Παρουσιάσεις
Κτήμα Θεόπετρα Ροζέ
Κορυφαία Διάκριση σε Διεθνή Διαγωνισμό Κύρους
Παρουσιάσεις - Κρασιά
Μία σπουδαία παγκόσμια διάκριση κύρους και αναγνώρισης για το ελληνικό κρασί πέτυχε το Κτήμα Θεόπετρα Ροζέ 2011 του
οικογενειακού αμπελώνατης οινοποιίας - αποσταγματοποιϊας Τσιλιλή, στο διεθνή διαγωνισμό οίνων και αλκοολούχων ποτών
Concours Mondial de Bruxelles.
Ο οίνος κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των ροζέ κρασιών, μία από τις έξι βασικές κατηγορίες (Λευκοί, Ερυθροί, Ροζέ, Γλυκείς, Αφρώδεις Οίνοι και Αλκοολούχα Ποτά)
του διαγωνισμού, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους και εγκυρότερους θεσμούς του είδους στον κόσμο.
Η υψηλότατη μάλιστα βαθμολογία που απέσπασε το Κτήμα Θεόπετρα Ροζέτου χάρισαν το μοναδικό Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία για το 2012, την ανώτατη διάκριση του
διαγωνισμού, που απενεμήθη φέτος σε ποσοστό λιγότερο του 1% των συμμετοχών, βάση της γευσιγνωστικής τους αξιολόγησης (βαθμολογία άνω του 92,5%).
Η ανάδειξη του Κτήματος Θεόπετρα Ροζέ ανάμεσα στους "πρωταθλητές" του διαγωνισμού αποτελεί εξαιρετική τιμή για το ελληνικό κρασί αλλά και αναγνώριση της αξίας
της ανερχόμενης οινοπαραγωγικής περιοχής των Μετεώρων, την Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη της οποίας φέρει ο οίνος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον έγκριτο
διαγωνισμό, που για το 2012 πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία, έλαβαν μέρος 8.397 δείγματα κρασιών και αλκοολούχων ποτών από 52 χώρες.
Ένα χαρμάνι από τις ποικιλίες Λημνιώνα, τοπική ποικιλία της Θεσσαλίας, που θεωρείται το νέο, ανερχόμενο αστέρι των ερυθρών ελληνικών ποικιλιών, και του
κοσμοπολίτικου Syrah, το Κτήμα Θεόπετρα Ροζέ είναι ένα απολαυστικό και δροσιστικό κρασί, με ζωηρό τριανταφυλλί χρώμα και έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων και
γλυκών μπαχαρικών. Μεστό και ζωηρό στο στόμα, με τραγανή οξύτητα, συνοδεύει ιδανικά πολλά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας και επιδόρπια αλλά πίνεται ευχάριστα
και μόνο του, δροσερό, κάθε στιγμή της ημέρας.
Η σειρά οίνων Κτήμα Θεόπετρα (Λευκοί, Ερυθροί, Ροζέ) παράγονται από σταφύλια που καλλιεργούνται με βιολογικές πρακτικές στον οικογενειακό αμπελώνα στη Θεόπετρα
Καλαμπάκας και αποτελεί την εκπλήρωση του οράματος της οικογένειας Τσιλιλή για αναβίωση του παραδοσιακού αμπελώνα των Μετεώρων. Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στο
τσίπουρο και τα μονοποικιλιακά αποστάγματα σταφυλιού, η οικογένεια Τσιλιλή εδραιώνεται στο χώρο του περιορισμένης παραγωγής ποιοτικό κρασί.
Το σύγχρονο οινοποιείο - αποστακτήριο της οικογένειας Τσιλιλή βρίσκεται στη Ράξα Τρικάλων.
Source: www.tsililis.gr