Σεμινάρια

Fish Dry Aging, Διατηρησιμότητα & Τεχνικές ωρίμανσης

DEMONSTRATION. Chef Μιχάλης Μάρθας

Σεμινάρια - Ελλάδα

Fish Dry Aging, Διατηρησιμότητα & Τεχνικές ωρίμανσης

Ένα μοναδικό διήμερο demonstration εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την Gastronomy Essentials, στις 22 & 23 Φεβρουαρίου 2024 , με θέμα: FISH DRY AGING, Διατηρησιμότητα & τεχνικές ωρίμανσης και εισηγητή τον Chef Μιχάλη Μάρθα.

Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο πάνω στην ολοκληρωτική χρήση ενός ψαριού, στην ωρίμανση αλλά και στην αλλαντοποίηση με τεχνικές, χρησιμοποιώντας:


  • Τη ζυγαριά
  • Το δέρμα
  • Ολόκληρο το ψάρι
  • Την κύστη, το αίμα και την καρδιά
  • Τον γιακά και τα πτερύγια
  • Το κεφάλι
  • Το συκώτι, το αυγοτάραχο, το στομάχι, τη σπλήνα και το έντερο
  • Συνταγές μαζί με παρουσίαση ολοκληρωμένων πιάτων
Fish Dry Aging, Διατηρησιμότητα & Τεχνικές ωρίμανσης

ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

  • Τρόπος διαλογής ψαριών
  • Εποχικότητα
  • Θάλαμος ωρίμανσης
  • Θερμοκρασίες, διάρκεια, pH
  • Λειτουργία και καθημερινή διαχείριση - οργάνωση σε επισιτιστική επιχείρηση.
  • Τεχνικές: Charcoal, preserving, pickling, fermenting, gelato, Double boiler

Fish Dry Aging, Διατηρησιμότητα & Τεχνικές ωρίμανσης Fish Dry Aging, Διατηρησιμότητα & Τεχνικές ωρίμανσης Fish Dry Aging, Διατηρησιμότητα & Τεχνικές ωρίμανσης

MEET YOUR CHEF: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΘΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΘΑΣ

Ο Μιχάλης Μάρθας είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου, με σπουδές στην Ξενοδοχειακή-Εστιατορική τεχνική και στη Μαγειρική Τέχνη.

Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του εξωτερικού, όπως The Fat Duck 3 Star Michelin, Pure C 2 Star Michelin, Waterside Inn 3 Star Michelin, Daniel Berlin Krog 2 Star Michelin, Noble Gourmet Restaurant.

Έχει διατελέσει Ex. Chef στο Cuvee Restaurant (ένα αστέρι FNL BRA Awards και βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος), στο Aqua Grant και στο Mykonos 5.

Επίσης, έχει επιτελέσει αρκετές επιμέλειες στις Μπαχάμες : Bahamar, Albany Marine, AirCuilinary, της Titans Hospitality όπως και στην Βουλγαρία αλλά και στα νησιά του αιγαίου.

Το 2019 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Young Chef της Ελλάδος από τα restaurant 100, όπως επίσης το 2015 και 2016 βρέθηκε στα προημιτελικά στο παγκόσμιο διαγωνισμό της San Pellegrino Young Chef στο Tel Aviv.

Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη θέση του Ex. Chef στην Μαραθιά (δύο αστέρια FNL BRA Awards, βραβείο Ελληνικής κουζίνας και βραβείο Top Nortch Αθηνοράματος).

Τα τελευταία 3 χρόνια απασχολείται εντατικά ως R&D (έρευνα και πρόοδος) πάνω στην βιωσιμότητα, εντοπιότητα αλλά και στα μηδενικά απόβλητα της ελληνικής γαστρονομίας, όπως επίσης έχει τελειώσει διαδικτυακά την εκπαίδευση στην πλατφόρμα EDX της Harvard University στην κατηγορία Food Fermentation: The science of cooking with mibrobes.

Fish Dry Aging, Διατηρησιμότητα & Τεχνικές ωρίμανσης Fish Dry Aging, Διατηρησιμότητα & Τεχνικές ωρίμανσης Fish Dry Aging, Διατηρησιμότητα & Τεχνικές ωρίμανσης Fish Dry Aging, Διατηρησιμότητα & Τεχνικές ωρίμανσης

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 130,00€
  • *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βιβλίο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς επίσης και Βεβαίωση Παρακολούθησης στο τέλος της εκπαίδευσης.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 22 & 23 Φεβρουαρίου 2024.
  • Τύπος εκπαίδευσης: DEMONSTRATION με γευστική δοκιμή
  • Ωράριο εκπαίδευσης: 11.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο).
  • Τόπος διεξαγωγής: UNILEVER LOGISTICS Α.Ε, Σενέκα 10, Κηφισιά Αθήνα.

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs.
  • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

Επικοινωνία


Fish Dry Aging, Διατηρησιμότητα & Τεχνικές ωρίμανσης

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

FISH DRY AGING, διατηρησιμότητα & τεχνικές ωρίμανσης - Αθήνα (eventora.com))

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

Fish Dry Aging, Διατηρησιμότητα & Τεχνικές ωρίμανσης

Συντονιστής

Fish Dry Aging, Διατηρησιμότητα & Τεχνικές ωρίμανσης