Άρθρα
Η Κύπρος διακρίνεται στο Λουξεμβούργο
1 Χρυσό & 2 Ασημένια Μετάλλια για τις Εθνικές Ομάδες Μαγειρικής Κύπρου
Νέα - Aρθρα
Από την Ελευθερία Βασιλειάδη
Με δύο ασημένια μετάλλια και ένα χρυσό επέστρεψαν η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής
και η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Νέων Κύπρου αντίστοιχα, μετά τη συμμετοχή τους
στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο
από τις 21 έως και τις 26 Νοεμβρίου.
Η λήξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο το 2014, βρήκε τις Εθνικές Ομάδες που
εκπροσώπησαν την Κύπρο, με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό τους, για μία ακόμη φορά.
Τα μετάλλια που κέρδισαν με τη φετινή τους συμμετοχή, στον εν λόγω διαγωνισμό, ήταν το αποτέλεσμα δυνατής
προετοιμασίας, που σε συνδυασμό με ζήλο και επαγγελματισμό απέδωσε, κατατάσσοντας την Κύπρο στην
14η θέση της παγκόσμιας γαστρονομίας. Φυσικά ο πήχης είχε ανέβει αρκετά ψηλά πολύ νωρίτερα,
με σημαντικές διακρίσεις σε αντίστοιχους διαγωνισμούς παγκόσμιου βεληνεκούς.
Στις τρεις πρώτες θέσεις βρέθηκαν οι ομάδες της Σιγκαπούρης, της Σουηδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών αντίστοιχα.
Σημειώνουμε ότι στην συγκεκριμένη διοργάνωση η Κύπρος συμμετέχει για τέταρτη συνεχή φορά, ενώ ιδιαίτερα
ελπιδοφόρα είναι και η εξέλιξη της ομάδας των νέων, που με την παρθενική της εμφάνιση, απέσπασε την πρώτη
θέση, στην κατηγορία όπου διαγωνίστηκε.
Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου
Ιδρύθηκε από το Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου το 2001, και αποτελείται από επαγγελματίες του εργάζονται
εθελοντικά, αξιοποιώντας το χρόνο και τις δεξιότητές τους, για τις δραστηριότητες της ομάδας.
Αποτελείται από τους Γιώργο Δαμιανού, Παναγιώτη Χαραλάμπους, Αντώνη Νικολάου, Νίκο Παπανικολάου, Σταύρο Χατζήκυριακο,
Σταύρο Κακοφεγγίτη, Μάριο Κακόψητο, Σοφοκλή Ανδρέου, Νέαρχο Αριστείδου, Δημήτρη Γιάκο, Μάριο Ευσταθίου και ο Βαλεντίνο Μιχαήλ.
Πηγή : www.timeoutcyprus.com