Παρουσιάσεις

Λευτέρης Λαζάρου

Ο "καπετάνιος" του Βαρούλκου έριξε "απλά και κλασικά" άγκυρα στον Πειραιά

Παρουσιάσεις - Chef


Λευτέρης Λαζάρου

Από την Ελευθερία Βασιλειάδη.

Από την Πειραιώς, στον Πειραιά.

Με αγκαλιά το αστέρι και τα πολυπληθή του βραβεία, το "παιδί του Πειραιά", όπως αυτοαποκαλείται χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Λαζάρου, επέστρεψε στα αγαπημένα του λημέρια "αγκυροβολώντας" στο Μικρολίμανο.

Στις 31 Μαϊου "έπεσε η αυλαία" του Βαρούλκου στην Πειραιώς ακολουθώντας την παράδοση που το θέλει κάθε 10 χρόνια ν’ αλλάζει έδρα.

Το Βαρούλκο Seaside "μετακόμισε" στην Ακτή Κουμουνδούρου 52 στο Μικρολίμανο και λειτουργεί πλέον με άξονα το νέο του concept "Το μεσημέρι απλά,το βράδυ κλασικά".

Σεβόμενος πάντα την πρώτη ύλη, ο "chef της θάλασσας" συνεχίζει με σύνεση την πορεία του επινοώντας δημιουργικά νέες γευστικές αρμονίες. Το πλάνο λειτουργίας του νέου εστιατορίου περιλαμβάνει δύο καταλόγους: Έναν για το μεσημέρι με πιάτα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και ένα για το βράδυ με πιο προσεγμένα πιάτα.



Λευτέρης Λαζάρου - Βαρούλκο Seaside


Λευτέρης Λαζάρου - Βαρούλκο Seaside


Στόχος του είναι να εξελίξει σταδιακά έναν χώρο κλασικό αλλά και προσιτό, προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής.

"Σα στοιχειωμένοι στα πανιά και στα βαρούλκα"

Μεγάλη αγάπη του η θάλασσα μιας και ως γιος καραβομάγειρα βρέθηκε αρκετά χρόνια στις κουζίνες των πλοίων βοηθώντας τον πατέρα του. Τα πρώτα του βήματα στην κουζίνα έγιναν σε νεαρή ηλικία στη θάλασσα μαζί του. Ταξίδεψε αρκετά και αποκόμισε γνώσεις που αποτέλεσαν τη βάση για την μετέπειτα πορεία του. Το Βαρούλκο αποτελεί τη μετουσίωση χρόνιων προσπαθειών και εμπειριών σε πολυπόθητο κεκτημένο. Έμπνευση του ονόματός του ήταν ένας στίχος κρυμμένος στην "τροχιά" του Βαγγέλη Γερμανού.

Λευτέρης Λαζάρου - Βαρούλκο Seaside


"Πρωταγωνιστής στην ανανέωση της ελληνικής κουζίνας"

Όταν τα πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου ξεκίνησαν την περίφημη... πορεία τους το 1987, ο χάρτης της εστίασης στην Ελλάδα και όχι μόνο, περιλάμβανε ψάρι και θαλασσινά σε πολύ μικρό ποσοστό. Και αυτό ήταν η πραγματική πρόκληση γι’ αυτόν, τη στιγμή που ήθελε να δημιουργήσει ένα χώρο, που θα φιλοξενούσε τις γαστρονομικές του ανησυχίες και η θάλασσα θα είχε τον πρώτο λόγο.

Οι μαγειρικοί του νεωτερισμοί, το μεράκι και οι δημιουργικές του ιδέες, τον δικαίωσαν με τα χρόνια και η φήμη του Βαρούλκο ξεπέρασε σύντομα τα ελληνικά σύνορα. Ο οδηγός Michelin, τον βράβευσε με 1 αστέρι, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Μετά από μια διαδρομή τόσων ετών, η επιστροφή του στα "πάτρια εδάφη", ήταν ζήτημα χρόνου, να έρθει σε πέρας. Το Βαρούλκο Seaside, ξεκίνησε μια νέα διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, με φόντο τις "μνήμες της παιδικής ηλικίας", όπως περιγράφει ο chef γευστικά την Ελλάδα...

Λευτέρης Λαζάρου - Τορτελίνια με καβούρι

Τορτελίνια με καβούρι


Λευτέρης Λαζάρου - Παναρισμένο Χέλι

Παναρισμένο Χέλι


Λευτέρης Λαζάρου - Φιλεταρισμένο μπαρμπούνι με κρέμα λεμόνι

Φιλεταρισμένο μπαρμπούνι με κρέμα λεμόνι


Λευτέρης Λαζάρου - Λαυράκι μαρινάτο

Λαυράκι μαρινάτο


Λευτέρης Λαζάρου

Λευτέρης Λαζάρου