Επαγγελματικές Εκδόσεις

Συλλογή από κομμάτια Ζαχαροπλαστικής

By Paco Torreblanca

Επαγγελματικές Εκδόσεις - Ζαχαροπλαστική

Αυτό είναι αναμφισβήτητα το πιο προσωπικό και δημιουργικό βιβλίο που έχει γράψει ποτέ ο Paco Torreblanca.

Με αυτή τη "Συλλογή από κομμάτια ζάχαρης", ο master σεφ σφυρηλατεί μια νέα πορεία στη σύλληψη των καλλιτεχνικών κομματιών στη ζαχαροπλαστική.

Τα χέρια του Torreblanca δίνουν στη ζάχαρη σχήματα μαγικά που προκαλούν έκπληξη, μεταξύ της αρχιτεκτονικής και της γλυπτικής, της διαφάνειας και της αδιαφάνειας, φώτα και σκιές.

Νέες επεξεργασίες, τεχνικές και χρήσεις που σχετίζονται με τα διάφορα είδη ζάχαρης όπως τραβηγμένη, εμφυσημένη, pastillage χύτευση, φούσκα, isomalt, ...

Επίσης, το βιβλίο περιλαμβάνει την προετοιμασία και συνταγές από διάφορα κέικ και γλυκά, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν μερικές ενδιαφέροντες σπεσιαλιτέ, όπως το ανανεωμένο ιαπωνικό παντεσπάνι ή dorayakis.

Με το έργο του αυτό, ο master σεφ Torreblanca μας οδηγεί σε μια βόλτα κατά μήκος της διαδρομής της σύγχρονης τέχνης, μια εφήμερη τέχνη η οποία είναι κατασκευασμένη με τη ζάχαρη ως κύρια πρώτη ύλη, και μια τέχνη που τυπικά, τεχνικά και εννοιολογικά ξεπερνάει την παραδοσιακή επεξεργασίας της ζάχαρης στη ζαχαροπλαστική.

Η «Συλλογή από κομμάτια ζάχαρης», του Paco Torreblanca, αποτελείται από δύο τόμους που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Ο πρώτος τόμος παρουσιάζει μεγάλων διαστάσεων φωτογραφίες από όλη την καλλιτεχνική ζάχαρη και τα κομμάτια σοκολάτας, κέικ και γλυκά, μαζί με τις παρατηρήσεις από τον συγγραφέα για κάθε δημιουργία.

Ο δεύτερος τόμος, εκτός από όλες τις τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τη ζάχαρη αποκαλύπτει και όλους τους τύπους και τις συνταγές, τα διάφορα είδη της, μεθόδους παρασκευής, μεθόδους μαγειρέματος, τις χρήσεις, και ούτω καθεξής - όλα αυτά συνοδεύονται από βήμα-βήμα απεικονίσεις.

Συλλογή από κομμάτια Ζαχαροπλαστικής - Paco Torreblanca



ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ !