Άρθρα
Taste Festivals 2015: Στάση στο Grand Palais!
4ήμερη στάση των Taste Festivals στο Grand Palais της πόλης του φωτός!
Νέα - Aρθρα
Από την Ελευθερία Βασιλειάδη.
Η περιήγηση των Taste Festivals ανά την υφήλιο κάνει τετραήμερη
στάση στην πόλη του φωτός μεταμορφώνοντας το
εμβληματικό Grand Palais σε λίκνο των απανταχού γαστροφίλ.
Στον οικείο, φιλικό και διαδραστικό χώρο του κέντρου της πολιτιστικής
ζωής του Παρισιού "αριβάρει" στις 21 Μαΐου το Taste Of Paris, ένα φεστιβάλ που θα
ξεφυλλίσει τη μαυλιστική γαλλική γαστρονομία σε μόλις τέσσερις μέρες.
Οι αντιπροσωπευτικές φιγούρες των Alain Ducasse και Joel Robuchon κρατούν τα σκήπτρα της
δημιουργικής διαδρομής σε συνεργασία με 11 ακόμη Παριζιάνους chefs.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι κουζίνες 14 εστιατορίων θα μαγειρεύουν χαρακτηριστικά τους
πιάτα διαμορφωμένα σε μέγεθος μπουκιάς ώστε να μπορούν εύκολα να δοκιμαστούν.
Παράλληλα, όσοι παραβρεθούν έχουν την ευκαιρία να γευτούν εκλεπτυσμένες κλασικές αλλά και νοστιμιές
της "μοντερνιστικής" κουζίνας με ενδιαφέρουσα γευστική αισθητική, δια χειρός βραβευμένων
chef αλλά και ανερχόμενων ταλέντων της γαλλικής γαστρονομικής σκηνής.
Μια πραγματική γιορτή δημιουργικότητας και γευστικότητας με σεμινάρια, επιδείξεις,
μαθήματα μαγειρικής, εκθέσεις με χειροποίητες λιχουδιές κ.ά να συνθέτουν ένα "μενού ντεγκουστασιόν" πραγματική εμπειρία
για όποιον το γευτεί...
Οι "Νταλί" της γαλλικής γαστρονομίας
Alain Ducasse
Με αρτίστικη κουζίνα και πάνω από τριάντα χρόνια πολυδιάστατης παρουσίας στο γαστρονομικό προσκήνιο,
το όνομά του είναι από τα κορυφαία της λίστας με του πιο επιδραστικούς chef σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αναλαμβάνοντας ρόλο επαγγελματία και επιχειρηματία δουλεύει παραδειγματικά σε εντατικούς ρυθμούς παρακολουθώντας
αλλά και σχεδόν υποδεικνύοντας πλέον τις τάσεις και εξελίξεις στο
χώρο της εστίασης.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι είναι επικεφαλής σε
περισσότερα από 20 εστιατόρια παγκοσμίως μεταξύ των οποίων και τρία βραβευμένα
από τον Οδηγό Michelin με τρία αστέρια.
Η οπτική του αναφορικά με το επάγγελμά του στηρίζεται σε 2 βασικές συνιστώσες:
την επιθυμία να μοιραστεί το πάθος του για καλό φαγητό και την αποφασιστικότητά του να
μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του, στοιχεία που είναι διακριτά από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια
που διοργανώνει για επαγγελματίες ή ενθουσιώδεις ερασιτέχνες σεφ, τα βιβλία
του αλλά και τα consultings που αναλαμβάνει.
Joel Robuchon
"Meilleur Ouvrier de France", "Chef de l'annee" και "Cuisinier du siecle" τιτλοφορούνται
μερικά από τα βραβεία που κατά καιρούς του έχουν αποδοθεί από το 1976 ως το
1990 και το γεγονός ότι σήμερα είναι ο μοναδικός chef που κρατά
το παγκόσμιο ρεκόρ του κατόχου 25 αστεριών Michelin με 4 εστιατόρια σε Las Vegas,
Macau, Tokyo και Hong Kong - βραβευμένα με τρία αστέρια από τον Οδηγό - τα λέει όλα!
Σε ηλικία μόλις 29 ετών βρέθηκε στην κουζίνα του Concorde Lafayette με προσωπικό 90 ατόμων
υπό την επίβλεψή του ενώ η σιγουριά, η δημιουργικότητα, η επιμέλεια και
ο επαγγελματισμός του ήταν τα θεμέλια της μετέπειτα λαμπρής πορείας του.
Το 1981 ανοίγει το εστιατόριο Jamin και μέσα σε τρία χρόνια βραβεύεται με
τρία αστέρια Michelin, γεγονός πρωτοφανές για τα δεδομένα της γαστρονομίας.
Στα highlights της συνέχειας το εστιατόριο "L' Atelier de Joel Robuchon" που άνοιξε
τις πόρτες του το 2003 στο Παρίσι, το concept του οποίου επέκτεινε και
σε πόλεις όπως Las Vegas, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Hong Kong κ.ά.
Το line-up των υπόλοιπων chefs που συμμετέχουν στο Taste Of Paris έχει ως εξής:
- David Rathgeber
- Francis Fauvel
- Frederic Simonin
- Frederic Vardon
- Guy Savoy
- Jean-Louis Nomicos
- Kei Kobayashi
- Massimiliano Alajmo
- Pierre Sang
- Romain Meder
- Stephanie Le Quellec
Jean-Louis Nomicos | Pierre Sang |
Frederic Simonin | Guy Savoy |
Kei Kobayashi | Frederic Vardon |
Massimiliano Alajmo | David Rathgeber |
Francis Fauvel | Stephanie Le Quellec |
Francis Fauvel |
info
paris.tastefestivals.com/
A Taste of Paris Video