Άρθρα
2ο Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας
Συσχέτιση του φαγητού με τη μνήμη και την ταυτότητα των Ελλήνων
Νέα - Aρθρα
Την 20η και 21η Ιουλίου στο Αμάρι της Κρήτης πραγματοποιήθηκε το 2ο
Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας, υποσχόμενο στους συμμετέχοντες για μια ακόμη
χρονιά μια εμπειρία που θα είχε γεύση ελληνική.
Και η υπόσχεση έγινε πράξη με πληθώρα γευστικών παραδοσιακών δοκιμών και ομιλίες
από εκπρόσωπους τομέων συσχετιζόμενων άμεσα και έμμεσα με τη γαστρονομία.
Η κυρία Μαριάνα Καρβρουλάκη, κατόπιν της επιτυχούς διοργάνωσης και πραγματοποίησης του 1ου Συμπόσιου Ελληνικής
Γαστρονομίας το 2011 με θεματικό άξονα την Κρητική Κουζίνα, την ιστορία και εξέλιξή της,
επανέλαβε το ενδιαφέρον αυτό εγχείρημα εστιάζοντας στη συσχέτιση του φαγητού με τη μνήμη και την ελληνική ταυτότητα.
Σε κάθε Συμπόσιο που πραγματοποιείται ανά διετία, εγγύς στόχος είναι η εκτενής ανάλυση των επιμέρους θεμάτων που
θα θέτονται "επί τάπητος" ,με μελέτη όλων των διαστάσεων του ελληνικού φαγητού και ποτού σε όσο το δυνατόν
ευρύτερο επίπεδο, ενώ απώτερος στόχος είναι μέσω της υλοποίησης των Συμποσίων, η ενημέρωση και εμπέδωση
περί της δυναμικής της ελληνικής γαστρονομίας!
Και στη φετινή διοργάνωση παρέστησαν εκπρόσωποι από διάφορους τομείς αναλύοντας περιεκτικά την ποικιλία
των συνδετικών κρίκων που ενώνουν τη γαστρονομία με τους τομείς που αντιπροσώπευε έκαστος.
Σχετικές πληροφορίες για το συμπόσιο και το πρόγραμμα αναρτώνται στην επίσημη
ιστοσελίδα
που ανανεώνεται διαρκώς.
VIDEO
Σχετικό Video από το Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε το 2011 μας δίνει μια πλούσια γεύση του τι συνέβη
PHOTOS
Ελευθερία Βασιλειάδη