Παρουσιάσεις

Orexi By Baxevanis

Ελληνικό gastro-mentalite στην καρδιά της Αυστραλίας

Παρουσιάσεις - Εστιατόρια

Orexi By Baxevanis

Από την Ελευθερία Βασιλειάδη.

H πολυετής συνεργασία του chef Γιάννη Μπαξεβάνη με την Ιωάννα Σταβάρα (tensteps) μετρά μία ακόμα δυνατή προσθήκη στο ενεργητικό της που δεν είναι άλλη από ένα νέο εστιατόριο στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας.

Το εστιατόριο εν ονόματι Orexi by Baxevanis είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του σεφ με την Ελληνική Λέσχη (Hellenic Club) που εδρεύει στην Καμπέρα της Αυστραλίας, ενώ η κεντρική ιδέα είναι το αποτέλεσμα να αντικατοπτρίζει την Ελληνική γαστρονομική - και όχι μόνο - κουλτούρα ώστε οι ομογενείς να την γνωρίσουν και να τη μεταδώσουν στις επόμενες γενιές στην αυθεντική μορφή της.

Όπως είναι προφανές, εδώ τον πρώτο λόγο θα έχουν τα αγαθά της Ελληνικής γης που, με τη "ματιά" του Γιάννη Μπαξεβάνη , θα μεταφραστούν σε αρωματικά πιάτα με τον απαραίτητο ρουστίκ αέρα δικαιώνοντας τη δημιουργικότητα.


Orexi By Baxevanis

Ο ίδιος θα επισκέπτεται το εστιατόριο σε τακτική βάση ενώ η στενή συνεργάτιδά του Ιωάννα Σταβάρα , έχει αναλάβει το διαδικαστικό κομμάτι της σωστής εκτέλεσης και προώθησης του φιλόδοξου πλάνου στην Αυστραλία καθώς και της διοίκησης του εστιατορίου. Δεξί χέρι του σεφ στην κουζίνα θα είναι ο Σοφοκλής Μαστορίδης με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν στο Elia στο Ντουμπάι και στο Kivo στη Σκιάθο.

Αναφορικά με το project ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Ανδρέας Σατσιάς δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ανοίξουμε το πρώτο εστιατόριο με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη στην Αυστραλία παρουσιάζοντας κάτι πραγματικά ξεχωριστό στα μέλη μας και στην Καμπέρα».

Συμπληρώνοντας επεσήμανε:

«Είμαστε οι πρώτοι του εγχώριου κλάδου που ανεβάζουμε τον πήχη τόσο ψηλά συνεργαζόμενοι με έναν chef του βεληνεκούς του κ. Μπαξεβάνη».

Το φιλόδοξο πλάνο κόστους 2 εκ. δολαρίων, περιλαμβάνει πλήρη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και θα συνάδει με την διαρκή εξέλιξη της εστίασης στην Καμπέρα που τα τελευταία τρία χρόνια έχει ωριμάσει σημαντικά.


Orexi By Baxevanis Orexi By Baxevanis

info


Orexis By Baxevanis, Hellenic Club of Canberra, Matilda Street, Woden.

www.baxevanis.com
www.10steps.gr