Άρθρα
Beyond Sushi
Το Sushi στην εναλλακτική μορφή του
Νέα - Aρθρα
Ο Executive Chef Guy Vaknin (συμμετέχων στο Hell's Kitchen) προσφέρει μια ιδιαίτερη εναλλακτική εκδοχή του
παραδοσιακού sushi προωθώντας μια αξιόλογη μορφή υγιεινής, γευστικής και αναζωογονητικής διατροφής
χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.
Μια ζωηρή παλέτα γεύσεων συστάθηκε από τον ταλαντούχο chef μετατρέποντας το ενίοτε κλασικό sushi σε μια "πέρα από τα όρια" παραλλαγή του Ιαπωνικού πιάτου.
Η εκλεπτυσμένη Ιαπωνική κουζίνα συναντά τη μεταμοντέρνα ερμηνεία της στο σταυροδρόμι των γεύσεων στην προσπάθεια του ευρηματικού chef
να συντείνει την αισθητική και το διατροφικό πλούτο του shushi με τις ιδιαιτερότητες στις προτιμήσεις των καταναλωτών.
Τα ‘ρολάκια’ shushi εμπλέκονται αρμονικά και με καλλιτεχνική ευχέρεια σε "χορωδιακούς" συνδυασμούς "απαγορευμένου" (forbidden)
μαύρου ρυζιού, μούρων, δύο είδη σιταριού καθώς και καφέ, μαύρου και κόκκινου ρυζιού.
Η γεύση κορυφώνεται με την προσθήκη tofu προσαρμοσμένου σε κάθε είδος ρολού καθώς και συνοδευτικών σαλτσών σε μορφή πουρέ,
συμπεριλαμβανομένων των jalapeno-wasabi, καρότο-τζίντζερ, μάνγκο-τσίλι.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το οίκημα που φιλοξενεί την επιχείρηση είναι 200 ετών και ο υπάρχων χώρος, στην πόλη της Νέας Υόρκης,
διαμορφώθηκε με τη χρήση υλικών που ήδη προϋπήρχαν, αντανακλώντας με αυτόν τον τρόπο ένα γήινο και φυσικό συναίσθημα, ενώ η
κομψή διακόσμηση δημιουργεί μια φιλόξενη και ζεστή αύρα χωρίς ιδιόρρυθμες και πολύπλοκες υπερβολές.
Photos