Άρθρα
Michelin Stars - Η Παράνοια της Τελειότητας
'Οδηγός Michelin' και η διαδικασία ένταξής σε αυτόν
Νέα - Aρθρα
Ο δημοσιογράφος γαστρονομίας και κριτικός γεύσης William Sitwel συζητά με αναγνωρισμένους chefs
που αναλύουν τη δική τους εκδοχή σχετικά με το "κυνήγι της τελειότητας".
Ο Marcus Wareing (At The Berkeley), τον φιλοξενεί στο χώρο της κουζίνας του μυώντας τον στη διαδικασία της οργάνωσης,
προετοιμασίας, παραγωγής και τελικής παρουσίασης των εδεσμάτων προκειμένου να διεκδικηθεί και κατόπιν
να διατηρηθεί ένα αστέρι Michelin.
Οι Francesco Mazzei (L’Anima), Marco Pierre White (γνωστός για την κατάκτηση 3 αστέρων, διατήρησής τους επί 5 συναπτά έτη
και κατόπιν παράδοσής τους)και Raymond Blanc (Le Manoir) διεξάγουν μια συζήτηση "πολλών αστέρων" της οποίας
το πλούσιο περιεχόμενο συμπληρώνει μια συνάντηση αυτοπροσώπως με τον Πρόεδρο της Michelin στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης.
Η ακραία εντούτοις περίπτωση του Bernard Loiseau,ο οποίος διατηρούσε εστιατόριο 3* και αυτοκτόνησε με
την ιδέα και μόνο της ύπαρξης πιθανότητας να χάσει ένα από τα αστέρια του, αποτελεί κραυγαλέο παράδειγμα της
βαρύτητας που αποδίδουν οι επαγγελματίες στην κατάκτηση ενός αστεριού.
Τι ακριβώς είναι η βιομηχανία της Michelin?
Ποιο το αποτέλεσμα εν τέλει της απόδοσης ενός αστεριού σε μια επιχείρηση και τι περιλαμβάνει η έννοια
"τελειότητα" στο χώρο της επισίτισης;
Bernard Loiseau |
Mark Sergeant |
Marco Pierre White |
Marcus Wareing |
Michael Caines |
William Sitwel |