Άρθρα
Alain Ducasse - Plaza Athenee - Naturalite
Νέο μενού γύρω από την τριλογία Ψάρια - Λαχανικά - Δημητριακά
Νέα - Aρθρα
Το εστιατόριο του Alain Ducasse au Plaza Athenee προσφέρει
ένα μεσημεριανό μενού, το οποίο βαφτίστηκε
"Naturalite".
Αυτό το νέο μενού μας επιτρέπει να ανακαλύψετε μια κουζίνα, που
σχεδιάστηκε, γύρω από την τριλογία "Ψάρια-Λαχανικά-Δημητριακά".
Ενώ η γαστρονομική του αυτοκρατορία εκτείνεται στις τέσσερις γωνιές του κόσμου,
ο Γάλλος Chef Alain Ducasse - ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας της glocalization
(Παγκοσμοιοποίησης - Σκέψου παγκόσμια, δράσε Τοπικά) -
δεν φαίνεται να εγκαταλείπει το ρόλο του μεγάλη Ηγέτη, στη σύγχρονη κοινωνία μας.
Πράγματι, κατά την πρόσφατη επαναλειτουργία του Παρισινού εστιατορίου του στο ξενοδοχείο Plaza Athenee,
έχει επικεντρωθεί στην "φυσικότητα" του νέου μενού του, που
συνάδει με τις πεποιθήσεις και τις δεσμεύσεις του, μεταξύ άλλων και μέσω του Slow Food.
"Υπάρχει απόλυτη ανάγκη σήμερα, ο άνθρωπος, να μεταβεί σε ένα καλύτερο τρόπο διατροφής, σε αρμονία με τη φύση, υγιέστερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον". Alain Ducasse
Για τον άνθρωπο, δεδομένου ότι οι πόροι του πλανήτη γίνονται όλο και πιο σπάνιοι,
καθίσταται αναγκαίο να καταναλώνονται τροφές περισσότερο "ηθικές και δίκαιες".
Έτσι λοιπόν, ο μεγάλος Chef κηρύττει, πως η "φυσικότητα", θα είναι πλέον ο "γαστριμαργικός φάρος" για το μέλλον.