Επαγγελματικές Εκδόσεις

Food Waste - Οδηγός Επιβίωσης

Συγγραφέας: Jack Gue Varas. Εκδόσεις: Gastronomy Essentials.

Επαγγελματικές Εκδόσεις - Κουζίνα

Figure 1

Πού πάνε τα φαγητά όταν πεθαίνουν;

Υπάρχει παράδεισος άραγε για αυτα;

Σπατάλη στα τρόφιμα, left overs από μενού εστιατορίων και ξενοδοχείων, φαγητά στον κάδο σκουπιδιών καθημερινά, που συμπαρασύρουν μαζί τους και τον κόπο των χιλιάδων επαγγελματιών της εστίασης !

Απλές, αλλά και περίπλοκες συνταγές, μαζί με πολύτιμες συμβουλές, για το πώς μπορούμε να αναγεννήσουμε το φαγητό και τα υλικά που μας περίσσεψαν, να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα προϊόντα της κουζίνας μας, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη και ταυτόχρονα το κόστος στα μενού, χωρίς να υποβιβάζουμε την ποιότητα και παρουσίαση των πιάτων.

Food Waste - Οδηγός Επιβίωσης

Το Food Waste - Οδηγός Επιβίωσης, προλογίζεται από τον διακεκριμένο δημοσιογράφο γαστρονομίας, Δημήτρη Αντωνόπουλο, περιοδικό Αθηνόραμα, Ex. Academy Chair for the World’s 50 Best Restaurants και χαρακτηρίζεται ως ένας σύγχρονος οδηγός με μυστικά πολλών χρόνων, που έρχεται να μας βοηθήσει στην άσκοπη υπερκατανάλωση, της επαγγελματικής αλλά και οικιακής οικονομίας.

Από παγκόσμια μελέτη η σπατάλη αυτή, επικεντρώνεται στις 5 πιο ουσιαστικές πηγές της:

  • Στις Φάρμες
  • Στη Μεταφορά
  • Σε Εργοστάσια Επεξεργασίας
  • Σε Εστιατόρια / Ξενοδοχεία
  • Στα Σπίτια

Η έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας, ασχολείται με τις 2 τελευταίες κατηγορίες των βασικών αιτιών του Food Waste, διαπραγματεύεται το παγκόσμιο πρόβλημα της σπατάλης των τροφίμων και συμβάλλει στη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων του πλανήτη μας.

Τα κεφάλαια που συμπεριλαμβάνει αφορούν τα εξής :


Food Waste - Οδηγός Επιβίωσης

Η λογική Love food, hate waste πρέπει να διαδοθεί πάση θυσία και το βιβλίο Food Waste - Οδηγός Επιβίωσης που κρατάτε στα χέρια σας, θέτει ανατρεπτικά το σοβαρότατο πρόβλημα των διατροφικών απορριμμάτων, ενώ την ίδια στιγμή προτείνει πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και εκμετάλλευσης αυτών των απορριμμάτων.


Food Waste - Οδηγός Επιβίωσης
Δημήτρης Αντωνόπουλος
Κριτικός & Δημοσιογράφος Γαστρονομίας - Περιοδικό Αθηνόραμα
Ex, Academy Chair 50 World’s Best Restaurants


Λίγα λόγια από τον Art Director της έκδοσης



Food Waste - Οδηγός Επιβίωσης

Ο αναρχικός τρόπος, με τον οποίο ο συγγραφέας διαπραγματεύεται και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της υπερκατανάλωσης τροφών, μου έδωσε το σχεδιαστικό ερέθισμα να βάλω τη δημιουργική πινελιά μου, για να γίνει κατανοητό ένα τόσο εύστοχο εκδοτικό εγχείρημα.

Με minimal και αφαιρετικό ύφος, χωρίς σχεδιαστικά standards.

Από τον σχεδιασμό του λογοτύπου, το lay out όλης της ύλης, έως την επιλογή της εξίσου «αναρχικής» βιβλιοδεσίας, σκοπός είναι πείσει αυτή η έκδοση τον επαγγελματία και τον καταναλωτή για το σημαντικό κέρδος του food waste στη ζωή μας.

Τόνοι αγαθών παραπεταμένοι.... χωρίς λόγο, αλλά με σοβαρές πληγές στον επαγγελματία, τον ιδιώτη αλλά και στο ίδιο το περιβάλλον.

Mία καταπληκτική έκδοση όσον αφορά το συγγραφικό, αλλά και το σχεδιαστικό κομμάτι.

Υπογράφω και επικροτώ σαν καλλιτέχνης αυτήν την έκδοση!

Kωνσταντίνος Αποστόλου,
Art Director



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ FSC ®



Food Waste - Οδηγός Επιβίωσης

Αυτή η έκδοση, έχει λάβει την Πιστοποίηση FSC, για το χαρτί που χρησιμοποιήθηκε στην εκτύπωση.


Το FSC® είναι το μόνο σύστημα πιστοποίησης ξυλείας που εγκρίθηκε από τις σημαντικότερες περιβαλλο¬ντικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των WWF, Greenpeace και The Woodland Trust και αναδεικνύει έμπρακτα την δέσμευσή μας, για την παγκόσμια αειφορία των δασών.


Μήνυμα συγγραφέα



Είναι πράγματι για τα σκουπίδια; Πολύ σοβαρό θέμα που κάποιοι το αντιμετωπίζουμε με πολλή υπευθυνότητα στις κουζίνες που εργαζόμαστε. Από το πώς κόβουν οι μάγειρες τα λαχανικά, όσο και τα μυρωδικά. Το πώς καθαρίζουν τα κρέατα και τα ψάρια, αλλά και τα εξωτερικά μέρη του τυριού.

Όχι από τσιγγουνιά, αλλά επειδή δεν μας αρέσει η κοροϊδία.

Αλλά κι αν αυτό δεν σε νοιάζει (άσχετε!), θα σου επισημάνω ότι τα "σκουπίδια" είναι μέρος του κοστολογίου σου και στην τελική ανάλυση, είναι τα κέρδη μιας επιχείρησης. Γιατί, αν πετάς έστω και δέκα γραμμάρια από το κάθε τρόφιμο, ως ανεπιθύμητο ή από τεμπελιά, προσθέτοντας αυτά τα γραμμάρια, κατά τη διάρκεια του χρόνου, καταλήγεις να έχεις πετάξει κιλά!

Ας ξεκινήσεις, λοιπόν, έστω και τώρα. Ας παραδεχτείς ότι αυτό είναι άδικο και ας προσέξεις λίγο παραπάνω. Μπορείς να αξιοποιείς τα προϊόντα αναλαμβάνοντας, πάνω από όλα, την κοινωνική ευθύνη που σου αναλογεί.

Σταμάτα, λοιπόν, να είσαι κριτής σε καλλιστεία τροφίμων.

Με μαγειραγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Jack Gue Varas


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ



  • Σελίδες: 240
  • Σχήμα: 167 x 236 mm (16,7 x 23,6 εκ.)
  • Γλώσσα: Ελληνικά
  • Συγγραφέας: Jack Gue Varas
  • Τιμή: 35€
  • Έξοδα αποστολής για Ελλάδα & Κύπρο: 5€
Food Waste - Οδηγός Επιβίωσης


ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

  • Τραπεζική Κατάθεση
  • Πιστωτική /Χρεωστική κάρτα

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ



ALPHA BANK

  • Αρ. Λογαριασμού: 377 002002 006456
  • ΙΒΑΝ: GR1501403770377002002006456
  • BIC: CRBAGRAA
  • SWIFT: ALPHA BANK
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: GASTRONOMY ESSENTIALS IKE

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να βάζετε το όνομά σας στην αιτιολογία της κατάθεσης.


ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ


Courier service icon

Για παραγγελίες με πιστωτική/χρεωστική κάρτα μπορείτε να ακολουθήσετε το παρακάτω link και επιλέγοντας κατόπιν, Ελλάδα ή Κύπρο, κατά προτίμηση: https://www.eventora.com/el/Events/epaggelmatikes-ekdoseis-food-wastee




Εκδόσεις: Gastronomy Essentials



Food Waste - Οδηγός Επιβίωσης


Φόρμα Παραγγελίας

Συμπληρώστε Yποχρεωτικά τα πεδία με ένδειξη (*).
Άμεσα, το Team του Cucina.gr θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δεν περιλαμβάνονται έξοδα μεταφοράς για τα οποία θα υπάρξει ενημέρωση πριν την εκτέλεση της παραγγελίας.

Τίτλος  
Όνομα (*)
Επίθετο (*)
Τηλέφωνο (*)
Email (*)
Πόλη (*)
Διεύθυνση  (max chars=80)
(*)
Σχόλια  (max chars=150)
Όροι   Συμφωνώ με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό 679/2016 (ΓΚΠΔ/GDPR) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία "περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων", Νόμος του 2018, (Ν. 125(I)/2018), Ε.Ε., Παρ.Ι(I), Αρ.4670, 31/7/2018, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερωτικού και / ή διαφημιστικού υλικού μέσω e-mail και sms. Εκφράζω επίσης τη συγκατάθεσή μου για την κοινοποίηση των δεδομένων μου σε εταιρείες τρίτων και τρίτες εταιρείες σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό 679/2016 (ΓΚΠΔ/GDPR) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία "περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων", Νόμος του 2018, (Ν. 125(I)/2018), Ε.Ε., Παρ.Ι(I), Αρ.4670, 31/7/2018, με τις οποίες η εταιρεία «C.GASTRONOMY ESSENTIALS L.t.d» θα διεξάγει δραστηριότητες συν-εκπαίδευσης (σεμινάρια, προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής, γευσιγνωσίας). (*)
  ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Για λόγους ασφαλείας, κάντε click στην επιλογή 'Δεν είμαι ρομπότ'.