Σεμινάρια
Flavor extraction & Neurogastronomy (Επαναληπτικό)
Webinar με τον Δημήτρη Κονταράτο. Τρώγωντας με τις αισθήσεις
Σεμινάρια - Ελλάδα
Ένα μοναδικό διαδραστικό Online Executive Seminar, θα πραγματοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, στις 19 & 20 Ιανουαρίου 2022, με θέμα FLAVOR EXTRACTION & NEUROGASTRONOMY, τρώγοντας με τις αισθήσεις με τον Τεχνολόγο Τροφίμων - R&D Chef Δημήτρη Κονταράτο, ιδρυτή του Ερευνητικού Εργαστηρίου Giafka και Executive Chef στο Lindos Blu, Luxury Hotel & Suites.
Προφίλ Συμμετεχόντων
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
- Α' Μάγειρες & Chef
- Προϊστάμενοι, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων.
Περιγραφή Σεμιναρίου
Στο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν η θεωρία και οι τεχνικές για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη γεύση και πώς επηρεάζουν οι
αισθήσεις μας μία γαστρονομική εμπειρία.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα αναλυθούν και θα εκτελεστούν ζωμοί και σάλτσες, με διαφορετικές τεχνικές, με απώτερο σκοπό
να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες πώς μπορούν να ελέγξουν τη γεύση σε μία παρασκευή.
Η τυποποίηση της συνταγής σε υλικά και εκτέλεση, θα ωφελήσει στη σταθερότητα του προϊόντος, αλλά και στην εκμάθηση των επαγγελματιών
ενός νέου τρόπου σκέψης και εργασίας, εξελίσσοντάς την και παρακολουθώντας την συνεχώς.
Ανάλυση Θεματολογίας
- Τι είναι η Neurogastronomy;
- Τι είναι η γεύση;
- Τρώγοντας με τις αισθήσεις.
- Πώς η Εκχύλιση επηρεάζει την γεύση;
- Πώς τα ζυμούμενα επηρεάζουν τη γεύση;
- Παραδείγματα και η χρήση νέων τεχνικών.
- Ζωμοί παραγόμενοι με Sous vide, Χύτρα, Ocoo, Φούρνο, Μαντέμι.
- Πώς επηρεάζεται η γεύση της παρασκευής από τον τρόπο εκτέλεσης;
- Εφαρμογή και παρουσίαση σε παρασκευές.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Ιδιώτες / Επιχείρηση: 50€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Διάρκεια: 2 ημέρες/10 ώρες
Τόπος υλοποίησης: online
Ημερομηνίες υλοποιησης:
- Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
- Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
KEY COMPETENCIES (ΚΥΡΙΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ)
- Βιώσιμη ανάπτυξη
- Γνώστης της Τεχνολογίας
- Ευελιξία & Καινοτομία
Σημαντικές Σημειώσεις
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας
- Το μικρόφωνο σας
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet)
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του
ΙΝΣΕΤΕ και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο Executive seminar ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
Πριν την έναρξη του προγράμματος, θα σταλεί στους συμμετέχοντες ηλεκτρονικά booklet, με όλες τις απαραίτητες
σημειώσεις και συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: Δημήτρης Κονταράτος
Διοργανωτής
Συντονιστής
Επικοινωνία
Για Συμμετοχές σας συμπληρώστε σχετική αίτηση στο Site του INSETE Training που θα βρείτε στο παρακάτω link:
FLAVOR EXTRACTION & NEUROGASTRONOMY, τρώγοντας με τις αισθήσεις (ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ)- INSETE
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Χρυσοί Χορηγοί
UNILEVER FOOD SOLUTIONS
|
Λεωφ. Κύμης & Σενέκα 10 - Κηφισιά - Αθήνα Γραμμή χωρίς χρέωση: 800 111 3700 Τηλ. 210 6304555 Website: www.unileverfoodsolutions.gr |
4F - ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε
|
|
ALIOS
|
Αράχθου 17, 18346 ΜΟΣΧΑΤΟ - ΑΘΗΝΑ Τηλ. 210 4915928 Email:info@alios.gr Website: https://www.alios.gr |
METROPOLITAN FOODS
|
Αγ. Άννης 3 και, Δημ. Γούναρη Αγ. Ιωάννης Ρέντης 182 33 - Αθήνα Τηλ. 21 0346 6500 Email: info@alios.gr Website: www.metropolitanfoods.gr |
ΧΕΝΕΧ
|
|
DELIFRANCE HELLAS
|
Δερβενίων 37, Μεταμόρφωση 144 51 Τηλ. 21 0425 1130 Website: www.delifrance.com Email: etsalpatourou@delifrance.gr |
COOK BOOKSTORE
|
Αθήνα: Εμμ. Μπενάκη 17, ΤΚ 10678 Τηλ. 2108827227 Θεσσαλονίκη: Παπαμάρκου 16, ΤΚ 54623 Τηλ. 2310273058 Website: www.cookbookstore.gr Email: info@cookbookstore.gr |
ΕΓΕΜ
|
Αθήνα : Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, 177 78 Τηλ. 21 0345 7700 Θεσσαλονίκη : ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου ΝΒ 7 ΔΑ 8 Τηλ. 2310 795182-3 Website: www.egem.gr Email: info@egem.gr |
HOME
|
Αγίου Γεωργίου 18, Λυκόβρυση 141 23 - Αθήνα Τηλ. 21 1183 4176 Website: www.homebynature.gr Email: home@homebynature.gr |
FNA COMPANY
|
|
HERBEAT microculture
|
|
ΑΦΟΙ ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ
|
Θεσσαλονίκης 100, Μοσχάτο 183 45 Τηλ. 21 0957 7180 Website: www.kiourtzoglou.gr Email: kiourtz@kiourtzoglou.gr |
COOKING HELLAS (THERMOMIX)
|
Λεωφ. Κηφισίας 58, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα Τηλ. 21 0619 9378 Website: www.cookinghellas.gr Email: info@cookinghellas.gr |
Deals S.A.
|
Λεωφ. Ιωνίας 124 Αχαρνές 136 71 Τηλ. 21 0619 9378 Website: www.deals.com.gr/ Email: INFO@DEALS.COM.GR |
Χορηγός Ένδυσης
CHEFSTYLE
|
Σωρού 79, Μαρούσι 151 25 - Αθήνα Τηλ. 21 1012 7765 Website: www.chefstyle.gr Email: info@chefstyle.gr |
Διοργανωτής
ΙΝΣΕΤΕ
|
Συντονιστής
Gastronomy Essentials
|