Παρουσιάσεις
Gout de France project και στο Πεντελικόν
Ένα ξεχωριστό μενού από τον Γιώργο Στυλιανουδάκη στο La Terrasse του Πεντελικόν
Παρουσιάσεις - Γαστρονομία
Της Ελευθερίας Βασιλειάδη.
Το εστιατόριο La Terrasse του ξενοδοχείου Πεντελικόν και ο
Γιώργος Στυλιανουδάκης συμμετέχουν με ένα ξεχωριστό μενού στο μεγάλο
παγκόσμιο φεστιβάλ που σκοπό έχει την προώθηση της γαλλικής γαστρονομίας.
Η γαλλική γαστρονομία στις 19 Μαρτίου γιορτάζει και εστιατόρια σε πόλεις από κάθε γωνιά της υφηλίου συμμετέχουν
στο φεστιβάλ με μενού ειδικά διαμορφωμένα για τη συγκεκριμένη μέρα.
Ένα από αυτά είναι και το La Terrasse όπου
ο Γιώργος Στυλιανουδάκης με χαρακτηριστικό γαστρονομικό ταπεραμέντο θα σερβίρει πιάτα με φρέσκα εποχικά υλικά
τιμώντας απόλυτα τη νοοτροπία και φινέτσα της γαλλικής κουζίνας.
Σε παγκόσμιο επίπεδο στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 1000 επαγγελματίες από τις 5 ηπείρους ενώ θα
ετοιμαστούν συνολικά 1000 ξεχωριστά μενού.
¶λλοι Έλληνες σεφ που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ είναι ο Απόστολος Αλτάνης από το Alfredo's Grand Dining στο
ξενοδοχείο Regency Casino στη Θεσσαλονίκη, ο Ηλίας Καριότογλου από το εστιατόριο Avenue Bistro & Bar στο ξενοδοχείο
Metropolitan, o Γιώργος Παλισίδης από το εστιατόριο Καλύβα στον οικισμό του Παλιού Αγίου Αθανασίου-Καϊμακτσαλάν,
ο Θεοφάνης Στάθης από το εστιατόριο Καράβι στο ξενοδοχείο Sofitel στο αεροδρόμιο στα Σπάτα, η Πάλλη Ιωάννα Μαρία
από το εστιατόριο La Place Mignonne στη Θεσσαλονίκη, η Ματίνα Λάουρα Σαλουγιάννη από το το Ηλιόκαστρο στην Ερμιόνη,
ο Ζαν Λουί Καψαλά στο εστιατόριο museum cafe στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ο Γιώργος Μαστροδημήτρης από
το εστιατόριο Papillion στην Ανω Τούμπα στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Ηλιού από το εστιατόριο Polly Maggoo στο
Μεταξουργείο στην Αθήνα, ο Jean-Charles Metayer από το εστιατόριο Premiere στο ξενοδοχείο Intercontinental,
ο Dominique Perrot από το εστιατόριο στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Αντώνης Σταυριανάκης από το εστιατόριο
Σκούφος & Οίνος στα Χανιά στην Κρήτη, ο Romeo Gkoutzo από το εστιατόριο Ενλαρίση στη Λάρισα.
Μενού Γιώργου Στυλιανουδάκη
Κήπος λαχανικών σε διαφορετικές υφές | χώμα ελιάς | φρέσκα φύλλα λαχανικών | ειδικά αρωματισμένο ελαιόλαδο.
Αυγό Ποσέ αυγό στους 63°C | emulsion άγριων χόρτων | καπνιστό bouillon | chips από απάκι.
Λαυράκι φιλέτο ποσέ σε ελαιόλαδο στους 60c | πέστο από φύκια | λευκά σπαράγγια | χυμός κολοκυθιού | baby μανιτάρια | φρέσκα βότανα
Αρνί – σιγοψημένο αρνί | υφές αγγινάρας | bouillon από λεμόνι και θυμάρι
Τυρί – Cremeux Γραβιέρας | jelly θυμαριού-μελιού | ξινόμηλο | micro βασιλικός
Σοκολατένια Aύρα | κρέμα σοκολάτας | βράχοι κακάο | πούδρα σοκολάτας | πουτίγκα εσπεριδοειδών | σορμπέ σοκολάτας με άρωμα βιολέτας
Cold starter: Garden of fresh vegetables with various textures, olive soil, baby green leaves, herbed olive oil
Hot starter: Egg - poached egg at 63°C with herb emulation, smoked bullion and apaki chips
Fish or crustacean: poached sea bass in olive oil, white asparagus, zucchini puree, baby mushrooms, fresh herbs
Meat or poultry: Lamb - slow cooked lamb, textures of artichoke, lemon thyme bullion
Cheese: Cheese - creumeux graviera, thyme honey jelly, sour apple, micro basil
Dessert:Chocolate aura -chocolate cream, cocoa rocks, chocolate powder, citrus pudding, chocolate sorbet perfumed with violet
info
Τιμή μενού: 65€€
La Terrasse, Δηληγιάννη 66, τηλ. 210 6230650