Άρθρα

Gastronomy Essentials Training

Δελτίο Τύπου - Φεβρούαριος 2015 - Inspire Your Passion

Νέα - Aρθρα


Gastronomy Essentials Training

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Φεβρουάριο τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώθηκαν από τη Gastronomy Essentials L.t.d.

Καλύφθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες:

1) Τεχνικές Sous Vide στη Μαζική Εστίαση

2) Μοντέρνα Ελληνική Δημιουργική Κουζίνα σε Μπουφέ και A la Carte

3) Μοντέρνο Finger Food και Street Food και

4) Μοντέρνα Χορτοφαγική κουζίνα.




Το πρώτο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις 27-29 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις της Unilever με εισηγητή τον chef του Πεντελικόν Γιώργο Στυλιανουδάκη. Ο chef επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων σε σημαντικές ενότητες για το χώρο της εστίασης όπως η σωστή διαχείριση της παραγωγής, οι μοντέρνες υφές, η εξοικονόμηση ενέργειας και η λιγότερη απώλεια όγκου του προϊόντος κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας.

Gastronomy Essentials Training


Τα πιάτα που ετοίμασε ο chef ήταν αντιπροσωπευτικά της τεγνογνωσίας και της επαγγελματικής του εμπειρίας και στο τέλος κάθε παρασκευής οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν.

Gastronomy Essentials Training


Το επόμενο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 3-5 Φεβρουαρίου 2015 με εισηγητή το Γιάννη Μπαξεβάνη και έλαβε χώρο στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Πατησίων 125).

Gastronomy Essentials Training


Ο σεφ παρουσίασε πιάτα με ποικιλία από χόρτα και βότανα-χαρακτηριστικό των συνταγών που επιμελείται- όλα βασισμένα σε Ελληνικά προϊόντα. Μέσα από εποικοδομητικές συζητήσεις με τους συμμετέχοντες μετέδωσε τη μαγειρική του φιλοσοφία και επισήμανε εκτενώς τους λόγους που οι επαγγελματίες οφείλουν να εκτιμούν τα προϊόντα που διαχειρίζονται και τον πελάτη στον οποίο απευθύνονται εστιάζοντας επίσης στο κομμάτι της ατομικής τους μαγειρικής τους προσωπικότητας.

Τη δεύτερη μέρα στο πρόγραμμα προστέθηκε και μία επιπλέον ενότητα με θέμα το κρασί, το τυρί και τον εποικοδομητικό συνδυασμό των δύο με εισηγητές τους κυρίους Ηλία Μαμαλάκη και Άγγελο Ιατρίδη. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μερικά από τα κρασιά του Κτήματος Άλφα (Alpha Estate) και κάποια ξεχωριστά είδη τυριού που δοκίμασαν, συνδύασαν και μοιράστηκαν τις σχετικές εντυπώσεις.

Gastronomy Essentials Training


Σκοπός του προγράμματος ήταν να δώσει σε όσους συμμετείχαν μια αντιπροσωπευτική εικόνα των δυνατοτήτων των ελληνικών προϊόντων που με την απαραίτητη τεχνογνωσία μπορούν με άνεση να αποτελέσουν βασική πρώτη ύλη σε ένα μοντέρνο μπουφέ ή ένα A la Carte εστιατόριο.

Το αμέσως επόμενο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις 10-12 Φεβρουαρίου στον χώρο εκδηλώσεων "Οδός Κασσάνδρας" με εισηγητή τον κορυφαίο chef Xavier Bouriot, τεχνικό σύμβουλο και καθηγητή στην διεθνούς φήμης Alain Ducasse Education.

Gastronomy Essentials Training


Ο chef παρουσίασε συνταγές για μοντέρνα finger food αλλά επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι του street food που πλέον έχει εξελιχθεί σε τάση με διαστάσεις παγκόσμιας βιομηχανίας αφού κάθε χώρα δημιουργεί τη δική της εκδοχή βασισμένη στην γαστρονομική της κουλτούρα. Σνακ και finger food ανά τη μεσόγειο και τον κόσμο από "junk food" μεταμορφώθηκαν σε κομμάτι της haute cuisine με τις προσεγμένες τεχνικές και τη φιλοσοφία του Alain Ducasse.

Οι συμμετέχοντες στο μοναδικό αυτό πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία επιπλέον μέρα, στις 13 Φεβρουαρίου, χωρίς χρέωση, με εισηγητή το Γιώργο Στυλιανουδάκη ο οποίος παρουσίασε ένα μοντέρνο Ελληνικό degustation menu το οποίο και δοκίμασαν όλο.

Gastronomy Essentials Training


Συνέχεια με έναν από τους πιο σύγχρονους vegetarian chefs και κορυφαίο σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τoν Eddie Shepherd.

Ο Eddie Shepherd το 2009 κέρδισε το μετάλλιο "Cordon - Verts - Chef του Μέλλοντος" παρουσιάζοντας τη μοντέρνα εκδοχή της χορτοφαγικής κουζίνας με γεύσεις που ανέδειξε με σύγχρονες καινοτόμες τεχνικές. Αυτήν την κουζίνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και οι συμμετέχοντες του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Unilever στις 24 και 25 Φεβρουαρίου.

Gastronomy Essentials Training


Αλμυρά αλλά και γλυκά vegetarian πιάτα δημιουργήθηκαν και παρουσιάστηκαν βήμα βήμα ενώ ακολούθησε και γευστική δοκιμή. Εξίσου ενδιαφέρουσα ήταν η ενότητα με τα κρασιά του Κτήματος Άλφα που πήραν τη σκυτάλη.

Οι γευστικές δοκιμές κρασιών από αντιπροσωπευτικές ποικιλίες συνοδεία εποικοδομητικού διαλόγου ολοκλήρωσαν ιδανικά το εκπαιδευτικό διήμερο.

Gastronomy Essentials Training


Gastronomy Essentials - Sponsors