Σεμινάρια
Fish Dry Aging, Διατηρησιμότητα & Τεχνικές ωρίμανσης
DEMONSTRATION. Chef Μιχάλης Μάρθας
Σεμινάρια - Ελλάδα
Ένα μοναδικό διήμερο demonstration εκπαιδευτικό πρόγραμμα,
θα υλοποιηθεί από το ΙΝΣΕΤΕ, με συντονισμό από την
Gastronomy Essentials, στις 22 & 23 Φεβρουαρίου 2024
, με θέμα: FISH DRY AGING, Διατηρησιμότητα & τεχνικές
ωρίμανσης και εισηγητή τον
Chef Μιχάλη Μάρθα.
Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο πάνω στην ολοκληρωτική χρήση
ενός ψαριού, στην ωρίμανση αλλά και στην αλλαντοποίηση με
τεχνικές, χρησιμοποιώντας:
- Τη ζυγαριά
- Το δέρμα
- Ολόκληρο το ψάρι
- Την κύστη, το αίμα και την καρδιά
- Τον γιακά και τα πτερύγια
- Το κεφάλι
- Το συκώτι, το αυγοτάραχο, το στομάχι, τη σπλήνα και το έντερο
- Συνταγές μαζί με παρουσίαση ολοκληρωμένων πιάτων
ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
- Τρόπος διαλογής ψαριών
- Εποχικότητα
- Θάλαμος ωρίμανσης
- Θερμοκρασίες, διάρκεια, pH
- Λειτουργία και καθημερινή διαχείριση - οργάνωση σε επισιτιστική επιχείρηση.
- Τεχνικές: Charcoal, preserving, pickling, fermenting, gelato, Double boiler
MEET YOUR CHEF: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΘΑΣ
Ο Μιχάλης Μάρθας είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου,
με σπουδές στην Ξενοδοχειακή-Εστιατορική τεχνική και στη Μαγειρική Τέχνη.
Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του εξωτερικού,
όπως The Fat Duck 3 Star Michelin, Pure C 2 Star Michelin,
Waterside Inn 3 Star Michelin, Daniel Berlin Krog 2 Star Michelin,
Noble Gourmet Restaurant.
Έχει διατελέσει Ex. Chef στο Cuvee Restaurant (ένα αστέρι FNL BRA Awards και
βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος), στο Aqua Grant και στο Mykonos 5.
Επίσης, έχει επιτελέσει αρκετές επιμέλειες στις
Μπαχάμες : Bahamar, Albany Marine, AirCuilinary, της Titans Hospitality όπως και
στην Βουλγαρία αλλά και στα νησιά του αιγαίου.
Το 2019 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Young Chef της Ελλάδος από τα restaurant 100,
όπως επίσης το 2015 και 2016 βρέθηκε στα προημιτελικά στο παγκόσμιο διαγωνισμό
της San Pellegrino Young Chef στο Tel Aviv.
Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στη θέση του Ex. Chef στην Μαραθιά
(δύο αστέρια FNL BRA Awards, βραβείο Ελληνικής κουζίνας και βραβείο Top Nortch Αθηνοράματος).
Τα τελευταία 3 χρόνια απασχολείται εντατικά ως R&D (έρευνα και πρόοδος) πάνω στην
βιωσιμότητα, εντοπιότητα αλλά και στα μηδενικά απόβλητα της ελληνικής γαστρονομίας,
όπως επίσης έχει τελειώσει διαδικτυακά την εκπαίδευση στην πλατφόρμα EDX
της Harvard University στην κατηγορία Food Fermentation: The science of cooking with mibrobes.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
- Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 130,00€
- *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βιβλίο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος, καθώς επίσης και Βεβαίωση Παρακολούθησης στο τέλος της εκπαίδευσης.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Ημερομηνία Εκπαίδευσης: 22 & 23 Φεβρουαρίου 2024.
- Τύπος εκπαίδευσης: DEMONSTRATION με γευστική δοκιμή
- Ωράριο εκπαίδευσης: 11.00 π.μ. - 17.00 μ.μ. (6 ώρες/ημέρα/12 ώρες σύνολο).
- Τόπος διεξαγωγής: UNILEVER LOGISTICS Α.Ε, Σενέκα 10, Κηφισιά Αθήνα.
ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs.
- Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων
Επικοινωνία
Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
FISH DRY AGING, διατηρησιμότητα & τεχνικές ωρίμανσης - Αθήνα (eventora.com))
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION