Άρθρα
Paris Cookbook Fair 2011
Η Γαστρονομική Σύνοδος Κορυφής!
Νέα - Aρθρα
«Φανταστείτε το θέαμα μιας πιατέλας, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, πολύχρωμες σαλάτες και σπιτικό ψωμί
σε μια ελληνική παραλιακή περιοχή.
Φανταστείτε τη μυρωδιά του φρεσκοκομμένου γύρου στους πρόποδες της Ακρόπολης, στο Μοναστηράκι.
Όποιο και αν είναι το πιάτο, φαίνεται πως το φαγητό είναι κάτι που όλο και περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε
από τα ταξίδια μας. Οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι ταξιδεύουν, τόσο για αναψυχή, όσο και για επαγγελματικούς λόγους,
ενδιαφέρονται για τη γαστρονομία της περιοχής πριν κλείσουν το ταξίδι τους.
Ωστόσο, η εμπορική δραστηριότητα στο χώρο των εκδόσεων αν και κύριος στόχος, αποτελεί πλέον μόνο ένα κομμάτι της έκθεσης.
Επιδείξεις μαγειρικής σε δύο "open show" κουζίνες, όπου συγγραφείς και μάγειρες προωθούν τα νέα τους βιβλία,
παρουσιάσεις προϊόντων, γευστικές δοκιμές, συνεντεύξεις τύπου και celebrity chefs απ’ όλο τον κόσμο, "είναι αρκετά για
να χαρακτηρίσουν την έκθεση ως τη Γαστρονομική Σύνοδο Κορυφής", όπως αναφέρει ο εμπνευστής και διοργανωτής της, κ. Edouard Cointreau.
Τις εκδηλώσεις του "Paris Cookbook Fair 2011", θα «διευθύνει» ο star Chef Alain Dutournier, που ορίστηκε ως ο επίτιμος Πρόεδρος
της φετινής έκθεσης, ενώ για πρώτη φορά, οι διοργανωτές έχουν επιλέξει τρία θέματα στα οποία θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση:
μία χώρα, ένα προϊόν και το "φαγητό του δρόμου", θα έχουν τη δική τους τιμητική θέση.
Έτσι, η επίτιμη προσκεκλημένη χώρα είναι η Ιταλία, που θα παρουσιάσει τη γαστρονομική της ταυτότητα μέσα από τοπικά προϊόντα,
τα βιβλία, τους Ιταλούς συγγραφείς και εκδότες, ενώ το τυρί θα είναι το προϊόν που θα πρωταγωνιστήσει σε ειδική έκθεση
βιβλίων, συνέδρια και γευσιγνωσίες.
Τέλος, συμμετέχοντες από την Αφρική, τη Λατινική Αμερική, την Κίνα, τη Μέση Ανατολή και φυσικά τη Γαλλία,
θα προσφέρουν ένα ξεχωριστό γευστικό ταξίδι στην κουζίνα του "Street Food".
Το "Paris Cookbook Fair 2011", θα φιλοξενηθεί στο "Le 104", ένα νέο Κέντρο Τεχνών στο Παρίσι που στεγάζεται σε ένα υπέροχο
ανακαινισμένο κτίριο, και τα εγκαίνια της έκθεσης αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η πρώτη ημέρα θα ξεκινήσει με την
απονομή των Gourmand World Cookbook Awards 2010!
Πηγές: Site 1 - Site 1