¶ρθρα
Το Top 10 των νεαρών Σεφ της Ευρώπης
Από την εφημερίδα 'Wall Street Journal'
Νέα - Aρθρα
Σε δημοσίευμά του, ο ιστότοπος της The Wall Street Journal συγκέντρωσε τους 10
καλύτερους νεαρούς σεφ της Ευρώπης.
Νέοι, ταλαντούχοι και πολύ δημιουργικοί, μας συστήνονται:
No.10 - Christian Puglisi, Δανία, εστιατόριο "Relae", Κοπεγχάγη.
Ο 28χρονος Christian Puglisi γεννημένος στη Σικελία, αφού εργάστηκε το 2006 στο εστιατόριο El Bulli και μετά ως sous-chef στο Copenhagen's Noma,
φέτος εγκαινίασε το δικό του εστιατόριο.
Παρόλο που οι απόψεις γύρω από τα πιάτα του είναι διχασμένες, ο chef αυτός διαθέτει ένα ξεχωριστό ταλέντο που μονάχα να βελτιωθεί μπορεί.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του πιάτα είναι το παστό σκουμπρί με κουνουπίδι πάνω σε πουρέ από φλούδες λεμονιού.
No.9 - Alexandre Gauthier, Γαλλία, "La Grenouillere", Montreuil Pas-de-Calais.
Πριν από δύο χρόνια, στα 20 του ο Alexandre Gauthier κέρδισε την αναγνώριση του κόσμου όταν έφερε το Michelin Star στο εστιατόριο της
οικογένειας του στη νότια Γαλλία.
Έκανε την εκπαίδευση του αρχικά σε τοπικά εστιατόρια και μετά δίπλα στον Alain Ducasse στο ξενοδοχείο Plaza Athenee στο Παρίσι και στο
La pinede στο Saint Tropez.
Του αρέσει να δημιουργεί μπερδεμένα πιάτα με συνδυασμούς διάφορων υλικών όπως αυγά ορτυκιών με θριμματισμένα λαχανάκια Βρυξελλών,
τριμμένο σκόρδο και κύβους από ρώγες σταφυλιών.
No.8 - Mathieu Rostaing Tayard, Γαλλία, "Le 126", Lyon.
Μόλις στα 27 του ο Mathieu Rostaing Tayard, έχοντας δουλέψει παλαιότερα με τον Nicola le Bec και τον Pierre Gagnaire, λειτουργεί
σήμερα μαζί με προσωπικό 2,3 ατόμων το εστιατόριο Le 126, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια στη Lyon αυτή τη στιγμή.
Τα τέσσερα πιάτα που σερβίρει με κόστος 35 ευρώ, παρουσιάζονται σΆ ένα μαυροπίνακα και περιλαμβάνουν Gnocchi με βότανα,
σκόρδο και μανιτάρια, κεφάλι μοσχαριού με πουρέ από σέλερι και πολλά πολλά ακόμα.
No.7 - Greg Marchand, Γαλλία, "Frenchie", Παρίσι.
Για να μπορέσεις να βρεις τραπέζι σΆ αυτό το μικροσκοπικό εστιατόριο που βρίσκεται στο δεύτερο διαμέρισμα του Παρισιού, πρέπει να 'χεις κάνει
κράτηση τουλάχιστον δυο μήνες νωρίτερα.
Ο Greg Marchand έχει δουλέψει στη Βρετανία και στη Νεα Υόρκη και αποτελεί προσωποποίηση ενός neo-bistrot chef δημιουργώντας πρωτοποριακά πιάτα
σε μια μικροσκοπική κουζινούλα.
No.6 - Pier Giorgio Parini, Ιταλία, "Povero Diavolo", κοντά στο Rimini.
Ο chef Pier Giorgio Parini έχει εργασθεί στο παρελθόν στο ιταλικό εστιατόριο που έχει κερδίσει τρια αστέρια Michelin, Le Calandre,
κι είναι διάσημος για τα μενού του που αλλάζουν καθημερινά.
Είναι γνωστός ως "βασιλιάς των βοτάνων" λόγω της εφευρετικότητας του στη χρήση τους.
Το πιο φημισμένο μενού του έχει την ονομασία «τυπική γη» και αποτελείται από 10 πιάτα από τοπικά προϊόντα
No.5 - Inigo Pena, Ισπανία, "Narru", San Sebastian.
Ο 20χρονος Inigo Pena είναι πιθανότατα ο πιο ενδιαφέρον νεαρός chef ανάμεσα στους πιο πρωτοποριακούς chef σΆ όλο τον κόσμο.
Η κουζίνα του βασίζεται σε προϊόντα όπως το ρύζι και το ψάρι.
Αλλά ακόμα ένα πιάτο μέσα από το οποίο ήρθε η αναγνώριση περιλαμβάνει φτερούγες κοτόπουλου Luma Gorri χωρίς κόκαλα, μΆ ένα ελαφρώς
ψημένο κρόκο αυγού και πατάτες.
No.4 - Magnus Nilsson, Σουηδία, "Faviken".
Σ' ένα από τα πιο εκπληκτικά εστιατόρια στην Ευρώπη, το Faviken - που βρίσκεται μέσα σΆ ένα κτήμα 8.500 εκταρίων στη
νότια Σουηδία- ο 27χρονος Magnus Nilsson έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί στη κουζίνα του σχεδόν εξΆ ολοκλήρου με τοπικά προιόντα.
Έχοντας κάνει την εκπαίδευση του σε εστιατόρια στο Παρίσι που διέθεταν 2 και 3 αστέρια Michelin, τα πιάτα του περιλαμβάνουν
αυγοτάραχο από πέστροφα μέσα σε μια ζεστή κρούσα από αποξηραμένο αίμα γουρουνιού και λυροπετεινό μαγειρεμένο με άγρια βότανα.
No.3 - Brett Graham, Aγγλία, "The Ledbury", Λονδίνο
Μόλις έλαβε το δεύτερο αστέρι Michelin και βραβεύτηκε από το Zagat στα National Restaurant Awards.
Πολλοί διάσημοι chef απΆ όλο τον κόσμο όπως ο Rene Redzepi, Ferran Adria and Alain Ducasse πήγαν στο The Ledbury για να δοκιμάσουν
τα πιο ξεχωριστά του πιάτα, όπως το σκουμπρί στη σχάρα με καπνιστό χέλι, κέλτικη μουστάρδα και shiso, ή Yorkshire τσαλαπετεινούς με
δαμάσκηνα ψημένα σε lapdang souchong tea, γάλα καρυδιάς και μανιτάρια.
No.2 - Stevie Parle, Αγγλία, "The Dock Kitchen", Λονδίνο
Μετά από πολλά χρόνια που δούλεψε στο εξωτερικό και στο River Cafe στο Λονδίνο, ο 25χρονος Stevie Parle άνοιξε το δικό του
βραδινό εστιατόριο το 2009 και κέρδισε ήδη το βραβείο του νεαρού chef της χρονιάς για την απλή, αλλά εκλεπτυσμένη μαγειρική του.
Κι η τοποθετία του; Μια αποθήκη δίπλα στο Grand Union Canal στο δυτικό Λονδίνο.
No.1 - Tim Siadatan, Aγγλία, "Trullo", Λονδίνο
Ο 28χρονος chef που αρχικά υπήρξε άνεργος έφηβος, στη συνέχεια εκπαιδευόμενος από τον Jamie Oliver και στη συνέχεια εργάστηκε στο άκρως μοντέρνο εστιατόριο Moro,
σήμερα έχει το καλύτερο ιταλικό εστιατόριο στο Λονδίνο.
Τα τολμηρά πιάτα του περιλαμβάνουν σκουμπρί και ορτύκια στη σχάρα, ψημένη καρδιά βοδιού με πιπεριές και λουκάνικο chorizo,
και μπριζόλα με κάπαρη και πικραλίδες.
Πηγή: MensLounge.gr