Σεμινάρια

Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση

Chef Μιχάλης Μάρθας.

Σεμινάρια - Ελλάδα

Figure 1

Hands on Practice Εκπαίδευση 10 & 12 Μαρτίου 2026, Κάλυμνος.

Προφίλ Συμμετεχόντων
Chefs, Sous Chefs, Consulting Chefs, άτομα στη θέση Α' Μάγειρα, Catering, στελέχη της μαζικής εστίασης, καθώς και σε πρόσωπα με διοικητικές ή επιχειρηματικές αρμοδιότητες στον τομέα των τροφίμων.

Περιγραφή Σεμιναρίου
Στην Κάλυμνο, στην καρδιά του Αιγαίου, εκεί όπου η πέτρα αγκαλιάζει τη θάλασσα και οι παραδόσεις ζουν ακόμα στην καθημερινότητα των ανθρώπων, θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό βιωματικό τριήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης για 16 επαγγελματίες, με εισηγητή τον βραβευμένο Chef, Μιχάλη Μάρθα.

Το πρόγραμμα ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ: ΤΟΠΟΣ, ΜΝΗΜΗ, ΓΕΥΣΗ αποτελεί μια κατάδυση στη γαστρονομική ταυτότητα του νησιού. Τα άτομα που θα συμμετάσχουν θα αναζητήσουν, θα αγγίξουν, θα δοκιμάσουν και θα δημιουργήσουν με υλικά που συνδέονται βαθιά με τη μνήμη του τόπου - από τα άγρια βότανα των βουνών μέχρι τους θησαυρούς της θάλασσας.

Κάθε γεύση θα αφηγείται μια ιστορία. Κάθε συνταγή θα μεταμορφώνεται σε εμπειρία


Με την καθοδήγηση του Chef Μάρθα και τη συνεργασία ντόπιων παραγωγών, ψαράδων και επαγγελματιών της κουζίνας, το εκπαιδευτικό γκρουπ θα συλλέξει τις πρώτες ύλες, θα μαγειρέψει στο φυσικό τους περιβάλλον, θα ανταλλάξει γνώσεις και τεχνικές και θα ανακαλύψει πώς η τοπική κουζίνα μπορεί να λειτουργήσει ως δημιουργικό μέσο επανασύνδεσης με τις ρίζες της περιοχής.

Μια μοναδική εμπειρία που ενώνει την αυθεντικότητα του τόπου με τη σύγχρονη γαστρονομική δημιουργία, αναδεικνύοντας τη γεύση ως φορέα μνήμης και πολιτισμού.

Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση

Ανάλυση θεματολογίας

  • Συλλογή άγριων βοτάνων και χορταρικών από τα ορεινά της Καλύμνου.
  • Εξόδους με ψαράδες και σφουγγαράδες του νησιού.
  • Παραδοσιακές τεχνικές ψαρέματος και επεξεργασίας θαλασσινών.
  • Μαγειρικές εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους, παραλία και πλοίο.
  • Παρασκευή τοπικών ζυμών και ψωμιών με ξυλόφουρνο.
  • Τεχνικές συντήρησης και ζυμώσεων βασισμένες στην παράδοση.
  • Σύγχρονες συνθέσεις βασισμένες σε τοπικά υλικά.
  • Ομαδικό μαγείρεμα και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ επαγγελματιών.


Eισηγητής: Chef Μιχάλης Μάρθας


Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση

Ο Μιχάλης Μάρθας είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και έχει εργαστεί σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας όπως τα The Fat Duck, Waterside Inn, Pure C και Daniel Berlin Krog.

Διετέλεσε Executive Chef σε βραβευμένα εστιατόρια όπως το Cuvee και η Μαραθιά, ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνή projects στη Βουλγαρία, τις Μπαχάμες και νησιά του Αιγαίου.

Το 2019 αναδείχθηκε Καλύτερος Young Chef της Ελλάδας από τα Restaurant 100 και συμμετείχε στον διαγωνισμό San Pellegrino Young Chef. Ασχολείται ενεργά με την έρευνα πάνω στη βιωσιμότητα, την εντοπιότητα και τα μηδενικά απόβλητα, έχοντας εκπαιδευτεί στο Food Fermentation του Harvard (EDX).

Πρόσφατα άνοιξε το εστιατόριο Kapadiko στην Κάλυμνο, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ψαροφαγικής κουζίνας.



Σημαντικές πληροφορίες


Το κόστος της τριήμερης εκπαίδευσης αφορά αποκλειστικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Κάθε πρόσθετη δαπάνη, όπως αεροπορικά/ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς και από την Κάλυμνο και διαμονή, καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.

Για τη διευκόλυνσή σας, θα προτείνουμε ένα ή δύο ξενοδοχεία που θα μας παρέχουν ειδική τιμή για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο, είναι απαραίτητη η επαγγελματική στολή και η προσωπική θήκη εργαλείων.



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση

  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ημέρες / 21 ώρες
  • ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Kάλυμνος
  • ΤΥΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: HANDS ON PRACTICE

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ


  • Τρίτη 10 Μαρτίου 2026, 10:00 - 17:00
  • Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026, 10:00 - 17:00
  • Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026, 10:00 - 17:00

Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση

KEY COMPETENCIES

  • Systemic Thinking / Συστημική Σκέψη
  • Learning Culture / Κουλτούρα Μάθησης

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες Ιδιώτες 400,00€
  • To Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής.

Σημαντικές Σημειώσεις

Συνοδευτικό Υλικό Εκπαίδευσης

Πριν την έναρξη του σεμιναρίου, διαμοιράζεται έντυπο συνταγολόγιο με όλες τις συνταγές και τεχνικές που θα παρουσιαστούν.

Το υλικό αυτό λειτουργεί ως πολύτιμος οδηγός, τόσο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης όσο και ως εργαλείο αναφοράς για την εφαρμογή των γνώσεων στην επαγγελματική κουζίνα.

Επιπλέον, θα δοθεί ημερήσιο πρόγραμμα με όλες τις δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.


Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα αποσταλεί ψηφιακό αρχείο με τη Βεβαίωση Παρακολούθησης, εφόσον η συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεπερνά το 70% των ωρών εκπαίδευσης.


Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας

Επικοινωνία


Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση

Αίτηση Εγγραφής Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση - (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργάνωση

Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση

Συνδιοργάνωση

Γεύσεις Καλύμνου, τόπος - μνήμη - γευση