Παρουσιάσεις

CasaLuker

Φίνα σοκολάτα με ονομασία προέλευσης (Origin in origin)

Παρουσιάσεις - Εταιρείες

CasaLuker

Από την Ελευθερία Βασιλειάδη.

Μια μεγάλη γκάμα από τα προϊόντα σοκολάτας ενός από τα μεγαλύτερα brands του είδους που εδρεύει στην Κολομβία, της CasaLuker, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στο πλαίσιο τριήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος που διοργανώνεται από την Gastronomy Essentials L.t.d.

Η παρουσίαση πραγματοποιείται από την εταιρεία OPTIMA που πρόσφατα ανέλαβε την αντιπροσώπευση της CasaLuker στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ποια είναι η CasaLuker.

Πρόκειται για μια οικογενειακή εταιρεία από την Κολομβία που ιδρύθηκε στο Mazinales και δραστηριοποιείται από το 1906 προμηθεύοντας την εγχώρια αλλά και την παγκόσμια αγορά με μια μεγάλη συλλογή προϊόντων σοκολάτας και άλλων τροφίμων.

Τα κεντρικά της γραφεία εδρεύουν στην Κολομβία με παραρτήματα σε Παναμά, Περού και Βέλγιο με επτά συνολικά εργοστάσια ενώ τα προϊόντα που παράγει διακινούνται σε περισσότερες από 25 χώρες μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία, Μέση Ανατολή και Ιαπωνία.

Στο πλαίσιο της διαρκούς εξέλιξης στο χώρο, η εταιρεία έχει επίσης ιδρύσει ένα από τα λίγα ερευνητικά κέντρα στον κόσμο που εξειδικεύονται στο κακάο, το "La Granja Luker" ενθαρρύνοντας την προσοδοφόρα εφαρμογή νέων καλλιεργητικών μοντέλων, ενώ φέρνει σε πέρας και διάφορα δυνατά επιχειρηματικά projects όπως το "Necocli Project" που περιλαμβάνει 550 εκτάρια φυτειών κακάο της αρωματικής σπάνιας κατηγορίας Cacao Fino De Aroma, που σημειωτέο, αποτελεί μόνο το 8% της παγκόσμιας

CasaLuker

Cacao φίνο και αρωματικό (Cacao Fino de Aroma)

Το μεγαλύτερο μέρος του κακάο που διατίθεται στην παγκόσμια αγορά προέρχεται από την ποικιλία Amazonico ή Forastero, που είναι η πιο ανθεκτική και αποδοτική, με γεύση όμως στυφή και όξινη.

Μια ακόμα-σπάνια πλέον- ποικιλία είναι το Criollο, με λεπτό άρωμα, ήπια γεύση και αισθητά αρώματα αμυγδάλου και μάνγκο, ενώ η υβριδική ποικιλία μεταξύ των δύο είναι γνωστή με την εμπορική ονομασία Trinitario, που μαζί με την Criollo παράγουν προϊόντα Cacao Fino De Aroma. Η εν λόγω κατηγοριοποίηση κατοχυρώθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Κακάο προκειμένου να περιγραφούν η εξαίσια γεύση και το άρωμα των προϊόντων ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό Cacao Fino De Aroma που παράγεται στον κόσμο καλλιεργείται στην Κολομβία, τη Βενεζουέλα, το Εκουαδόρ και το Περού.

CasaLuker

Regional & Country origin σοκολάτες

Ωστόσο τα χημικά, φυσικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κακάο- και κατ' επέκταση της σοκολάτας και των παράγωγών της- διαμορφώνονται βάσει της περιοχής καλλιέργειας, γι' αυτό και έχουν αυθεντική ονομασία προέλευσης (pure origin) αφού συν τοις άλλοις όλα τα συστατικά τους παράγονται εκεί.

Στην Κολομβία, κακάο καλλιεργείται στις περιοχές Santander, Arauca, Huila και Tumaco. Το κακάο της περιοχής Santander έχει το άρωμα του cacao Fino de Aroma με μια άριστη ισορροπία αρωμάτων από φρούτα, το κακάο της περιοχής Huila με λεπτή και καθαρή γεύση σοκολάτας, ντελικάτο άρωμα και φρουτώδεις νότες είναι ιδανικό για συνταγές συνώνυμες με την υψηλή ποιότητα, στο κακάο από την περιοχή Tumaco ξεχωρίζουν το φίνο άρωμα, η φρουτώδης γεύση και οι νότες από λουλούδια, όμως είναι έξτρα πικρό, ενώ το κακάο από την Arauca φέρνει μαζί μια ποικιλία από γεύσεις που αναπαριστούν το εξαιρετικό άρωμα του κακάο Fino de Aroma με τη σοκολάτα να διατηρεί εξαιρετικές ισορροπίες κυρίαρχης οξύτητας και εξωτικής γεύσης από κόκκινα φρούτα του δάσους, μέλι, γιασεμί και μπαχαρικά.

Από τις χώρες Περού και Εκουαδόρ προέρχεται το κακάο Fino de Aroma από το οποίο παράγονται οι αντίστοιχες Country Origin σοκολάτες της CasaLuker Peru και Ecuador.

CasaLuker CasaLuker
CasaLuker

Brands, προϊόντα και παράγωγα Στα 100 και πλέον χρόνια παρουσίας στην αγορά η CasaLuker διατηρεί αναλλοίωτο το αυθεντικό και αξιόπιστο επιχειρηματικό και κοινωνικό προφίλ της, εστιάζοντας στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της που παράγονται με τα υψηλότερα standards.

Οι σοκολάτες κουβερτούρες και τα λοιπά προϊόντα κακάο χαρακτηρίζονται από την υπέροχη γεύση που χαρίζει το Cacao Fino de Aroma ενώ η γκάμα παραγωγής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ημιέτοιμα προϊόντα όπως κόκκους κακάο, κακαόμαζα, βούτυρο κακάο, σκόνη κακάο αλλά και ρόφημα σοκολάτας, τροπικά ντραζέ κ.ά.

CasaLuker 1906: Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερις Regional Origins σοκολάτες κουβερτούρες Κολομβίας: Τις Santander, Huila, Tumaco και Arauca και τρεις Country Origins σοκολάτες κουβερτούρες, τις Colombia, Ecuador και Peru με αρώματα που αντιστοιχούν στη γεωγραφική περιοχή και κουλτούρα των αντίστοιχων χωρών. Οι περιεκτικότητες σε κακάο στις σοκολάτες της σειράς CasaLuker 1906 είναι από 65%- 85%.

CasaLuker

CasaLuker

Casaluker Cacao- Single Origins Colombia: Πρόκειται για σοκολάτες κουβερτούρες με μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά για τις οποίες επιλέγονται οι καλύτεροι κόκκοι cacao Fino de Aroma ενώ χρησιμοποιείται 100% βούτυρο κακάο και φυσική βανίλια. Οι Single Origins κουβερτούρες, μαύρες, γάλακτος, λευκές και χωρίς ζάχαρη, με το εξαίσιο άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση, είναι ιδανικές για προϊόντα σοκολάτας κάθε είδους.

CasaLuker Maracas- Decorations: Είναι υπέροχα ντραζέ επικαλυμμένα με σοκολάτα Fino de Aroma αποτελούμενα από καβουρδισμένους κόκκους στιγμιαίου καφέ και espresso καθώς και καβουρδισμένες μύτες κακάο και τροπικό φρούτο φυσαλίδα.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της εταιρείας πραγματοποιείται στο πλαίσιο τριήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος Μοντέρνας Γαλλικής Ζαχαροπλαστικής για επαγγελματίες (23-25 Σεπτεμβρίου 2015) που διοργανώνεται από τη Gastronomy Essentials L.t.d με εισηγητή τον Emmanuel Hamon, πρεσβευτή της CasaLuker σε Γαλλία, Ρωσία και Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Αθανάσιο Ζαφείρη, Δ/ντή πωλήσεων ζαχ/κής της εταιρείας OPTIMA.

Video



info

www.optima.gr

www.lukeringredients.com