Άρθρα
XENIA. Η γιορτή της γαστρονομίας στην Αθήνα
Gastronomy Summit, το πιο ολοκληρωμένο forum γαστρονομίας
Νέα - Aρθρα
Μία διεθνών προδιαγραφών εκδήλωση, με τις πιο καινοτόμες ιδέες και σύγχρονες
τεχνικές πάνω στη μαγειρική τέχνη, θα πρωταγωνιστήσει στη κεντρική
σκηνή του Gastronomy Summit,
του πιο ολοκληρωμένου forum της γαστρονομίας στην
βιομηχανία του Τουρισμού και της Φιλοξενίας.
Στα πλαίσια του Gastronomy Summit, κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών της έκθεσης,
θα παρουσιαστούν με τη μορφή ζωντανών επιδείξεων, τεχνικές υψηλού επιπέδου
πάνω στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική.
Πιο συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία
να παρακολουθήσουν από κοντά, όλες τις μοντέρνες τεχνικές και τις πιο καινοτόμες ιδέες που
εφαρμόζονται παγκοσμίως σήμερα, στα εστιατόρια των ξενοδοχείων ανά τον κόσμο.
Αναγνωρισμένοι Chef και Pastry Chef, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα εισηγηθούν τις παρουσιάσεις,
που απευθύνονται σε Executive Chef, Pastry Chef, Διευθυντές Ξενοδοχείων και F&B Managers, από ολόκληρη
την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδος.
Στόχος του Gastronomy Summit, είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών για όλες τις τελευταίες τάσεις
και εξελίξεις στο χώρο της γαστρονομίας. Μοντέρνες παρουσιάσεις μπουφέδων ξενοδοχείων
(Resort & City Hotels)και καινοτόμες τεχνικές μαγειρικής αλλά και ζαχαροπλαστικής,
θα συνθέσουν ένα πρόγραμμα επιδείξεων, που θα βοηθήσει στην περαιτέρω ενημέρωση και
γνώση των επισιτικών προϊόντων, ώστε να ωθήσουν την ανάπτυξη και αναβάθμιση του
γαστρονομικού τουρισμού, ο οποίος σήμερα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πόλους έλξης.
Το Gastronomy Summit είναι αποτέλεσμα της νέας συνεργασίας μεταξύ της έκθεσης XENIA και της Gastronomy Essentials.
Το πρόγραμμα του Gastronomy Summit, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Xenia, έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11/2017
- 11:00, ALAIN DUCASSE EDUCATION (δίωρο) - CHEF BASTIEN ANCELET
- Πιάτα από το εστιατόριο βραβευμένο με 3*** Michelin "Alain Ducasse au Plaza Athenee"
- 13:00, DIANA GLUHAK (μονόωρο) - Founder of Healthy Meal Standard
- Πιστοποίηση σε κουζίνες ξενοδοχείων επάνω σε «ειδικές διατροφές» πελατών (low gluten, sugar free, lactose free, celiac disease etc.) από 22 Ινστιτούτα της Ευρώπης
- 14:00, ENSP LYON (δίωρο)
- Γλυκά από το εστιατόριο βραβευμένο με 3*** Michelin "Alain Ducasse au Plaza Athenee".
- 16:00, ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΞΟΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
- 17:00, ΤΣΙΟΤΙΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (μονόωρο)
- Δημιουργία συνταγών με 3 Ελληνικά προϊόντα για ξενοδοχεία. (Ντομάτα, Μελιτζάνα, Χταπόδι)
- 18:00, Coan Walter από Electrolux Academy (μονόωρο) - Μοντέρνα Snacks για Bar Ξενοδοχείων
- 19:00, ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΔΑΝΑΗ (μονόωρο) - Healthy & Raw Food For Hotels
- Γευστικές συνταγές για πελάτες ξενοδοχείων με "ειδικές διατροφές" (κοιλιοκάκι, gluten free, dairy free, sugar & preservative free).
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/11/2017
- 11:00, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ (μονόωρο) - Ex. Chef Makedonia Palace
- Μοντέρνες ιδέες για πρωινά ξενοδοχείων
- 12:00, RITZ PARIS / RITZ ESCOFFIER (μονόωρο)
- Πιάτα από το 2** Michelin εστιατόριο του Ritz "L'Espadon".
- 13:00, ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (μιάμιση ώρα)
- Συζήτηση-Panel για τη χρήση των ελληνικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και τη σύνδεσή τους με τον Αγροδιατροφικό κλάδο.
- 14:30, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΤΚΕ (Συνομοσπονδία Επιχ/τιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος) - (μιάμιση ώρα)
- «Καλάθι Πρωινού» Νοτίου Αιγαίου - "Aegean Breakfast Basket".
- 16:00, ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΚΡΑΣΙ (μονόωρο)
- Θεωρητική και πρακτική επίδειξη παρουσίασης, ανοίγματος και σερβιρίσματος κρασιού, παρουσίασης, ανοίγματος και σερβιρίσματος σαμπάνιας, μετάγγισης αλλά και σέρβις μεγάλων φιαλών.
- Βασικές αρχές συνδυασμού(θεωρητικό).
- 17:00, ΝΤΟΥΝΕΤΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (μονόωρο)
- Μοντέρνες ιδέες για Room Service Ξενοδοχείων.
- 18:00, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (δίωρο)
- Τεχνικές Sous Vide για μαζική παραγωγή (Ξενοδοχεία - Catering).
ΔΕΥΤΕΡΑ 27/11/2017
- 11:00, ΣΤΥΛΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (μονόωρο)
- Τρόποι προώθησης Τοπικής Κουζίνας μέσα από τα ξενοδοχεία - τρόποι παρασκευής τοπικών συνταγών - τεχνικές.
- 12:00, ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (δίωρο)
- Δημιουργία ενός γλυκού και εφαρμογή του σε όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου.
- 14:00, ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΘΑΝΟΣ (μονόωρο)
- CEVICHERIA / CARNICERIA. Ένας χώρος στο ξενοδοχείο ο οποίος μπορεί επάξια να αντικαταστήσει το "Sushi bar".
- 15:00, ΧΑΤΖΗΤΟΦΗΣ ΠΑΝΙΚΟΣ - Ex. Chef 4 SEASONS LIMASSOL (δίωρο)
- Μοντέρνα Ψαροφαγία για Ξενοδοχεία.
- 17:00, ΔΑΜΑΛΑΣ ΧΡΟΝΗΣ (μονόωρο)
- Εναλλακτικό Sushi με τις ήδη υπάρχουσες πρώτες ύλες των ξενοδοχείων.
- 18:00, ΧΑΤΖΗΤΟΦΗΣ ΠΑΝΙΚΟΣ - Ex. Chef 4 SEASONS LIMASSOL (μονόωρο)
- Ατομικές γλυκές δημιουργίες για μπουφέ ξενοδοχείων.
Το Gastronomy Summit είναι αποτέλεσμα της νέας συνεργασίας μεταξύ της έκθεσης XENIA και της Gastronomy Essentials.
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
|
ELECTROLUX
|
ΧΟΡΗΓΟΙ
|
Thermomix
|
|
WUSTHOF
|
|
METROPOLITAN
|
|
Deals
|
|
ORVED
|
|
Delifrance
|
|
Le Monde
|
|
Αφοι ΚΙΟΥΡΤΖΟΓΛΟΥ ΑΕΒΕ
|
|
Home
|
|
EGEM
|
|
Chef Style
|
|
CIBO GROUP
|
|
4F
|
|
Fusion Chef
|
|
Paco Jet
|
|
VARIO
|
|
PADERNO
|
|
ELECTRO
|