Άρθρα

5ο Διεθνές Forum Γαστρονομίας - HO.RE.CA. 2012

Εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Νέα - Aρθρα

 

Figure 1

Τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα εορταστούν με ιδιαίτερης λαμπρότητας εκδηλώσεις, στο φετινό "5o Διεθνές Forum Γαστρονομίας" που διοργανώνει το Chef's Club Ελλάδος και η Forum S.A., στα πλαίσιο της 7ης "Διεθνούς Έκθεσης HO.RE.CA 2012".

Η έκθεση θα διεξαχθεί από τις 4.2.2012 έως και τις 7.2.2012, στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου "Metropolitan Expo" στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Οι μέχρι τώρα πετυχημένες και αναγνωρισμένες γαστρονομικές εκδηλώσεις της Λέσχης Αρχιμαγείρων & Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας, καθιστούν πλέον το "5ο Διεθνές Forum Γαστρονομίας 2012", ως το πιο κορυφαίο θεσμικό γεγονός στον κλάδο της Γαστρονομίας, της τουριστικής μας ανάπτυξης, της εκπαίδευσης των μαθητών σχολών γαστρονομίας, στον ευρύτερο επισιτιστικό χώρο, καθώς επίσης και στο χώρο των τροφίμων και των πρώτων υλών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Το Chef`s Club Ελλάδος, ως εμπνευστής και διοργανωτής αυτού του μοναδικού γαστρονομικού γεγονότος, νοιώθει τεράστια ευθύνη απέναντι σε όλους αυτούς που συμβάλλουν στην ανάδειξη και την καθιέρωση ενός θεσμού που τιμά το χώρο της υψηλής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Άλλωστε, μέσα από αυτού του είδους τις εκδηλώσεις και δράσεις, επιτυγχάνεται ο στόχος του, που δεν είναι άλλος από την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και την προβολή των, υψηλής διατροφικής αξίας, ελληνικών προϊόντων, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.

Συνοπτικά το πρόγραμμα διεξαγωγής των εκδηλώσεων του 5ου Διεθνούς Forum Γαστρονομίας, έχει ως εξής:.


Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

11.30πμ Έναρξη - μήνυμα Προέδρου.

12.00 - 13.00μμ Διαγωνισμός καλλιτεχνικών παρουσιάσεων γλυπτών εκθεμάτων από βούτυρο , ζύμη , ζάχαρη ,σοκολάτα και γαμήλιες τούρτες.
(Διαγωνισμός σε έτοιμα εκθέματα από επαγγελματίες ξενοδοχείων εστιατορίων , ζαχαροπλαστείων κλπ και από σπουδαστές σχολών με ιδιωτική συμμετοχή )

13.00 - 15.00μμ Παλέτα γεύσεων σύγχρονης γαστρονομίας .

(Παρουσίαση εστιατορικών πιάτων food style - φαγητά & γλυκά - από όλα τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας )

Παράλληλες Εκδηλώσεις

12.00 - 13.30 Παρασκευή Κυκλαδίτικων παραδοσιακών γλυκών

14.00 - 15.30 Γλυκές παιδικές δημιουργίες

16.00μμ - 18.00μμ Πρόγραμμα "Ελληνικό Πρωινό" του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) Τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας παρουσιάζουν προτάσεις για το "Ελληνικό Πρωινό" (Greek Breakfast) του Ξ.Ε.Ε., από τις κάτωθι περιοχές:

  • Επτάνησα
  • Χίος
  • Μυτιλήνη
  • Κως, Ρόδος (Δωδεκάνησα)
  • Ήπειρος

18.00- 20.00μμ Παρουσίαση Μακεδονικής Γαστρονομίας και προϊόντων. H Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας "Ολύμπιος Ζευς", μέσα από μια ιδιαίτερη εκδήλωση θα παρουσιάσει τη Γαστρονομία της Μακεδονίας. Θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις παραδοσιακών παρασκευών και γευστικές δοκιμές.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

11.30πμ - 12.30πμ Διαγωνισμός καλλιτεχνικών παρουσιάσεων γλυπτών εκθεμάτων από λαχανικά, φρούτα, τυρί και αλλαντικά. (Διαγωνισμός σε έτοιμα εκθέματα από επαγγελματίες ξενοδοχείων, εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων κ.λ.π. και από σπουδαστές σχολών με ιδιωτική συμμετοχή)

14.00 - 15.30μμ Μενού από τους Chef Πρεσβειών Ξένων Χωρών. Γαστρονομία χωρίς σύνορα σε μια πανδαισία γεύσεων από όλο τον κόσμο. H κατηγορία αυτή είναι εκτός συναγωνισμού και θα δοθούν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα

Παράλληλες Εκδηλώσεις

12.30 - 13.30 Παρουσίαση και γευσιγνωσία της ποικιλίας των Ελληνικών τυριών και ο συνδυασμός τους με το κατάλληλο κρασί

14.00 - 15.30 Παρουσίαση τεχνικής food style από μέλη της Λέσχης

15.45 - 17.00 Οι επίτιμοι θρύλοι του Chef’s Club επανέρχονται και αναβιώνουν την Κλασσική Ελληνική Γαστρονομία

17.15 - 18.15 Παρουσίαση Μaster Class από τη Unilever

14.15 - 16.30 Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή πιάτου με θαλασσινά η ψάρι από σπουδαστές με ιδιωτική συμμετοχή και επαγγελματίες

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

11.00 - 13.00μμ Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή δημιουργικών σάντουιτς από σπουδαστές με ιδιωτική συμμετοχή και επαγγελματίες

13.00 - 15.00μμ Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή πιάτου με χοιρινό από σπουδαστές με ιδιωτική συμμετοχή και επαγγελματίες

Παράλληλες Εκδηλώσεις

13.00μμ - 14.00μμ Επίδειξη Μοναστηριακής μαγειρικής από τον Πατέρα Επιφάνιο του Αγίου όρους και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο από τη Νάξο.

14.30μμ - 16.00μμ Σεμινάριο για σέφ και σπουδαστές με θέμα τη μοριακή γαστρονομία και τους σύγχρονους τρόπους μαγειρέματος

16.30μμ - 18.00μμ Σεμινάριο για μανιτάρια & τρούφα από την "Ελληνική Tρούφα". Μαγειρεύουν τα μέλη της λέσχης Σακελλαρίου Τάσο και Κοντογιώργης Πάνο.

15.30μμ - 17.30μμ Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή γλυκού από σπουδαστές με ιδιωτική συμμετοχή και επαγγελματίες

14.30μμ - 16.30μμ Ζωντανός διαγωνισμός σε σκάλισμα λαχανικών, φρούτων και τυρού από επαγγελματίες και σπουδαστές με ιδιωτική συμμετοχή.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Επιδείξεις Τεχνικών Παρουσιάσεων από Σχολές Γαστρονομίας (άνευ συναγωνισμού)

12.00 - 14.30μμ Παρουσίαση πρότασης από Σχολές Γαστρονομίας με θέμα το "Ελληνικό Πρωινό" (Greek Breakfast), σε ελεύθερη παρουσίαση μπουφέ για 6 άτομα.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

13.15μμ - 14.45μμ Σεμινάριο για σεφ από Barista & Bartender Μέλη της ένωσης Barmen Ελλάδoς και της SCAE, σε επαγγελματική επίδειξη διακόσμησης καφέ και παρασκευή σε σύγχρονα κοκτέιλ.

17.00- 19.00μμ Απονομές, Βραβεύσεις και τελετή λήξης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και τις απαραίτητες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς, θα τα βρείτε στο: chefclub.gr