Άρθρα
Αθηναγόρας Κωστάκος / Αλέξανδρος Τσιοτίνης
"Φόρος Τιμής" στον μεγάλο Γάλλο Chef Alain Ducasse.
Νέα - Aρθρα
Ο Αθηναγόρας Κωστάκος και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης
μαγειρεύουν Alain Ducasse.
Μία μοναδική βραδιά με γαλλικό άρωμα θα προσφέρουν ο Αθηναγόρας Κωστάκος
και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, στο εστιατόριο CTC, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.
Ένας φόρος τιμής στο μεγάλο Γάλλο
Chef Alain Ducasse, ο οποίος
πιθανώς θα είναι και ο πρώτος Chef που θα
αποκτήσει σε λίγες ημέρες, 2 τριάστερα (3*** Michelin)
εστιατόρια σε μία πόλη (Παρίσι) στις 9 Φεβρουαρίου,
που θα κυκλοφορήσει ο οδηγός της Michelin για τη Γαλλία.
Μέχρι πρότινος απαγορευόταν ένας Chef να έχει πάνω από ένα τριάστερο σε μία πόλη και αναμένουμε
να δούμε αν και το La Meurice αποκτήσει το τρίτο αστέρι του και φιγουράρει
στη κορυφή των καλύτερω εστιατορίων στο κόσμο, μαζί με το Plaza Athenee par Alain Ducasse.
Οι δύο Έλληνες Chef μαγείρεψαν τελευταία φορά πριν 5 περίπου χρόνια όταν ο
Αθηναγόρας κάλεσε τον Αλέξανδρο να μαγειρέψουν μαζί στο
Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει το Bill & Coo στη Μύκονο.
Αυτή τη φορά μαγειρεύουν στο εστιατόριο του Τσιοτίνη τιμώντας με αυτό τον
τρόπο τον άνθρωπο που έχει δώσει νέα πνοή και έννοια, στην παγκόσμια γαστρονομική αγορά.
ALAIN DUCASSE
Sardine Terrine with tomato and smoke flavor
Τερίνα από σαρδέλες με ντομάτα και αρώματα καπνού
***
Gambas Ceviche with sea bream and cumin pop corn
Ceviche από γαρίδα και τσιπούρα με ποπ κορν κίμινο
***
Sea Drown with urchin celery and truffle
Μυλοκόπι με αχινό, σελινόριζα και τρούφα
***
Asparagus with Lardo and Hollandaise sauce
Σπαράγγια με Λαρδί και σάλτσα Hollandaise
***
Oeuf en Meurette
Το αυγό με το βρώσιμο τσόφλι του
***
Beef Tartar with it’s classical condiments and moustard
Ταρτάρ Μόσχου με μουστάρδα και τα κονδιμέντα του
***
Navarin of Beef with homemade pasta foie gras and morrels
Navarin από στηθοπλευρά με χειροποίητα ζυμαρικά, φουα γκρα και μορχέλες
***
Forest fruits sorbet with bay leaves anglaise
Σορμπέ από κόκκινα φρούτα με κρέμα Δάφνης
***
Chocolate eclair with esspresso
Εκλαίρ Σοκολάτα σε νότες καφέ και παγωτό εσπρέσσο
Εστιατόριο - Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0722 8812
Διεύθυνση: Διοχάρους 27 - Καισαριανή
Website: www.ctc-restaurant.com
Συντονιστής βραδιάς: Gastronomy Essentials