Άρθρα

Gastronomy Essentials Training

Δελτίο Τύπου - Μοντέρνα Γαλλική Ζαχ/κή με τον Emmanuel Hamon

Νέα - Aρθρα

Gastronomy Essentials Training

Gastronomy Essentials
Inspire Your Passion

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μοντέρνας γαλλικής ζαχ/κής για επαγγελματίες με εισηγητή το Γάλλο Pastry Chef Emmanuel Hamon που επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Αθήνα-Ελλάδα στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα γνώρισαν εξειδικευμένες τεχνικές και ιδέες για την παραγωγική διαδικασία με ποικιλία από παρασκευές παντός τύπου όπως μοντέρνες τούρτες, σοκολατένια bon-bon, εστιατοριακά επιδόρπια αλλά και ενδιαφέρουσες τεχνικές διακόσμησης με σοκολάτα.

Gastronomy Essentials Training

Λίγα λόγια για τον Chef

O Emmanuel Hamon είναι ο πρεσβευτής της CasaLuker, του μεγαλύτερου brand προϊόντων σοκολάτας, που εδρεύει στην Κολομβία.

Το 2003 δημιούργησε μια σειρά από καραμέλες με την επωνυμία P'tit Zef με ανταπόκριση που ξεπέρασε τα σύνορα της Γαλλίας και έφτασε μέχρι Νέα Υόρκη και Οσάκα. Η προσφορά του αναγνωρίστηκε με τον καιρό και η δημιουργική, μοντέρνα δουλειά του, χρίζει ιδιαίτερης εκτίμησης από το κοινό ενώ η αδελφότητα Marmite d'or τον επιβράβευσε απονέμοντάς του τιμητικό δίπλωμα.

Μοιράζεται την εμπειρία και τις γνώσεις του συμμετέχοντας ως εισηγητής σε εκπαιδευτικά προγράμματα και επιδείξεις απευθυνόμενα σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες σε Γαλλία και εξωτερικό. Συνεργάζεται επίσης με εταιρείες και επιχειρήσεις παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν μια ευρεία γκάμα από προτάσεις και συνταγές αναφορικά με το κομμάτι της παραγωγής αλλά και της εξέλιξής τους, με προγράμματα που προσαρμόζονται στις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης.

Ο Pastry Chef συνεργάζεται επίσης στο συμβουλευτικό κομμάτι με την ουκρανική «Vito-House» δημιουργώντας για λογαριασμό τους μία σειρά από προϊόντα αρτοποιείας και ζαχ/κής που προορίζονται για την αγορά σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Ως πρεσβευτής της CasaLuker, δημιουργεί συνταγές για λογαριασμό της εταιρείας και πραγματοποιεί σχετικές επιδείξεις σε Ευρώπη και ανατολικές χώρες. Στη συνεργασία του ωστόσο με τη διεθνή κοινότητα «PAVONI ITALIA» εξειδικεύεται στο κομμάτι της διακόσμησης και στη δημιουργία καλλιτεχνικών παρασκευών σοκολάτας με καλούπια.

Gastronomy Essentials Training

Gastronomy Essentials Training


Ποια είναι η CasaLuker.

Πρόκειται για μια οικογενειακή εταιρεία από την Κολομβία που ιδρύθηκε στο Mazinales και δραστηριοποιείται από το 1906 προμηθεύοντας την εγχώρια αλλά και την παγκόσμια αγορά με μια μεγάλη συλλογή προϊόντων σοκολάτας και άλλων τροφίμων.

Τα κεντρικά της γραφεία εδρεύουν στην Κολομβία με παραρτήματα σε Παναμά, Περού και Βέλγιο με επτά συνολικά εργοστάσια ενώ τα προϊόντα που παράγει διακινούνται σε περισσότερες από 25 χώρες μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Ευρώπη, Ρωσία, Μέση Ανατολή και Ιαπωνία.

Στο πλαίσιο της διαρκούς εξέλιξης στο χώρο, η εταιρεία έχει επίσης ιδρύσει ένα από τα λίγα ερευνητικά κέντρα στον κόσμο που εξειδικεύονται στο κακάο, το "La Granja Luker" ενθαρρύνοντας την προσοδοφόρα εφαρμογή νέων καλλιεργητικών μοντέλων, ενώ φέρνει σε πέρας και διάφορα δυνατά επιχειρηματικά projects όπως το "Necocli Project" που περιλαμβάνει 550 εκτάρια φυτειών κακάο της αρωματικής σπάνιας κατηγορίας Cacao Fino De Aroma, που σημειωτέον, αποτελεί μόνο το 8% της παγκόσμιας αγοράς κακάο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και απευθυνόταν σε επαγγελματίες.

Οι Έλληνες Assistant Chefs που βοήθησαν τον Emmanuel Hamon στη 3ήμερη παρουσίαση ήταν οι: Χρήστος Βέργαδος, Φαίη Ζαγούρη, Γιάννης Δούβλης και Αντώνης Κατσαντώνης.

Χορηγοί: CASALUKER, OPTIMA, THERMOMIX, XENEX

Photos: ATHENS ART STUDIO

Διοργανωτής: Gastronomy Essentials

Contact
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr




Gastronomy Essentials Training

Gastronomy Essentials Training

Gastronomy Essentials Training

Gastronomy Essentials Training