Επαγγελματικές Εκδόσεις

FILES, by Ramon Morato

Πολλά περισσότερα από ένα απλό βιβλίο ζαχαροπλαστικής

Επαγγελματικές Εκδόσεις - Ζαχαροπλαστική

Figure 1

Ο αναγνωρισμένος σεφ, συγκεντρώνει 15 καινοτόμα projects στα οποία αναλύει τη σύγχρονη ζαχαροπλαστική και σοκολατερί, μέσω του πρίσματος της επιστήμης, της ανθρωπολογίας, της διατροφής, της κοινωνιολογίας, του σχεδιασμού και της χειροτεχνίας.

Το καινούριο και πολυαναμενόμενο, δεύτερο βιβλίο του Ramon Morato (το πρώτο ήταν το πολύτιμο Chocolate, που πρωτοεκδόθηκε το 2007), συγκεντρώνει τα καλύτερα projects που του ανατέθηκαν και ανέπτυξε ο Καταλανός σεφ, τα τελευταία 6 χρόνια.

Όπως δηλώνει ο ίδιος:

Δεν είναι ένα μονοθεματικό βιβλίο, αλλά το άθροισμα πολλών διαφορετικών project. Χωρίζεται σε φακέλους, σε αυτούς τους φακέλους εργασίας που χρησιμοποιώ κάθε φορά που ξεκινώ ένα νέο project και κλείνω όταν το τελειώσω, για να συνεχίσω να ονειρεύομαι και να φαντάζομαι το επόμενο. - Ramon Morato


FILES, by Ramon Morato
FILES, by Ramon Morato


Στην πραγματικότητα, το βιβλίο, σαν να ήταν ένας φάκελος το ίδιο, περιέχει 15 πολύ διαφορετικά projects ή αρχεία, τα οποία αφορούν πολλούς από τους διαφορετικούς κλάδους του σημερινού ζαχαροπλαστείου:


  • Pure 5, ή οι πέντε βασικές γεύσεις σε μορφή bonbon
  • Η εισβολή των φυτών, ή του κόσμου των λαχανικών, στη ζαχαροπλαστική
  • Τάσεις, ή πώς εκφράζονται οι νέες κοινωνικές τάσεις, μέσω δημιουργικών συνταγών
  • Σοκολάτα x Κρασί, ή τα νέα μαθηματικά της γεύσης του Sommelier Francois Chartier, εφαρμοσμένα στη σοκολάτα, 1 + 1 = 3.
  • Αϊτή, ή πώς να δημιουργήσετε μία σειρά προϊόντων, γύρω από μία νέα σοκολάτα
  • Ganache, μία επιστημονική μελέτη αυτής της εμβληματικής παρασκευής, με vegan, one-shot, water-based, long-life, και την επαναστατική praline ganache.
  • Ξηροί καρποί, ή πώς να τους ενσωματώσετε καλύτερα στη ζύμη.
  • Βρείτε το στυλ σας, μία εις βάθος διεπιστημονική μελέτη για τη λεγόμενη « υγιεινή ζαχαροπλαστική» (Healthy pastry).
  • Ζαχαροπλαστική & Ανθρωπολογία, ή πώς η αλλαγή στις συνήθειες των καταναλωτών και έννοιες όπως, εξατομικευμένη διατροφή και «αργή» διατροφή (slow food), επηρεάζουν και θα επηρεάσουν το έργο των σεφ ζαχαροπλαστικής.
  • Συλλογή Cotton Cake, ή η οριστική μελέτη για το περίεργο ιαπωνικό κέικ.
  • Ολόκληρα φρούτα, και ούτω καθεξής έως και τα 15 έργα που αναφέρονται παραπάνω.

Ο Morato, βασίζεται με διαφορετικούς συνεργάτες, για να αποκτήσει τις απαραίτητες πληροφορίες και γνώσεις, για την ολοκλήρωση των έργων του. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για επαγγελματίες στην επιστήμη, τη διατροφή, την ανθρωπολογία, την οινοχοΐα ή τον σχεδιασμό. Επίσης, σχετικά με τη συλλογή των θεμάτων, ο συγγραφέας είναι ξεκάθαρος:


Μου αρέσει να είμαι ειλικρινής και πρέπει να πω ότι δεν ήθελα να κάνω μία επανάληψη συνταγών. Για τον λόγο αυτόν, έχω κάνει μία διεξοδική ανασκόπηση και ενημέρωση όλων των έργων μου, προσθέτοντας νέες συνταγές, εντελώς αδημοσίευτες, βασισμένες στο αποτέλεσμα της εργασίας που αναπτύχθηκε τους τελευταίους μήνες. - Ramon Morato


Εν ολίγοις, το Files, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κοινό βιβλίο.

Είναι μία αριστοτεχνική συλλογή διαφόρων μελετών, εξελίξεων μοναδικών συνταγών, προβληματισμών για σήμερα και αύριο, συγκρίσεις, ενδιαφέρουσες και καινοτόμες τεχνικές και νέες εφαρμογές.

Είναι συνολικά, σχεδόν, εκατό δημιουργίες, μεταξύ των οποίων ο αναγνώστης θα βρει, εστιατοριακά επιδόρπια, bonbons, μπαρ και ταμπλέτες, μακαρόν, κέικ, cotton cheesecakes, choux, τάρτες, entremets, ταρταλέττες, σνακ, παγωτά...


3 ΧΡΥΣΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ - 3 ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΟΙ


FILES, by Ramon Morato

Μέσα στη νέα έκδοση του Ramon Morato με τίτλο FILES έχουν ενσωματωθεί 3 ΧΡΥΣΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ τα οποία θα κερδίσουν 3 τυχεροί από όλο το κόσμο, όπου θα παραβρεθούν με τον Ramon Morato στο R&D εργαστήριο της Barcelona και θα παρασκευάσουν μαζί διάφορες συνταγές από το βιβλίο.

Σε περίπτωση που βρείτε στην έκδοση που θα αγοράσετε το ΧΡΥΣΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τα επόμενα βήματα !

Καλή Τύχη !



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ


FILES, by Ramon Morato


FILES by Ramon Morato
Μελετώντας τεχνικές και εφαρμογές σε 15 project
Περίπου 100 παρασκευές


  • Σελίδες: 520
  • Γλώσσα: Αγγλικά & Ισπανικά (δίγλωσση έκδοση)
  • Συγγραφέας: Pastry Chef Ramon Morato
  • Τιμή: 99€
  • Έξοδα αποστολής για Ελλάδα : 7€
  • Έξοδα αποστολής για Κύπρο: 10€
  • Επίσημη Διανομή για Ελλάδα & Κύπρο : Gastronomy Essentials

FILES, by Ramon Morato

VIDEO



Φόρμα Παραγγελίας

Συμπληρώστε Yποχρεωτικά τα πεδία με ένδειξη (*).
Άμεσα, το Team του Cucina.gr θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δεν περιλαμβάνονται έξοδα μεταφοράς για τα οποία θα υπάρξει ενημέρωση πριν την εκτέλεση της παραγγελίας.

Τίτλος  
Όνομα (*)
Επίθετο (*)
Τηλέφωνο (*)
Email (*)
Πόλη (*)
Διεύθυνση  (max chars=80)
(*)
Σχόλια  (max chars=150)
Όροι   Συμφωνώ με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό 679/2016 (ΓΚΠΔ/GDPR) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία "περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων", Νόμος του 2018, (Ν. 125(I)/2018), Ε.Ε., Παρ.Ι(I), Αρ.4670, 31/7/2018, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερωτικού και / ή διαφημιστικού υλικού μέσω e-mail και sms. Εκφράζω επίσης τη συγκατάθεσή μου για την κοινοποίηση των δεδομένων μου σε εταιρείες τρίτων και τρίτες εταιρείες σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό 679/2016 (ΓΚΠΔ/GDPR) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία "περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων", Νόμος του 2018, (Ν. 125(I)/2018), Ε.Ε., Παρ.Ι(I), Αρ.4670, 31/7/2018, με τις οποίες η εταιρεία «C.GASTRONOMY ESSENTIALS L.t.d» θα διεξάγει δραστηριότητες συν-εκπαίδευσης (σεμινάρια, προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής, γευσιγνωσίας). (*)
  ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Για λόγους ασφαλείας, κάντε click στην επιλογή 'Δεν είμαι ρομπότ'.