¶ρθρα
Gastronomy Essentials Training - Α' Εξάμηνο 2014
Δελτίο Τύπου - 22 Απριλίου 2014. Inspire Your Passion
Νέα - Aρθρα
Έκλεισε ο κύκλος εκπαίδευσης "Υψηλής Γαστρονομίας" - Gastronomy
Essentials Training,
για το Α' εξάμηνο του 2014, το οποίο απευθυνόταν σε Μάγειρες, Ζαχαροπλάστες και
επαγγελματίες που ασχολούνται με την εστίαση στην Ελλάδα και στη Κύπρο,
όπως F&B Manager, ιδιοκτήτες εστιατορίων και catering.
Οι εκπαιδεύσεις που πραγματοποιήθηκαν ξεκίνησαν αρχές Φεβρουαρίου, με το πρόγραμμα "Τεχνικές Sous Vide
(Χρόνοι και Θερμοκρασίες Ψησίματος)" στην Αθήνα, στο οποίο Εισηγητής ήταν ο Έλληνας Chef Γιώργος Στυλιανουδάκης,
όπου εξήγησε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τον συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος σε κρέατα,
κυνήγια, ψάρια, θαλασσινά, λαχανικά, ζωμούς σε όσμωση, επιδόρπια σε vacuum.
Αρχές Μαρτίου, η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε το 2ο πρόγραμμα 3 ήμερης εκπαίδευσης, που αφορούσε "Ασιατικό Μπουφέ για
Πολυτελή και Resort Ξενοδοχεία" με εισηγητή τον Ταϋλανδό Chef Boonchuay Panprapa,
στο οποίο παραβρέθηκαν Executive Chefs, από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Στις 18 και 19 Μαρτίου, ο Ισπανός Ζαχαροπλάστης Jordi Puigvert, επισκέφτηκε την Ελλάδα για πρώτη φορά,
παρουσιάζοντας ένα μοναδικό prive πρόγραμμα (25 ατόμων), επάνω σε όλες τις Μοντέρνες και Νέες Τεχνικές στην Ζαχαροπλαστική, με τίτλο
"EVOLUTION - Μοριακή Ζαχαροπλαστική".
Αρχές Απριλίου και λόγω μεγάλης ζήτησης, επαναλήφθηκε στην Αθήνα, το πρόγραμμα με τον Γιώργο Στυλιανουδάκη,
"Τεχνικές Sous Vide (Χρόνοι και Θερμοκρασίες Ψησίματος)" το οποίο υλοποιήθηκε επίσης, με μεγάλη επιτυχία,
στην καινούρια Test Kitchen της UNILEVER Food Solution, στο νέο της κτίριο, στην Κηφισιά.
Τέλος, το πρόγραμμα που "έκλεισε" τον κύκλο εκπαίδευσης Gastronomy Essentials Training, πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη,
στις 9-11 Απριλίου και υλοποιήθηκε από την ομάδα του μεγάλου Γάλλου Chef Alain Ducasse και την DUCASSE EDUCATION.
Οι δύο Chef που επισκέφτηκαν την Ελλάδα, ήταν ο Jerome Lacressonniere και ο Rui Martins
όπου παρουσίασαν, ένα τριήμερο πρόγραμμα με τίτλο "BEST OF ALAIN DUCASSE INTERNATIONAL" παρουσιάζοντας
τα καλύτερα πιάτα του Γάλλου Chef, από όλα του τα εστιατόρια σε Ασία, Αμερική και Μεσόγειο.
Οι εταιρίες που στήριξαν τα προγράμματα αυτά ήταν οι εξής :
- UNILEVER Food Solutions
- 4F – Γενική Εμπορία Τροφίμων
- ΕΓΕΜ
- XENEX
- FOOD CONCEPTS
- ELECTROLUX – ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ
- ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΑΕΒΕ – ΜΩΛΟΣ
- THE MET HOTEL
- CARDINAL
- THERMOMIX
- PARAXENES YLES
- ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ
- ISIGNY St.Mere
- SENNA
- ΜΑΚRO
- DEALS – VALHRONA
- MAKEDONIA PALACE HOTEL
- ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ
- UCOOK
- Α.ΤΣΙΤΣΙΛΩΝΗΣ-Επαγγελματικές Εκδόσεις Μαγειρικής
- GOURMED.GR
- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
- REAL NEWS
- REAL FM 92.8
Assistant Chefs:
- Αθηναγόρας Κωστάκος
- Σάββας Κοντούδης
- Φέη Ζαγούρη
- Γιώργος Ζευγολατάκος
- Δημήτρης Βογιατζόπουλος
- Πόπη Σαμπροβαλάκη
- Κώστας Κιουταχιαλόγλου
- Γιάννης Δούβλης
- Ειρήνη Νασιάβα
- Νικολί Ανθή
- Νίκος Διάφας
- Μιχάλης Χάσικος
Σύντομα θα ανακοινωθούν τα προγράμματα για την περίοδο :
Β' εξάμηνο 2014 – Α’ εξάμηνο 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες ή περαιτέρω φωτογραφικό υλικό, επικοινωνήστε με τον κ. Χάρη Χαραλαμπίδη στο
τηλέφωνο 6972444820 ή μέσω e-mail στο gastronomy_essentials@mail.com