Άρθρα
Sani Gourmet - (13 με 22 Μαίου 2011)
'Νέα Ελληνική Κουζίνα' με 14 καταξιωμένους Έλληνες Σεφ
Νέα - Aρθρα
Η Νέα Ελληνική Κουζίνα είναι πραγματικότητα και η ανάδειξη και τοποθέτησή της στο
χάρτη της παγκόσμιας γαστρονομίας, αποτελεί κυρίαρχο στόχο του Sani Gourmet.
H Ελλάδα έχει μια σπουδαία διατροφική ταυτότητα, μια κουζίνα με λεπτές γεύσεις,
αρώματα και απίστευτη ποικιλομορφία, ανάλογη αυτής του εδάφους της.
Μια κουζίνα δημιουργική, με επιρροές από διαφορετικές κουλτούρες χάρη στην προνομιούχο
θέση της στο κέντρο της Μεσογείου, σημείο συνάντησης της Ανατολής με τη Δύση.
Βασισμένη στην απλότητα - των υλικών και της παρασκευής - αναδεικνύει έναν απίστευτο πλούτο γεύσεων που τέρπουν τον ουρανίσκο,
γεύσεις που τα τελευταία χρόνια έχουν δεχθεί δημιουργικές επιρροές από σπουδαίους Έλληνες chef, οι οποίοι αξιοποιώντας την
παράδοση και εμπνεόμενοι από σύγχρονα δημιουργικά ρεύματα εγκαινίασαν ένα νέο κεφάλαιο στη διατροφική παράδοση της χώρας μας.
Δεκατέσσερις Έλληνες σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν προσκληθεί για να συμμετέχουν στο Sani Gourmet 2011
(βλ. φωτογραφικό υλικό). Οι καταξιωμένοι δεξιοτέχνες της γαστρονομίας θα αναδείξουν το θεματικό πυρήνα της φετινής διοργάνωσης,
τη Νέα Ελληνική Κουζίνα και έχουν σκοπό να μας ταξιδέψουν σε νέους γευστικούς ορίζοντες, με άρωμα της σύγχρονης Ελλάδας,
σε μια εβδομάδα που θα εκθέσει σε όλο της το μεγαλείο την ελληνική κουζίνα, όπως έχει διαμορφωθεί μέσα από
το δίπτυχο "παράδοση-εξέλιξη".
Το "Water Restaurant", το "Byblos Lounge", το "Sea You Up", το "Ντομάτα" και το "Ουζερί" - τα πέντε εστιατόρια του "Sani Resort"
που θα φιλοξενήσουν το Sani Gourmet 2011 - είναι ταυτόσημα με την υψηλή ποιότητα, τη γαστρονομική δημιουργία, τις υψηλού επιπέδου
υπηρεσίες και τέλος, τα αναγνωρισμένα βραβεία που υπογραμμίζουν την καταξίωση, την εμβέλεια και το κύρος των χώρων αυτών.
Αποτελούν δε σημείο αναφοράς, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και όλης της χώρας γενικότερα.
Πηγή: Sani Gourmet - Culinary Festival in Greece, Michelin Star Chefs