να σπάσει το καλούπι - ΟPierre Herme.


Reasoned Gourmandise

Έχοντας καταργήσει τις λιπαρές ουσίες, ο Romain μη μπορώντας να θωρακίσει τα υλικά με το βούτυρο ή με το λάδι, ούτε να δέσει τις σάλτσες με κρέμα γάλακτος ή με αλεύρι, τοποθετεί την αναζήτηση της συγκέντρωσης των γεύσεων, στο κέντρο της μαγειρικής του πρότασης.

Οι τεχνικές του χτες, παρόλο που είναι τόσο αποτελεσματικές, εξαφανίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από καινούργιες μεθόδους, κατευθυνόμενες από το ενδιαφέρον να είναι σε αρμονία με το περιβάλλον και τη διατροφική ευεξία.

Βλέπει μία εξελισσόμενη επανάσταση, η οποία συντονίζεται με πολυάριθμες προσεγγίσεις, για να φέρουν γεύση και διαφορετικότητα.

Reasoned Gourmandise Reasoned Gourmandise Reasoned Gourmandise Reasoned Gourmandise

Καβούρδισμα, ζύμωση, αφυδάτωση και βαθύ τηγάνισμα, αποτελούν κάποια από τα καθημερινά εργαλεία στην υπηρεσία της κουζίνας της Naturalite.

Οι συνταγές που συγκεντρώθηκαν σε αυτό το έργο, επιτρέπουν να καταλάβει κανείς ότι κάθε υλικό δημιουργεί τη δική του τεχνική προετοιμασίας: πίκλες αγγουριού, γάλα από κάνναβη, ζωμός από μορχέλες, λάδι από σαμπούκο, πέστο μέντας, ξίδι από ρόδι, γαλάκτωμα από φύκια, κεφίρ από ραβέντι.


Reasoned Gourmandise

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


  • Εισαγωγή
    • Αναμνήσεις ενός gourmand
    • Γιατί, λοιπόν, το gourmandise θα πρέπει να είναι αιτιολογημένο;
    • Οι πυλώνες
    • Η εργαλειοθήκη
  • Recipes
    • Μικρά κέικ
    • Τάρτες
    • Επιδόρπια
    • Γλυκά εστιατορίου
    • Σε πλήρη διαφάνεια
    • Μικρές απολαύσεις
    • Βασικές συνταγές
  • Παραρτήματα


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ


Reasoned Gourmandise Reasoned Gourmandise
  • Μέγεθος: 22 x 28,5 εκ
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • Συγγραφεαςς: Frederic Bau
  • Σελίδες: 336
  • Τιμή: 60€
  • Έξοδα αποστολής για Ελλάδα & Κύπρο : 5€
  • Διάθεση σε Ελλάδα και Κύπρο: Εκδόσεις Gastronomy Essentials

Φόρμα Παραγγελίας

Συμπληρώστε Yποχρεωτικά τα πεδία με ένδειξη (*).
Άμεσα, το Team του Cucina.gr θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δεν περιλαμβάνονται έξοδα μεταφοράς για τα οποία θα υπάρξει ενημέρωση πριν την εκτέλεση της παραγγελίας.

Τίτλος  
Όνομα (*)
Επίθετο (*)
Τηλέφωνο (*)
Email (*)
Πόλη (*)
Διεύθυνση  (max chars=80)
(*)
Σχόλια  (max chars=150)
Όροι   Συμφωνώ με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό 679/2016 (ΓΚΠΔ/GDPR) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία "περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων", Νόμος του 2018, (Ν. 125(I)/2018), Ε.Ε., Παρ.Ι(I), Αρ.4670, 31/7/2018, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερωτικού και / ή διαφημιστικού υλικού μέσω e-mail και sms. Εκφράζω επίσης τη συγκατάθεσή μου για την κοινοποίηση των δεδομένων μου σε εταιρείες τρίτων και τρίτες εταιρείες σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό 679/2016 (ΓΚΠΔ/GDPR) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία "περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων", Νόμος του 2018, (Ν. 125(I)/2018), Ε.Ε., Παρ.Ι(I), Αρ.4670, 31/7/2018, με τις οποίες η εταιρεία «C.GASTRONOMY ESSENTIALS L.t.d» θα διεξάγει δραστηριότητες συν-εκπαίδευσης (σεμινάρια, προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής, γευσιγνωσίας). (*)
  ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Για λόγους ασφαλείας, κάντε click στην επιλογή 'Δεν είμαι ρομπότ'.