Άρθρα

IMIC 2011: Γαστρονομία και Τουρισμός

Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού

Νέα - Aρθρα

 

"Φανταστείτε το θέαμα μιας πιατέλας, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, πολύχρωμες σαλάτες και σπιτικό ψωμί σε μια ελληνική παραλιακή περιοχή. Φανταστείτε τη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου γύρου στους πρόποδες της Ακρόπολης, στο Μοναστηράκι.

Όποιο και αν είναι το πιάτο, φαίνεται πως το φαγητό είναι κάτι που όλο και περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε από τα ταξίδια μας. Οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι ταξιδεύουν, τόσο για αναψυχή, όσο και για επαγγελματικούς λόγους, ενδιαφέρονται για τη γαστρονομία της περιοχής πριν κλείσουν το ταξίδι τους.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποκτήσουν μακράς διαρκείας μνήμες από έναν προορισμό, ιδίως όταν συμμετέχουν σε εταιρικά γεγονότα, όπου η αναμενόμενη απόδοση των χρημάτων που δαπανήθηκαν είναι απαραίτητη.

"Το να τρως" ως διαδικασία, δεν μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η ποιότητα, οι γεύσεις ακόμα και οι μυρωδιές, σε συνδυασμό με τη σωστή ατμόσφαιρα, παραμένουν αποτυπωμένες στη μνήμη μας για πολλά χρόνια και μπορεί να κάνουν επιτυχημένη ή όχι μία εκδήλωση ή ένα ταξίδι".

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αποκτήσουν μακράς διαρκείας μνήμες από έναν προορισμό, ιδίως όταν συμμετέχουν σε εταιρικά γεγονότα, όπου η αναμενόμενη απόδοση των χρημάτων που δαπανήθηκαν είναι απαραίτητη.

"Το να τρως" ως διαδικασία, δεν μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η ποιότητα, οι γεύσεις ακόμα και οι μυρωδιές, σε συνδυασμό με τη σωστή ατμόσφαιρα, παραμένουν αποτυπωμένες στη μνήμη μας για πολλά χρόνια και μπορεί να κάνουν επιτυχημένη ή όχι μία εκδήλωση ή ένα ταξίδι».

Σε αυτήν ακριβώς, τη σημασία της εμπειρίας του φαγητού, επικεντρώνεται το 7ο ετήσιο IMIC, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Φεβρουαρίου 2011 στην Αθήνα. Σκοπός του συνεδρίου, είναι να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον και να συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση, της ολοένα και αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι γαστρονομικές εμπειρίες στον τουρισμό.

  IMIC 2011: Γαστρονομία και Τουρισμός

Εισηγητές και συμμετέχοντες θα διερευνήσουν τρόπους για την καλύτερη παρουσίαση, προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας καθώς και των άριστων γαστρονομικών προτάσεων και επιλογών.

Γι’ αυτό και το θέμα του συνεδρίου φέτος είναι: "Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού" και μέσα από πέντε ενότητες θα εξεταστούν τα παρακάτω:


  • Ταυτότητα και μάρκετινγκ
  • Αυθεντικότητα και καινοτομία
  • Δίκτυα και επικοινωνία
  • Δημιουργία και προσφορά
  • Βιωσιμότητα και ποιότητα

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο "Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών" (MAICC), σε έναν από πιο εκλεκτούς και πιο τεχνολογικά προηγμένους συνεδριακούς χώρους στην Ευρώπη. (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 115 21, Αθήνα, Τηλ.: 210 7282000)

Πρόγραμμα Συνεδρίου: (.pdf) file
Link: Δείτε σχετικο σύνδεσμο