Άρθρα

Αθηναγόρας Κωστάκος / Αλέξανδρος Τσιοτίνης

"Φόρος Τιμής" στον μεγάλο Γάλλο Chef Alain Ducasse.

Νέα - Aρθρα

Αθηναγόρας Κωστάκος / Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μαγειρεύουν Alain Ducasse.

Μία μοναδική βραδιά με γαλλικό άρωμα θα προσφέρουν ο Αθηναγόρας Κωστάκος και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, στο εστιατόριο CTC, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

Ένας φόρος τιμής στο μεγάλο Γάλλο Chef Alain Ducasse, ο οποίος πιθανώς θα είναι και ο πρώτος Chef που θα αποκτήσει σε λίγες ημέρες, 2 τριάστερα (3*** Michelin) εστιατόρια σε μία πόλη (Παρίσι) στις 9 Φεβρουαρίου, που θα κυκλοφορήσει ο οδηγός της Michelin για τη Γαλλία.

Μέχρι πρότινος απαγορευόταν ένας Chef να έχει πάνω από ένα τριάστερο σε μία πόλη και αναμένουμε να δούμε αν και το La Meurice αποκτήσει το τρίτο αστέρι του και φιγουράρει στη κορυφή των καλύτερω εστιατορίων στο κόσμο, μαζί με το Plaza Athenee par Alain Ducasse.

Αθηναγόρας Κωστάκος / Αλέξανδρος Τσιοτίνης Αθηναγόρας Κωστάκος / Αλέξανδρος Τσιοτίνης Αθηναγόρας Κωστάκος / Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Οι δύο Έλληνες Chef μαγείρεψαν τελευταία φορά πριν 5 περίπου χρόνια όταν ο Αθηναγόρας κάλεσε τον Αλέξανδρο να μαγειρέψουν μαζί στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει το Bill & Coo στη Μύκονο.

Αυτή τη φορά μαγειρεύουν στο εστιατόριο του Τσιοτίνη τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον άνθρωπο που έχει δώσει νέα πνοή και έννοια, στην παγκόσμια γαστρονομική αγορά.


MENU


Ο Αθηναγόρας Κωστάκος και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης εμπνέονται από το σεμινάριο της Gastronomy essentials και μαγειρεύουν.

ALAIN DUCASSE


Sardine Terrine with tomato and smoke flavor

Τερίνα από σαρδέλες με ντομάτα και αρώματα καπνού

***

Gambas Ceviche with sea bream and cumin pop corn

Ceviche από γαρίδα και τσιπούρα με ποπ κορν κίμινο

***

Sea Drown with urchin celery and truffle

Μυλοκόπι με αχινό, σελινόριζα και τρούφα

***

Asparagus with Lardo and Hollandaise sauce

Σπαράγγια με Λαρδί και σάλτσα Hollandaise

***

Oeuf en Meurette

Το αυγό με το βρώσιμο τσόφλι του

***

Beef Tartar with it’s classical condiments and moustard

Ταρτάρ Μόσχου με μουστάρδα και τα κονδιμέντα του

***

Navarin of Beef with homemade pasta foie gras and morrels

Navarin από στηθοπλευρά με χειροποίητα ζυμαρικά, φουα γκρα και μορχέλες

***

Forest fruits sorbet with bay leaves anglaise

Σορμπέ από κόκκινα φρούτα με κρέμα Δάφνης

***

Chocolate eclair with esspresso

Εκλαίρ Σοκολάτα σε νότες καφέ και παγωτό εσπρέσσο

Αθηναγόρας Κωστάκος / Αλέξανδρος Τσιοτίνης Αθηναγόρας Κωστάκος / Αλέξανδρος Τσιοτίνης Αθηναγόρας Κωστάκος / Αλέξανδρος Τσιοτίνης Αθηναγόρας Κωστάκος / Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Εστιατόριο - Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0722 8812

Διεύθυνση: Διοχάρους 27 - Καισαριανή

Website: www.ctc-restaurant.com

Συντονιστής βραδιάς: Gastronomy Essentials