Άρθρα

Heston Blumental

"Θα ήθελα να μαγειρέψω τη ζωή κάποιου".

Νέα - Συνεντεύξεις

 

Heston Blumental - Θα ήθελα να μαγειρέψω τη ζωή κάποιου.

Συνέντευξη με τον Βρετανό Chef Heston Blumental.

Ανάλυση της μαγειρικής του φιλοσοφίας και του ονείρου του να δημιουργήσει έναν κατάλογο βασιζόμενος στις ατομικές εμπειρίες όσων γεύονται τα πιάτα του.

Στην συνέντευξη του ο Βρετανός Chef Heston Blumenthal (The Fat Duck-Dinner) στο FDL αναλύει τη μαγειρική του φιλοσοφία καθώς και τη δική του εκδοχή για την πιθανή μελλοντική μορφή του χώρου της γαστρονομίας.

Αναφερόμενος με έμφαση στις σταδιακά αναδυόμενες γαστρονομικά χώρες που πρόσφατα εντάχθηκαν δυναμικά στο χώρο, οραματίζεται σοφή και ανεπιτείδευτη χρήση των γνώσεων στον τομέα, καθώς και των αγνών πρώτων υλών από τους επαγγελματίες.

Θεωρεί τη "μοριακή" γαστρονομία εργαλείο, αν και δεν αποδέχεται τον όρο και συμβουλεύει, βάσει εμπειρίας πλέον, τους νεότερος chef να ξεκινούν από τη βάση, λαμβάνοντας τα κατάλληλα εφόδια για να καταλήξουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα στην εκάστοτε διαδρομή τους.

Πρόκληση για εκείνον αποτελεί στο μέλλον η "χαρτογράφηση" της γαστρονομικής προσωπικότητας όσων δοκιμάζουν γεύσεις του, με σκοπό αυτές να "ξυπνούν" αναμνήσεις που θα αναβιώνουν με έναν και μόνον κατάλογο...

Διαβάστε τη Συνέντευξη:www.finedininglovers.com