Άρθρα
Alain Ducasse Education - Animation Cuisine
Δελτίο Τύπου - Live Cooking (Buffet, Bistrot, Snacks)
Νέα - Aρθρα
Αθήνα 9/2/2017
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου ένα
μοναδικό τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες της τουριστικής
αγοράς στον χώρο εκδηλώσεων Οδός Κασσάνδρας
στο Βοτανικό.
Εισηγητής του προγράμματος ήταν ο chef - instructor
της Alain Ducasse Education, Mark Guillain Williams.
Κεντρική θεματική του προγράμματος ήταν η λεγόμενη
Animation Cuisine,
του μαγειρέματος δηλαδή και του στησίματος πιάτων μπροστά στον πελάτη.
Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές τάσεις του χώρου της εστίασης, που
συναντάται κατά βάση σε resorts και city hotels, αποδίδοντας διαδραστικότητα
στη διαδικασία της παρασκευής ενός γεύματος, με τον πελάτη να έχει άμεση
εικόνα της τεχνικής και των φρέσκων υλικών που χρησιμοποιούνται στην
προετοιμασία των πιάτων που πρόκειται να καταναλώσει.
Η επίσημη παρουσίαση του συγκεκριμένου τύπου κουζίνας πραγματοποιήθηκε
για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο με τεχνικές και νέες συνταγές που
χωρίστηκαν σε τρεις ενότητες:
Live Cooking Buffet, Live Cooking Bistrot και Live Cooking Snacks,
που περιλάμβαναν τέσσερις αντιπροσωπευτικές συνταγές ανά ημέρα.
Στην ενότητα Live Cooking Bistrot που έκανε το εναρκτήριο λάκτισμα ο chef με
άρτια τεχνική και ακρίβεια παρουσίασε συνταγές όπως το παραδοσιακό πιάτο της
Βουργουνδίας oeuf en meurette, βοδινό tartare με σάλτσα μουστάρδας,
pain perdu με καραβίδες και κινόα από την Ανδεγαυία (Ανζού) με ρίζες και μαύρη τρούφα.
Τη δεύτερη μέρα τη σκυτάλη πήραν οι συνταγές για μπουφέ με επίσης λεπτομερή
παρουσίαση συνταγών με εξειδικευμένες τεχνικές όπως «τραγανή τάρτα με γαρίδες και λαρδί»,
σούπα με μοσχάρι και ταμάρινδο, αποδομημένο parmentier
και υφές Du Barry.
Τον επίλογο της τρίτης και τελευταίας μέρας έγραψαν τα σνακ όπως bagel gambas tartare με γαρίδες, banh mi, το γνωστό βιετναμέζικο σάντουιτς με χοιρινό, ένα ξεχωριστό χορτοφαγικό burger και quesadillas με στήθος πάπιας καραμελωμένα κρεμμύδια και κρέμα μάνγκο.
Λίγα λόγια για τον Chef - Mark Guillain Williams
O Mark Guillain Williams ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο
δουλεύοντας στο Ritz και στο Fifth Floor Restaurant του Harvey Nichols.
Το 2001 γίνεται chef στο εστιατόριο Gilles Choukroun, Angl'Opera, στο Παρίσι
όπου παραμένει για δύο χρόνια. Αργότερα θα συμμετάσχει στην ομάδα του Alain Ducasse
ως sous chef στο εμβληματικό Relais Plaza του Hotel Plaza Athenee.
Από το 2008 θα επιδείξει τις άριστες μαγειρικές του ικανότητες ως head chef στο
Salon Premiere Air France Lounge, το οποίο βρίσκεται στο αεροδρόμιο
Roissy-Charles de Gaulle και το 2011 εντάσσεται στην ομάδα των εισηγητών της
σχολής του Alain Ducasse, Alain Ducasse Education με την οποία
συνεργάζεται μέχρι σήμερα.
Assistant Chefs
- Ανδριανάκης Άγγελος
- Ζέρβας Αριστοτέλης
- Κωστάκος Αθηναγόρας
- Πασχάλη Πασχάλης
- Κοτζάς Βασίλης
- Τσιοτίνης Αλέξανδρος
Διοργανωτής
- ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Συντονιστής
- Gastronomy Essentials
Φωτογραφίες
- Καραγιάννης Παναγιώτης - (Εφαρμοσμένες Τέχνες, τμήμα φωτογραφίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ)
Χορηγός Τεχνολογίας
- LG
Χρυσοί Χορηγοί
- Unilever Food Solutions
- EGEM
- Metropolitan Food Culture
- 4F
- Wusthof
- Thermomix
- Οδός Κασσάνδρας
- Delifrance
- Home By Nature
- Black Garlic Downvillage
Χορηγός Εξοπλισμού
- Electrolux
Χορηγός Ένδυσης
- ChefStyle
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό απευθυνθείτε στον κ. Χάρη Χαραλαμπίδη,
διευθυντή της Gastronomy Essentials L.t.d.
Τηλ.: +30 6972444820
Website: Cucina.gr
Facebook Page: Gastronomy Essentials Ltd