Παρουσιάσεις
Sani Gourmet 2013: 'Η ισχύς εν τη ενώσει'
... σε ένα Φεστιβάλ με Προεδρεύουσα την Ελληνική Γαστρονομία
Παρουσιάσεις - Ζαχαροπλάστες
Για τρίτη συνεχή χρονιά ο φιλόξενος χώρος του Sani Resort στη Χαλκιδική εναγκάλισε
την ελληνική γαστρονομία με τρόπο που σηματοδοτεί την ανιούσα μορφή της πορείας της.
Δώδεκα χαρισματικοί επαγγελματίες συγκαταλέχθηκαν στους ένθερμους συντελεστές μιας παράστασης
της οποίας η αυλαία ανυψώθηκε μεγαλόπρεπα τη 10η Μαϊου και έκλεισε τη 19η,
συνοδευόμενη από διθυραμβικά σχόλια και τα έμπρακτα διαπιστευτήρια της ευμενούς
πορείας της ελληνικής γαστρονομίας.
Η κεντρική ιδέα. που θα αποτελούσε μέσο διέγερσης της δημιουργικής καθ’ όλα τάσης των συμμετεχόντων,
ήταν η εύρεση τρόπων "μεταφοράς" της παραδοσιακής κουζίνας στο παρόν και το μέλλον, διατηρώντας αναλλοίωτα τα δομικά στοιχεία της .
Θεμέλιος λίθος της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης είναι αδιαμφισβήτητα τα συναισθήματα και οι μνήμες που κλήθηκαν γνωστοί
Chefs να αφυπνήσουν με τη δύναμη της όσφρησης, πάντα προπορευόμενης της γεύσης.
Οι κουζίνες του Water, Sea You Up, Ουζερί και Ντομάτα μετατράπηκαν για ένα δεκαήμερο σε ατελιέ,τα σκεύη σε παλέτες και
τα πιάτα σε καμβάδες έτοιμους να διακοσμηθούν εύρυθμα και δημιουργικά με τις καινοτόμες ιδέες των εμπνευστών
της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.
Η αξιοποίηση των εγχώριων πρώτων υλών ποικιλοτρόπως, ξεδίπλωσε το ταλέντο των πρωταγωνιστών που
συμμετείχαν ενεργά σε μια διαδραστική παράσταση-παρουσίαση όπου οι θεατές μυήθηκαν στην εμπειρία ενός
crescento γευσιγνωσίας.
Εμβληματικά κυρίως πιάτα και επιδόρπια αποτέλεσαν κομμάτι μιας συγχορδίας που γέμιζε αρμονικά με συνοθήλευμα αισθήσεων κάθε πτυχή
του ουρανίσκου και όχι μόνο.
Ανήσυχοι καλλιτέχνες, μοιράστηκαν τις γαστρονομικές τους πεποιθήσεις αριστοτεχνικά με μια τάση ιμπρεσιονισμού, απεικονίζοντας τη
δική τους άποψη για τη διαμόρφωση της ελληνικής μαγειρικής ιδεολογίας.
Εκλεπτυσμένες συνταγές, ιδιαίτερες παρουσιάσεις, αποδομήσεις και αναλλοίωτο γευστικό αποτέλεσμα.
Μια μελωδική παρτιτούρα στο πεντάγραμμο μιας ανερχόμενης ντελικάτης Ελληνίδας με αναμνήσεις, λεπτά αισθήματα και ψυχή.
Το όνομά της... "Ελληνική Γαστρονομία".
ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΠΟΤΡΙΝΙ
Capraccio Ξιφία
Χτένια on the Rocks
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ
Αυγό τηγανητό με σπαράγγια |
Χωριάτικη με γεμιστή ντομάτα |
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
Καλαμάρι ταραμοσαλάτα - κολοκυθάκι γεμιστό - κύβοι από το μελάνι του |
Ελληνικός καφές λουκούμι |
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
Ταρτάρ Καραβίδας |
Σαλάτα Πανδαισία |
ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ
Ραβιόλι από παντζάρι
Χταπόδι στη σχάρα |
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ
Καλαμαράκια με σάλτσα ντομάτας
Fois Gras αυγό ποσέ
ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ
Πεσκανδρίτσα στη λαδόκολα με χόρτα της θάλασσας
Τριλογία Παγωτού |
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Κεφτεδάκια Sauce μάκαλο μελιτζάνα ιμάμ |
Φασόλια Γίγαντες Πλακί |
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ
Mousse Μελιτζανοσαλάτας σφαίρα κανταϊφι ελιάς κανταϊφι γιαούρτι Wasabe
Πατάτες Jacket μουσακά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΑΚΟΣ
Αρνάκι Φρικασέ
Βακαλάος Σκορδαλιά
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ
Ιμάμ |
Καραβίδες και αγγινάρες αλα πολίτα χωρίς υφές - τατάκι με παγωμένη σκόνη ανθού
ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ
Χοιρινό φιλέτο με κρούστα από πιπέρι Φλωρινας
Ριζότο με πράσινα σπαράγγια Βεγόρας - καπνιστό χοιρινό Μπέλλη Φλώρινας |
Συντάκτης: Ελευθερία Βασιλειάδη
Photos: STUDIODV.GR
VIDEOS
SANI GOURMET 2013 : Behind the scene
SANI GOURMET 2013 :: Curtain