Σεμινάρια

Fish Dry Aging. Διατηρησιμότητα & Τεχνικές Ωρίμανσης

WEBINAR 11 & 12 ΜΑΡΤΙΟΥ. Chef Μιχάλης Μάρθας.

Σεμινάρια - Διαδίκτυο

Fish Dry Aging. Διατηρησιμότητα & Τεχνικές Ωρίμανσης

Στις 11 και 12 Μαρτίου 2025, το ΙΝΣΕΤΕ και η Gastronomy Essentials παρουσιάζουν ένα εξειδικευμένο διήμερο webinar, με εισηγητή τον chef Μιχάλη Μάρθα, αφιερωμένο στην τέχνη του Fish Dry Aging.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη διατήρηση, ωρίμανση και αλλαντοποίηση του ψαριού, δίνοντας έμφαση στη βιώσιμη και ολοκληρωτική αξιοποίησή του.

Ανάλυση Θεματολογίας

  • Τρόπος διαλογής ψαριών: Κριτήρια επιλογής για μέγιστη ποιότητα και γεύση.
  • Εποχικότητα: Επιλογές ανάλογα με τις περιόδους αλιείας για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Θάλαμος ωρίμανσης: Βασικός εξοπλισμός και ρυθμίσεις για επιτυχημένο Dry Aging.
  • Θερμοκρασίες, διάρκεια, pH: Παράμετροι για ιδανική διατήρηση και ανάπτυξη γεύσης.
  • Λειτουργία και καθημερινή διαχείριση: Συμβουλές οργάνωσης και εφαρμογές σε επισιτιστικές επιχειρήσεις.
  • Τεχνικές
    • Charcoal για έντονες καπνιστές γεύσεις
    • Preserving και Pickling για διατήρηση και ανάδειξη γεύσεων.
    • Fermenting για σύνθετες, φυσικές γευστικές νότες.
    • Gelato με θαλασσινά για καινοτόμα γλυκά.
    • Double Boiler για λεπτές και ακριβείς παρασκευές.

Fish Dry Aging. Διατηρησιμότητα & Τεχνικές Ωρίμανσης Fish Dry Aging. Διατηρησιμότητα & Τεχνικές Ωρίμανσης

Τι θα μάθετε

Ανακαλύψτε και εφαρμόστε σύγχρονες τεχνικές που εστιάζουν στη μετατροπή κάθε μέρους του ψαριού σε γαστρονομικό προϊόν υψηλής αξίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλύπτει:

  • Ωρίμανση ψαριού (Dry Aging): Βελτίωση υφής και γεύσης μέσω ειδικών τεχνικών ωρίμανσης.
  • Πλήρης αξιοποίηση του ψαριού: Χρήση κάθε μέρους του ψαριού με έμφαση στη μηδενική σπατάλη. Συγκεκριμένα.
    • Ζυγαριά και δέρμα για τραγανές και ευφάνταστες δημιουργίες.
    • Κύστη, αίμα και καρδιά για καινοτόμες εφαρμογές.
    • Γιακά, πτερύγια και κεφάλι για βαθιές γεύσεις σε σούπες και ζωμούς.
    • Σπλάχνα όπως συκώτι, αυγοτάραχο, στομάχι, σπλήνα και έντερο για παρασκευές που αναδεικνύουν τις γεύσεις της θάλασσας.
  • Αλλαντοποίηση θαλασσινών: Δημιουργία προϊόντων όπως ψαρολουκάνικα και καπνιστά φιλέτα.
  • Παρουσίαση πιάτων: Συνταγές και τεχνικές μέσα από την παρουσίαση ολοκληρωμένων γευμάτων υψηλής αισθητικής και διατροφικής αξίας.

Γιατί να συμμετάσχετε

  • Εμβάθυνση σε μια από τις πιο σύγχρονες τάσεις στη γαστρονομία..
  • Πρακτικές συμβουλές από έναν καταξιωμένο chef με εξειδίκευση στη βιώσιμη αξιοποίηση υλικών.
  • Εμπλουτισμός τεχνικών και γνώσεων που θα σας διαφοροποιήσουν στον χώρο της επαγγελματικής κουζίνας.

Μην χάσετε την ευκαιρία να ενισχύσετε τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία σας στο Fish Dry Aging και να ανακαλύψετε την αληθινή δυναμική που κρύβει κάθε ψάρι!



MEET YOUR CHEF: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΘΑΣ

Mιχάλης Μάρθας

Ο Μιχάλης Μάρθας είναι Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου, με σπουδές στην Ξενοδοχειακή-Εστιατορική τεχνική και στη Μαγειρική Τέχνη.

Έχει εργαστεί σε Ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια της Ελλάδος και του εξωτερικού, όπως The Fat Duck 3 Star Michelin, Pure C 2 Star Michelin, Waterside Inn 3 Star Michelin, Daniel Berlin Krog 2 Star Michelin, Noble Gourmet Restaurant.

Έχει διατελέσει Ex. Chef στο Cuvee Restaurant (ένα αστέρι FNL BRA Awards και βραβείο Ελληνικής κουζίνας Αθηνοράματος), στο Aqua Grant και στο Mykonos 5.

Επίσης, έχει επιτελέσει αρκετές επιμέλειες στις Μπαχάμες : Bahamar, Albany Marine, AirCuilinary, της Titans Hospitality όπως και στην Βουλγαρία αλλά και στα νησιά του αιγαίου. Το 2019 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Young Chef της Ελλάδος από τα restaurant 100, όπως επίσης το 2015 και 2016 βρέθηκε στα προημιτελικά στο παγκόσμιο διαγωνισμό της San Pellegrino Young Chef στο Tel Aviv.

Πολυβραβευμένος με δύο αστέρια FNL BRA Awards, βραβείο Ελληνικής κουζίνας και βραβείο Top Nortch Αθηνοράματος, τα τελευταία 3 χρόνια απασχολείται εντατικά ως R&D (έρευνα και πρόοδος) πάνω στην βιωσιμότητα, εντοπιότητα αλλά και στα μηδενικά απόβλητα της ελληνικής γαστρονομίας, όπως επίσης έχει τελειώσει διαδικτυακά την εκπαίδευση στην πλατφόρμα EDX της Harvard University στην κατηγορία Food Fermentation: The science of cooking with mibrobes.

Fish Dry Aging. Διατηρησιμότητα & Τεχνικές Ωρίμανσης

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 130,00€
  • *To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, απευθύνεται σε:

  • Chefs, A’ Μάγειρες, Consulting Chefs.
  • Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων

Fish Dry Aging. Διατηρησιμότητα & Τεχνικές Ωρίμανσης Fish Dry Aging. Διατηρησιμότητα & Τεχνικές Ωρίμανσης

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Διάρκεια; 2 ημέρες / 10 ώρες.
  • Τύπος Προγράμματος: Online
  • Ημερομηνία Υλοποίησης:
    • Τρίτη 11 Μαρτίου 2025, 15:00 - 20:00
    • Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025, 15:00 - 20:00
  • Πριν την εκπαίδευση, θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες, ψηφιακό αρχείο με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.

Mιχάλης Μάρθας

Σημαντικές Σημειώσεις


Το online Executive Seminar είναι διαδραστικό, γι’ αυτό τον λόγο πριν την είσοδο στην πλατφόρμα, σας συνιστούμε να ελέγξετε:

  • Την κάμερα σας.
  • Το μικρόφωνο σας.
  • Τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο (σε περίπτωση που αυτή είναι ασταθής, παρακαλούμε να κάνετε επανεκκίνηση του router σας και να συνδεθείτε ενσύρματα με καλώδιο ethernet).
  • Παρακαλούμε να συνδεθείτε στο ZOOM χρησιμοποιώντας το Όνομα και το Επίθετο, που έχετε δηλώσει στην εγγραφή σας.

Επικοινωνία


Fish Dry Aging. Διατηρησιμότητα & Τεχνικές Ωρίμανσης

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

Fish Dry Aging. Διατηρησιμότητα & Τεχνικές Ωρίμανσης (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

Fish Dry Aging. Διατηρησιμότητα & Τεχνικές Ωρίμανσης

Συντονιστής

Fish Dry Aging. Διατηρησιμότητα & Τεχνικές Ωρίμανσης