Άρθρα
Γιάννης Μπαξεβάνης ο Έλληνας...
'Δώστε στον Γιάννη τον Έλληνα , τα κλειδιά του Παλατιού...'
Νέα - Aρθρα
Με μια βαλίτσα... άγρια χόρτα στις αποσκευές του, τα οποία γνωρίζει τόσο καλά,
ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης ταξίδεψε τον Φεβρουάριο στην Ελβετία, για να αναλάβει
την κουζίνα του εστιατορίου «Cote Jardin» στο Lausanne Palace Hotel της Ελβετίας
και να μυήσει τους πελάτες του στις ελληνικές γεύσεις!
Τον βραβευμένο Έλληνα σεφ προσκάλεσε στη Λωζάνη, ως έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους της
μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, ο σεφ του «Cote Jardin», κ. Edgard Bovier, στο πλαίσιο του
"Festival des Saveurs Grecques" που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2011.
Μέσα από τα πιάτα που παρουσίασε, ο κ. Γιάννης Μπαξεβάνης εντυπωσίασε και ενθουσίασε όσους
έσπευσαν να γευτούν τις δημιουργίες του.
Μερικές από τις προτάσεις του Έλληνα σεφ που ξεχώρισαν, ήταν το γιουβετσάκι της θάλασσας,
η σφυρίδα σε ζωμό καυκαλήθρας, τα παϊδάκια σε κρούστα παστουρμά, το κεμπάπ κοτόπουλου στον ατμό τυλιγμένο
σε φύλλα από σπανάκι με σάλτσα βασιλικού...
Όλα τα πιάτα συνοδεύτηκαν από ελληνικά κρασιά που έδωσαν το παρών στο φεστιβάλ με πολύ
ενδιαφέρουσες ετικέτες, ενώ δεν έλειψε και το περίφημο λικέρ μαστίχας Χίου που σερβιρίστηκε με τα επιδόρπια.
Η παρουσία του ταλαντούχου Έλληνα σεφ στο ελβετικό εστιατόριο στέφθηκε με επιτυχία,
καθώς η ανταπόκριση από τον κόσμο και τα ελβετικά ΜΜΕ ήταν μεγάλη, συμβάλλοντας παράλληλα στην
ευρύτερη προσπάθεια προώθησης της ελληνικής γαστρονομίας, που επιχειρούν οι Έλληνες επαγγελματίες
το τελευταίο διάστημα.
Άλλωστε και τα κολακευτικά σχόλια στον ελβετικό Τύπο ήταν πολλά, αφού μεταξύ άλλων διαβάσαμε:
«...δώστε στον Γιάννη τον Έλληνα τα κλειδιά του Palace», «ο ουρανίσκος σας θα θυμώσει μαζί σας αν
δεν πάτε να δοκιμάσετε...», ενώ ο κ. Edgard Bovier τόλμησε να πει για τον κ. Γιάννη Μπαξεβάνη ότι
είναι «ο Michel Bras της Ελληνικής κουζίνας»!
Κατεβάστε σχετικό αρχείο (.pdf - Γαλλική γλώσσα)