Άρθρα
Le Cordon Bleu
Νέες εντυπωσιακές εγκαταστάσεις στο Παρίσι
Νέα - Aρθρα
Η Le Cordon Bleu, το δίκτυο επαγγελματικής
εκπαίδευσης τουριστικών επαγγελμάτων (μαγειρικής τέχνης, οινολογίας
και διοίκησης ξενοδοχειακών επιχειρήσεων) με ηγετική
παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο, εγκαινίασε πριν
λίγες μέρες τις νέες εγκαταστάσεις της στο Παρίσι.
Με την απρόσκοπτη θέα του ποταμού La Seine και του Αγάλματος της Ελευθερίας,
το νέο κτήριο της Le Cordon Blue βρίσκεται σε κομβική τοποθεσία, δίπλα
στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο Beaugrenelle και κοντά στον Πύργο του Eiffel.
Με διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλους τους τομείς
που καλύπτει, η σχολή - ορόσημο σύντομα θα υποδέχεται περισσότερους από 1.000
σπουδαστές ετησίως στις σύγχρονες εγκαταστάσεις έκτασης 4.000τ.μ.
Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας με έμφαση στα ψηφιακά συστήματα και
κτηριακές υποδομές με οικολογικό σχεδιασμό από γυαλί και αλουμίνιο είναι
μερικά από τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά της νέας σχολής.
Οι παροχές στους σπουδαστές περιλαμβάνουν:
- 7 πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας για μαγειρική, αρτοποιεία και ζαχ/κή, καθώς και μία επιπλέον αίθουσα ειδικά σχεδιασμένη για διδασκαλία ασιατικής κουζίνας: ταϋλανδική, ιαπωνική και κινέζικη.
- 3 αίθουσες επιδείξεων
- 1 δωμάτιο διαμορφωμένο όπως ένα κελάρι για οινική αλλά και διοικητική εκπαίδευση.
- 6 αίθουσες με δυνατότητα διαμόρφωσης σε ενιαίο λειτουργικό χώρο 420τ.μ.
- 1 αίθουσα για σπουδαστές με πολυμέσα και μια μεγάλη βιβλιοθήκη με ευρεία γκάμα από διεθνή βιβλία και περιοδικά μαγειρικής.
- 1 μπουτίκ με ποικιλία από προϊόντα, εργαλεία, εξοπλισμό κουζίνας και γκουρμέ δώρα, όλα προσεκτικά επιλεγμένα από την ομάδα των chefs της Le Cordon Bleu.
- 1 αίθουσα σεμιναρίων για ερασιτέχνες.
Μία ακόμη από τις καινοτομίες του κτηρίου είναι ότι η ταράτσα του έχει μεταμορφωθεί σε έναν
κήπο λαχανικών έκτασης 800τ.μ. με αυτονομημένη παροχή ενέργειας.
Πιο συγκεκριμένα, η θερμότητα από τις εστίες στις κουζίνες συγκεντρώνεται και χρησιμοποιείται για
το θερμοκήπιο, μία δεξαμενή νερού χρησιμοποιείται για το πότισμα ενώ το λίπασμα παράγεται σε ειδικά
δοχεία κομποστοποίησης.
Το μέλι της σχολής παρέχουν κυψέλες ενώ σκοπός αυτών των παροχών είναι - εκτός του να εξασφαλίζεται η
πρώτη ύλη για τα μαθήματα - να μάθουν οι σπουδαστές τη διαδικασία καλλιέργειας φρούτων,
λαχανικών και μυρωδικών σε ένα αστικό περιβάλλον.
Video