Σεμινάρια
Ice Creams & Frozen Desserts
WEBINAR. Pastry Chef Jordi Puigvert
Σεμινάρια - Διαδίκτυο
Ένα μοναδικό διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ,
θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την
Gastronomy Essentials,
στις στις 14 &15 Φεβρουαρίου 2024, με θέμα:
ICE CREAMS & FROZEN DESSERTS, ingredient tricks for
modern patisserie και εισηγητή τον Ισπανό
Pastry Chef Jordi Puigvert.
Ένα καθαρά τεχνικό πρόγραμμα για επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, όπου
οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όλα τα μυστικά που
εφαρμόζονται στη δημιουργία των κατεψυγμένων γλυκών,
δίνοντας έξυπνες λύσεις στη Μοντέρνα Ζαχαροπλαστική.
Η διήμερη αυτή εκπαίδευση, θα είναι γεμάτη από χρηστικές πληροφορίες για όσους
ασχολούνται με το κατεψυγμένο γλυκό και μυστικά τα οποία δεν αναγράφονται πουθενά,
παρά μόνο ανακαλύπτονται μέσα από την εμπειρία της πράξης.
Ο Chef θα δείξει επίσης, νέες τεχνικές στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα,
μέσα από τα ερευνητικά κέντρα που συνεργάζεται.
Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει με τη θεωρητική ανάλυση των τεχνικών υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στο τριήμερο:
- Πηκτωματοποιητές
- Πυκνωτές
- Πρωτεΐνες
- Σταθεροποιητές
- Γαλακτωματοποιητές
Οδηγίες χειρισμού υλικών και επεξηγήσεις στα κάτωθι θέματα:
- Χειρισμός των διαφορετικών ειδών ζελατίνων στη ζαχαροπλαστική
- Τεχνική επεξήγηση στο πώς να υπολογίζουμε τα σωστά γραμμάρια, λαμβάνοντας υπόψιν τα διαφορετικά είδη ζελατίνων
- Επεξήγηση των Πηκτινών (διαφορετικά είδη, πώς και πότε χρησιμοποιούμε την κάθε μία και εφαρμογή στην πράξη).
- Πώς να έχουμε λιγότερη γλυκύτητα στις συνταγές. Διαφορετικά είδη ζάχαρης και διογκωτικών παραγόντων, θα εφαρμοστούν στην πράξη
- Επεξήγηση άλλων τεχνικών υλικών, που μπορούν να βοηθήσουν να έχουμε λιγότερα λιπαρά στις συνταγές
Αναλυτική επεξήγηση για τα κατεψυγμένα παρασκευάσματα, με έμφαση σε αυτά
που δεν χρειάζονται μηχάνημα για την παρασκευή τους, π.χ.:
- Parfait glace
- Biscuit glace
- Mousse glace
- Souffle glace
MEET YOUR CHEF: JORDI PUIGVERT
Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του, τη συγγραφή του βιβλίου EVOLUTION και διατηρώντας έναν βαθύ
σεβασμό στην παράδοση, ο Ισπανός Pastry Chef Jordi Puigvert, έχει αναπτύξει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες καινοτόμες τεχνικές
ζαχαροπλαστικής.
Οι τρεις επαγγελματικές γραμμές στον χώρο της εργασίας του:
- ως τεχνικός στην έρευνα νέων εφαρμογών για συστατικά για μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις (Sosa ingredients, Michel Cluizel chocolates, Sicoly, La Rose Noire κ.α.),
- διδακτική εμπειρία στη Σχολή Ξενοδοχειακών σπουδών στη Χιρόνα (School of Hospitality στη Girona),
- ως επικεφαλής της δικής του διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας Sweet’n Go
του έδωσαν τις γνώσεις για να κάνει μία αυστηρή μελέτη πάνω στις διαδικασίες των
συνταγών στην κλασική ζύμη.
Μία από τις μεγάλες εμμονές του, είναι η εξεύρεση εφαρμογών για τη
νέα γενιά συστατικών στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής, για την απλούστευση και τη βελτίωση των
δημιουργικών διαδικασιών, καθώς και για τη συντήρηση των βασικών συστατικών όπως μαρέγκες, μους, πηκτώματα κλπ.
Μία άλλη μεγάλη του εμμονή, η οποία πιθανώς έχει τις ρίζες της στον χρόνο που πέρασε ως Head Chef στο
Espai Sucre Restaurant and Dessert School, είναι η συμπερίληψη των καλύτερων συνδυασμών γεύσεων
σε όλα τα είδη επιδορπίων.
Επίσης, διδάσκει περιστασιακά ως καθηγητής στη σχολή Ζαχαροπλαστικής της Βαρκελώνης
Barcelona Pastry school (EPGB), στη
Le Cordon Bleu Bangkok και στο Basque Culinary Center, στο τμήμα ζαχαροπλαστικής.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 130,00€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 14 & 15 Φεβρουαρίου 2024.
- Τύπος εκπαίδευσης: WEBINAR, μέσω της πλατφόρμας Zoom
- Ωράριο εκπαίδευσης: 15.00 μ.μ. - 20.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο).
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στα Αγγλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.
ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Pastry Chef, Ζαχαροπλαστεία, Chef, Catering.
- Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων
Πριν την εκπαίδευση, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, ψηφιακό αρχείο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.
Σημαντικές Σημειώσεις
Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:
- Την κάμερα σας.
- Το μικρόφωνο σας.
- Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
- Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.
Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
Επικοινωνία
Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
ICE CREAMS & FROZEN DESSERTS, ingredient tricks for modern patisserie (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION