¶ρθρα
Σεμινάριο 'Τεχνικές Sous Vide' για επαγγελματίες
Δελτίο Τύπου από τη Gastonomy Essentials - της Ελευθερίας Βασιλειάδη.
Νέα - Aρθρα
Τριήμερο σεμινάριο (4-6 Φεβρουαρίου) πραγματοποιήθηκε από τη
Gastronomy Essentials L.t.d με εισηγητή το
Γιώργο Στυλιανουδάκη
και αντικείμενο τη χρήση "sous vide τεχνικών από επαγγελματίες.
Θερμοκρασίες, τρόποι και χρόνοι ψησίματος αναλύθηκαν, παρουσιάστηκαν στην πράξη
και κατόπιν τα αποτελέσματα δοκιμάστηκαν από τους συμμετέχοντες οι
οποίοι παρακολούθησαν τις εφαρμογές μαγειρέματος σε κενό αέρος.
Ζουμερά κρεατικά,τρυφερά θαλασσινά καθώς και τραγανά λαχανικά μαγειρεύτηκαν με απόλυτη ακρίβεια ενώ εκλεκτές πρώτες
ύλες όπως χταπόδι, Foie Gras και Μαύρος χοίρος βρήκαν το "δάσκαλό" τους με τον έμπειρο chef πρόθυμα να συζητά και να
περιγράφει τα στάδια προετοιμασίας και επεξεργασίας των υλικών μέχρι τη στιγμή του στησίματος ενός πιάτου.
Ζωμοί, οσμώσεις και μικρά μυστικά για να αποδώσουν οι επαγγελματίες του χώρου το δικό τους ‘γαστρονομικό αποτύπωμα’ απλά
σε κάθε πιάτο που επιμελούνται, έδωσαν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα όσα ο Chef περιέγραψε
και επεξήξησε στους παρευρισκόμενους, από την πρώτη κιόλας μέρα.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο σεμιναριακό κέντρο του Βησσαρίων Παρθένη (U Cook) στη Νίκαια, ενώ Χρυσοί
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: 4F Γενική Εμπορική Τροφίμων, ΕΓΕΜ, η εταιρεία Thermomix
και η Food Concepts.
Τον εξοπλισμό παραχώρησε η εταιρεία Xenex, ενώ Χορηγός ηλεκτρονικού τύπου ήταν το Gourmed.gr.
Το πρόγραμμα λόγω της μεγάλης ζήτησης θα επαναληφθεί 1-3 Απριλίου 2014.
Για Συμμετοχή σας συμπληρώστε την ‘Registration Form.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Συμμετοχή
Κόστος Συμμετοχής: 350€
Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να συμπληρώσετε την σχετική
αίτηση ("REGISTRATION FORM") και να την στείλετε με e-mail στο gastronomy_essentials@mail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6972444820