¶ρθρα
Gout de France 2017
2000 Chef σερβίρουν ταυτόχρονα στις 21 Μαρτίου μιλώντας Γαλλικά.
Νέα - Aρθρα
Το εγχείρημα Gout de France πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά
με περισσότερους από 2000 σ7εφ σε κάθε γωνιά της υφηλίου
να σερβίρουν ταυτόχρονα στις 21 Μαρτίου
πιάτα που μιλούν άπταιστα γαλλικά.
Η διεθνούς βεληνεκούς πρωτοβουλία που υπογράφει ο
Μονεγάσκος σεφ Alain Ducasse και το Γαλλικό υπουργείο
εξωτερικών και διεθνούς ανάπτυξης, αποσκοπεί στην προώθηση
της τέχνης του ζην αλά γαλλικά, των
τοπικών προϊόντων καθώς και της Γαλλίας ως προορισμού.
Ο γευστικός προσανατολισμός των μενού που θα ετοιμάσουν οι σεφ των εστιατορίων που συμμετέχουν στηρίζεται
σε μια κουζίνα με λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι συνδυάζοντας την αρμονία μεταξύ καλού φαγητού
και περιβάλλοντος.
¶ξιο αναφοράς επίσης είναι ότι καθένα από αυτά θα καταβάλει 5% των πωλήσεων σε
μια εγχώρια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και του περιβάλλοντος.
Η ιδέα έχει τις ρίζες της στα Επικούρεια Δείπνα που εγκαινίασε ένας από τους
θεμελιωτές της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας, ο Auguste Escoffier το 1912: μια μέρα,
ένα μενού, σε πόλεις ανά τον κόσμο, με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.
Η πρωτοβουλία Gout de France - Good France την εξελίσσει εντάσσοντας στη δράση
εστιατόρια διαφορετικής κατηγορίας. Τα εστιατόρια που συμμετέχουν καλούνται να διαμορφώσουν το μενού
τους σύμφωνα με την παρακάτω ακολουθία: απεριτίφ και καναπεδάκια, ορεκτικό, κυρίως πιάτο(α),
τυριά, επιδόρπιο(α), συνοδευμένα από γαλλικά κρασιά και σαμπάνιες.
Πέρα από τα εστιατόρια - ανάμεσά τους και 28 Ελληνικά - οι Γαλλικές πρεσβείες
συμμετέχουν στο εγχείρημα διοργανώνοντας από την πλευρά τους δείπνο στις πρεσβευτικές κατοικίες.
Δείτε το σχετικό trailer της διοργάνωσης:
Αναφορικά με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς, σημειώνουμε ότι με 65 εστιατόρια σε 15 πόλεις
της Ελλάδας να στρώνουν τραπέζι αλά γαλλικά, φέτος είμαστε τρίτη χώρα σε αριθμό συμμετοχών.
Θυμίζουμε το 2015 συμμετείχαν 15 εστιατόρια και 21 το 2016.