Άρθρα
Oriol Balaguer
Ένας κορυφαίος Ισπανός Ζαχαροπλάστης στην Αθήνα
Νέα - Aρθρα
Δελτίο Τύπου 11/6/2015.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ζαχ/κής
για επαγγελματίες με εισηγητή ένα από τα κορυφαία ονόματα
του χώρου της παγκόσμιας ζαχ/κής, τον Oriol Balaguer,
στις 10 & 11 Ιουνίου 2015.
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις
του "ΣΤΕΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΚΑ" και απευθυνόταν σε επαγγελματίες.
Η θεματολογία του προγράμματος περιλάμβανε ενότητες με τεχνικές και ιδέες που αφορούσαν επιδόρπια
εστιατορίων με βάση την σοκολάτα, παρασκευή βάσεων ζαχαροπλαστικής για επιδόρπια εστιατορίων,
αναλυτική παρουσίαση της νέας τεχνολογίας στην ζαχαροπλαστική και φυσικά χαρακτηριστικών δειγμάτων
εμβληματικών συνταγών του όπως cakes, jellies, παγωτά, σοκολάτες, αφρούς, επιδόρπια με τραγανή υφή κ.ά.
Οι τεχνικές και κάποια από τα επιδόρπια που ο κορυφαίος Pastry Chef παρουσίασε,
συμπεριλαμβάνονται και στο τελευταίο βιβλίο του με τίτλο "Obsession", που κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα,
το οποίο δόθηκε ως ευχαριστήριο σε όλους τους συμμετέχοντες υπογεγραμμένο από τον ίδιο!
Η έκδοση διατίθεται στην Ελλάδα & την Κύπρο από την Gastronomy Essentials και θα την βρείτε στο Cucina.gr .
Ο Ισπανός Chef επισκεπτόταν για πρώτη φορά την Ελλάδα και έμεινε πολύ ικανοποιημένος
από το επίπεδο της Γαστρονομίας που υπάρχει στη χώρα μας αναφέροντας πως
"Το φαγητό όσο και τα γλυκά που δοκίμασα κατά την περίοδο της διαμονής μου, στην Ελλάδα, ήταν πραγματικά εξαίσια".
Σημαντικά λόγια από έναν άνθρωπο που από το 1993 βρίσκεται στη κορυφή της Ισπανικής αλλά και της παγκόσμιας Γαστρονομίας, έχοντας μέχρι στιγμής :
- 2 Boutique - Ζαχαροπλαστεία στη Βαρκελώνη
- 1 Chocolaterie στη Βαρκελώνη
- 1 Φούρνο στη Βαρκελώνη
- 1 Catering στη Βαρκελώνη καθώς και
- 1 Boutique - Ζαχαροπλαστείο στη Μαδρίτη
Ορισμένα από τα βραβεία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια είναι :
- Best ARTISAN BUTTER CROISSANT OF SPAIN 2014
- Best PASTRY CHEF OF SPAIN 2008
- Best GASTRONOMY SHOP 2008
- PROFESSIONAL OF THE YEAR 2006
- Best GASTRONOMY WEBSITE IN SPAIN 2005
- Best CONFECTIONER IN CATALONIA 2003
- Best DESSERT IN THE WORLD 2001
- Best BOOK IN THE WORLD 2000
- Best PASTRY CHEF OF SPANISH RESTAURANT 1997
- Best DESSERT IN SPAIN 1997
- Best SPANISH ARTISAN PASTRY MASTER 1993
Οι Έλληνες Assistant Chefs που βοήθησαν τον Oriol Balaguer στη 2ήμερη παρουσίαση ήταν οι :
Χρήστος Βέργαδος, Θανάσης Τσαγκλιώτης, Μπάμπης Πολυκατερός και Σπύρος Αρτελάρης
Χορηγοί: ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ, THERMOMIX, ΕΓΕΜ, XENEX
Photos: ATHENS ART STUDIO
Διοργανωτής: Gastronomy Essentials
Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Χάρη Χαραλαμπίδη
Τηλ: 6972444820
E-mail: gastronomy_essentials@mail.com