Άρθρα

6th Premier Gastronomy Festival.

Δελτίο Τύπου: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Bansko της Βουλγαρίας

Νέα - Aρθρα

Για 6η συνεχή χρονιά, το Premier Gastronomy Festival ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, συλλέγοντας νέες υπέροχες γαστρονομικές αναμνήσεις.

Το Premier Luxury Mountain Resort, περήφανο μέλος της Ermia Hotels & Resorts και μοναδικό μέλος των Small Luxury Hotels of the World στην Βουλγαρία, εκφράζει την μεγάλη του χαρά, καθώς προσέλκυσε σπουδαίες προσωπικότητες της γαστρονομίας, οι οποίες συνέρπασαν τις αισθήσεις όλων όσων συμμετείχαν.

Tο Φεστιβάλ που είχε την τιμή να διοργανωθεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια, παρακολούθησε μια πλειοψηφία διάσημων Chefs αλλά και πολλοί λάτρεις της γαστρονομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο θεαματικό Opening Cocktail Party που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, παρευρέθησαν chefs και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και των media, και συνοδεύτηκε με τις μαγευτικές μελωδίες των διάσημων Salonic Stars.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι guest Chefs διάσημων εστιατορίων, μάγεψαν τους ουρανίσκους των παρευρισκομένων, και τους ταξίδεψαν σε γεύσεις και αρώματα απ’ όλο τον κόσμο.

Στις 7 Νοεμβρίου, ο Chef Πολυχρόνης του Cavo Tagoo Santorini, δημιούργησε ένα δείπνο Japanese / Brazilian Κουζίνας.

Τα πιάτα του Πολυχρόνη έμοιαζαν με σύγχρονα έργα τέχνης και αντανακλούσαν καινοτομία και έμπνευση.

Στις 10 Νοεμβρίου, ο Chef Θάνος Στασινός του Nikkei Restaurant Athens, δημιούργησε μια σειρά από πιάτα εμπνευσμένα από την Nikkei Κουζίνα, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα γιορτής τόσο για το μάτι όσο και για τον ουρανίσκο.

6th Premier Gastronomy Festival. 6th Premier Gastronomy Festival.

Στις 11 Νοεμβρίου, ο Chef Mario Perez Sanchez από το Restaurante Leka της Βαρκελώνης, παρουσίασε την Tropical Peruvian Κουζίνα, ένα εξαιρετικά δημοφιλές trend στην Βαρκελώνη. Στις 15 Νοεμβρίου, οι Chefs Αθηναγόρας Κωστάκος & Αλέξης Ζόπας από τον Scorpios Mykonos, έδειξαν τα μοναδικά ταλέντα και τις τεχνικές τους, ανυψώνοντας την γαστρονομική εμπειρία των καλεσμένων μέσω της μαγειρικής τους τέχνης, σε ένα δείπνο αφιερωμένο στην Mexican - Cycladic Κουζίνα.

Αυτήν την χρονιά, η Le Cordon Bleu Mexico και η Le Cordon Bleu Peru ένωσαν τις δυνάμεις τους στο PREMIER, δημιουργώντας μια συναρπαστική λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα, προσφέροντας Επαγγελματικά Σεμινάρια για τις τελευταίες τάσεις στο χώρο της μαγειρικής.

Ο Chef Αldo Omar Morales διοργάνωσε σεμινάριο για τη Σύγχρονη Μεξικάνικη Κουζίνα για 5 * City & Resort Hotels, ενώ ο Chef Gregor Funcke από την Le Cordon Bleu Peru διοργάνωσε σεμινάριο Σύγχρονης Περουβιανής Κουζίνας

6th Premier Gastronomy Festival. 6th Premier Gastronomy Festival. 6th Premier Gastronomy Festival. 6th Premier Gastronomy Festival.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν σύγχρονες τεχνικές, παραδοσιακές συνταγές αλλά και γαστρονομικά μυστικά απευθείας από τους ειδικούς.

Το ξενοδοχείο PREMIER LUXURY MOUNTAIN RESORT πάντα σε συνεργασία με την GASTRONOMY ESSENTIALS, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα σημείο αναφοράς και εκπαίδευσης σε Μοντέρνες Τεχνικές Μαγειρικής, το οποίο δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, επικεντρωμένο σε όλους τους επαγγελματίες εστίασης και τουρισμού που έρχονται κάθε χρόνο και παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο κλάδο, συνδυάζοντας ξεκούραστη διαμονή, χαλαρωτικό Spa και εκπληκτικά degustation dinners από Chef διεθνούς εμβέλειας.

Aνακαλύψτε περισσότερα:

www.premierfoodfestival.com www.facebook.com/PremierGastronomyFestival/

Το Premier Mountain Luxury Resort, είναι περήφανο μέλος του ομίλου ERMIA HOTELS & RESORTS ο οποίος ξεχωρίζει για την αγάπη του στην γαστρονομία. Το Premier Gastronomy Festival, εμπνέει και επηρεάζει όλες τις γαστρονομικές επιλογές των υπολοίπων μελών του ομίλου, όπως το Nefeli Villas & Suites στην Χαλκιδική & το Amaryllis Beach Hotel στην Πάρο.

Η Gastronomy Essentials δραστηριοποιείται, συνεργάζεται και αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου, μεγάλους οίκους του εξωτερικού, που έχουν σχέση με την ειδικότητα της Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής και άλλων ειδικοτήτων του Τουριστικού κλάδου.

Επί πλέον, ασχολείται με την διοργάνωση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εκπαίδευση προσωπικού και παροχές συμβουλευτικού χαρακτήρα επισιτιστικών επιχειρήσεων, κατέχοντας την τεχνογνωσία και έχοντας πολυετή εμπειρία της αγοράς.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών μας, των οποίων η συνεισφορά είναι ασύγκριτη:

6th Premier Gastronomy Festival.