Επαγγελματικές Εκδόσεις

Oh La La! Του Yohan Ferrant.

Πρακτικός οδηγός για δημιουργική αρτοποιία και ζαχαροπλαστική

Επαγγελματικές Εκδόσεις - Ζαχαροπλαστική

Yohan Ferrant

Oh La La! Του Yohan Ferrant.

Το νέο βιβλίο Oh La La! του Yohan Ferrant, εμβαθύνει στα βασικά συστατικά και τις διαδικασίες του ψωμιού του εμπορίου, έτσι ώστε κάθε επαγγελματίας να μπορεί να σχεδιάσει μια σειρά από ψωμιά και αρτοσκευάσματα πρώτης κατηγορίας, γεμάτα προσωπικότητα.

Αυτό το βιβλίο περιλαμβάνει, επίσης, συνταγές και οδηγίες βήμα προς βήμα για 45 προϊόντα, καθώς και βασικές συμβουλές και προβληματισμούς.

Ο μάστερ της αρτοποιίας, Yohan Ferrant, συσσωρεύει γνώση και εμπειρία πάνω στη ζύμη από την ηλικία των 13 ετών.

Έχει εργαστεί σε μεγάλου κύρους εργαστήρια ψωμιού, σε διάφορα μέρη της Γαλλίας, όπως επίσης και σε ένα αγγλικό γαστρονομικό εστιατόριο, καθώς και για τον Λόρδο Δήμαρχο του Λονδίνου.

Εκτός από την απόκτηση σπουδαίων διακρίσεων σε διεθνή πρωταθλήματα, ο Ferrant, από το 2016, κατέχει τη θέση του διευθυντή της Σχολής Αρτοποιίας στο Σαμπαντέλ της Βαρκελώνης, ενός κέντρου που έχει καλωσορίσει μερικά από τα πιο εξέχοντα ονόματα των επαγγελματιών ψωμιού.

Ανάλυση Θεματολογίας


Στις 334 σελίδες του, αυτό το βιβλίο του Yohan Ferrant που εκδόθηκε από την Grupo Vilbo, έχει δομηθεί με σκοπό να κάνει την ανάγνωση όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

Αποτελείται από πέντε μεγάλες ενότητες που σχεδιάζουν έναν ακριβή χάρτη με τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε ένα επάγγελμα που είναι τόσο περίπλοκο όσο και συναρπαστικό.

Η πρώτη ενότητα εξετάζει, από πρακτική άποψη, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα συστατικά που εμπλέκονται στην παρασκευή του ψωμιού.

Απαντά σε βασικά ερωτήματα, όπως τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα αλεύρι, τον ρόλο του αλατιού ή πώς να ξεκινήσετε ένα προζύμι.


Oh La La! Του Yohan Ferrant.


Η δεύτερη ενότητα εισάγει τον αναγνώστη στις διαδικασίες παρασκευής του ψωμιού, από το ζύμωμα στο ψήσιμο, το πέρασμα από φάσεις όπως τον σχηματισμό, η ανάπαυση και το κόψιμο - πάντα με συμβουλές και πρακτικές πληροφορίες. Μετά από αυτή τη θεωρητική εισαγωγή, ξεκινούν οι συνταγές ψωμιού, με περισσότερες από 24 διαφορετικές αναφορές.

Αυτές οι συνταγές χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες: εμπορικά ψωμιά, ψωμιά με πρόσθετη θρεπτική αξία, ειδικά ψωμιά και terroir και καλλιτεχνικά ψωμιά.

Oh La La! Του Yohan Ferrant. Oh La La! Του Yohan Ferrant.

Η τρίτη ενότητα αναλύει σε βάθος, πώς να φτιάξετε ένα panettone, είτε κλασικό είτε σοκολατένιο.

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει ακόμη και τη συνεργασία του Ιταλού master baker Ezio Marinato.

Oh La La! Του Yohan Ferrant.


Η τέταρτη ενότητα εστιάζει σε μια βασική εμπλουτισμένη ζύμη, όπως αυτή του μπριός, αναλύοντας τα βασικά σημεία για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα και μεταμορφώνοντας αυτή τη ζύμη σε διαφορετικά σχήματα.



Τέλος, το βιβλίο εμβαθύνει στον κόσμο της ζύμης της σφολιάτας και στις τεράστιες δημιουργικές της δυνατότητες.

Ο Yohan Ferrant δίνει κάθε είδους συμβουλές για την παρασκευή κλασικής ζύμης, όπως κρουασάν και σταφιδόψωμο, καθώς και άλλες χαρακτηριστικές δημιουργίες, όπως το Λουλούδι από βατόμουρο και yuzu ή η Φωλιά από λεμόνι και πορτοκάλι.

Oh La La! Του Yohan Ferrant.



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ


  • Μέγεθος: 23.5 x 28 εκ
  • Γλώσσα: Δίγλωσσο (Ισπανικά & Αγγλικά)
  • Σελίδες: 334
  • Έκδοση: 2022
  • Βάρος: 2.1 κιλά
  • Τιμή: 65€
  • Έξοδα αποστολής για Ελλάδα & Κύπρο : 5€


VIDEO




Φόρμα Παραγγελίας

Συμπληρώστε Yποχρεωτικά τα πεδία με ένδειξη (*).
Άμεσα, το Team του Cucina.gr θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Δεν περιλαμβάνονται έξοδα μεταφοράς για τα οποία θα υπάρξει ενημέρωση πριν την εκτέλεση της παραγγελίας.

Τίτλος  
Όνομα (*)
Επίθετο (*)
Τηλέφωνο (*)
Email (*)
Πόλη (*)
Διεύθυνση  (max chars=80)
(*)
Σχόλια  (max chars=150)
Όροι   Συμφωνώ με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό 679/2016 (ΓΚΠΔ/GDPR) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία "περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων", Νόμος του 2018, (Ν. 125(I)/2018), Ε.Ε., Παρ.Ι(I), Αρ.4670, 31/7/2018, αποκλειστικά για την αποστολή ενημερωτικού και / ή διαφημιστικού υλικού μέσω e-mail και sms. Εκφράζω επίσης τη συγκατάθεσή μου για την κοινοποίηση των δεδομένων μου σε εταιρείες τρίτων και τρίτες εταιρείες σύμφωνα με τον ισχύοντα Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό 679/2016 (ΓΚΠΔ/GDPR) περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και σύμφωνα με την Κυπριακή νομοθεσία "περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων", Νόμος του 2018, (Ν. 125(I)/2018), Ε.Ε., Παρ.Ι(I), Αρ.4670, 31/7/2018, με τις οποίες η εταιρεία «C.GASTRONOMY ESSENTIALS L.t.d» θα διεξάγει δραστηριότητες συν-εκπαίδευσης (σεμινάρια, προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης μαγειρικής - ζαχαροπλαστικής, γευσιγνωσίας). (*)
  ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Για λόγους ασφαλείας, κάντε click στην επιλογή 'Δεν είμαι ρομπότ'.