Άρθρα

Το hit του 'The Aviary' συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη

Από το Σικάγο στο 'Μεγάλο Μήλο'

Νέα - Aρθρα

 

Figure 1

Από την Ελευθερία Βασιλειάδη

Το blockbuster των cocktail bars των Nick Kokonas και Grant Achatz πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι θα στεγαστεί και σε δεύτερη τοποθεσία, αυτή τη φορά όχι στο Σικάγο αλλά στη Νέα Υόρκη.

Από το Σικάγο στο "Μεγάλο Μήλο".

Ο Achatz, γνωστός και ως ο ιθύνων νους του Alinea, με τον έτερο εμπνευστή του Aviary Nick Kokonas, ανακοίνωσαν πρόσφατα επίσημα το στήσιμο του νέου Aviary στο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στη Νέα Υόρκη.

Το νέο τους φιλόδοξο εγχείρημα, που θα φιλοξενείται στον 35ο όροφο του κτηρίου σε έναν χώρο με πανοραμική θέα της πόλης που θα αλλάξουν ριζικά, βρίσκεται στο πλάνο τους τουλάχιστον μία τριετία. Όσο για τον κατάλογο, θα είναι ελαφρά διαφοροποιημένος από αυτόν του Σικάγο ενώ θα στηρίζεται στην κεντρική ιδέα της αναδρομής στην εξέλιξη του χώρου των bars της Νέας Υόρκης.

Το hit του 'The Aviary' συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη

Λανσάροντας τη "Fine Drinking" φιλοσοφία.


Το θεατρικό, παιγνιώδες και ιντελεκτουέλ project του The Aviary που φιγουράρει στην 39η θέση της λίστας των περσινών World’s 50 Best Bars είναι προφανώς από τα αντιπροσωπευτικότερα παραδείγματα του χώρου που επαναπροσδιορίζουν την έννοια του cocktail bar.

Από το 2011 που άνοιξε τις πόρτες του μέχρι σήμερα ο κατάλογός του είναι υποδειγματικός προάγγελος των παγκόσμιων μεταμοντέρνων τάσεων που εμφανίζονται πίσω από την μπάρα με φωτεινότερα παράδειγματα αυτά του εντυπωσιακού σερβίρισματος με porthole ή της παγωμένης μπάλας (frozen ball) - μια διαφορετική εκδοχή του ποτού με πάγο - που είναι πλέον συνήθης τρόπος σερβιρίσματος σε ψαγμένα cocktail bars.

Το hit του 'The Aviary' συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη Το hit του 'The Aviary' συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη


Διαθέτοντας ένα ειδικά εξοπλισμένο δωμάτιο που εφοδιάζει τους bartenders με 39 διαφορετικά είδη πάγου και 3 εξειδικευμένους στον πάγο επαγγελματίες, είναι προφανές ότι οι εμπνευστές του εστιάζουν σημαντικά σε αυτό το κομμάτι, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο beverage director, Micah Melton που επισημαίνει ότι ουσιαστικά η προσθήκη πάγου σχετίζεται με τη γεύση και όχι με την πυκνότητα του ποτού.


Στημένο στη λογική του fine dining, (fine drinking στην περίπτωσή μας), με τους bartenders να λειτουργούν ακριβώς όπως οι chefs και τους ειδικούς στο σκάλισμα του πάγου να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας των cocktail, το εμβληματικό bar έχει συζητηθεί για τα εύστοχα cocktail & food pairings και τα ειδικά διαμορφωμένα μενού γευσιγνωσίας του που αναμένεται να συνεχίσουν να αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο και του νέου Aviary.

Το hit του 'The Aviary' συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη Το hit του 'The Aviary' συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη

Το hit του 'The Aviary' συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη


Το Project αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι της τρέχουσας χρονιάς.