Άρθρα

Gout de France - Good France

Όλη η υφήλιος ένα (γαλλικό) τραπέζι

Νέα - Aρθρα

Figure 1

Της Ελευθερίας Βασιλειάδη

Το μεγαλύτερο δείπνο του κόσμου εμπνευσμένο από τη γαλλική κουζίνα διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά στις 21 Μαρτίου με μια σειρά από γαστρονομικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα ανά τον κόσμο.

Σε σταθερή ημερομηνία διεξαγωγής, το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και ο κορυφαίος σεφ Alain Ducasse, επαναλαμβάνουν τη διοργάνωση της εκδήλωσης Gout de France - Good France.



Γαστρονομικό joie de vivre

Το πάθος με το οποίο οι Γάλλοι υποστηρίζουν τη γαστρονομική τους κληρονομιά και τα ευρηματικά τεχνάσματα που επινοούν για την ευρύτερη διάδοσή της είναι αξιοθαύμαστα.

Η πρωτοβουλία Gout de France είναι ένα από αυτά και φαίνεται ότι αποδίδει δεδομένου ότι κάθε χρόνο το ενδιαφέρον της συμμετοχής των εστιατορίων σε αυτήν κλιμακώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ευρύτερη διάδοση των παραδόσεων και αξιών που διέπουν τη γαλλική κουζίνα στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας γαστρονομικής βραδιάς.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πραγματοποιείται με την ομπρέλα του γαλλικού Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και μιας από τις ηγετικές μορφές της γαλλικής-και παγκόσμιας- γαστρονομίας, του σεφ Alain Ducasse.

Σημειώνουμε ότι το 2015 η διοργάνωση ξεκίνησε με τη συμμετοχή περίπου 1000 σεφ, το 2016 1500, το 2017 2000, πέρυσι οι συμμετοχές έφτασαν τις 3.000 και φέτος τις ξεπέρασαν.

Όσο για την Ελληνική παρουσία σε νούμερα:
15 εστιατόρια το 2015, 21 το 2016, 65 το 2017 και 83 πέρυσι και 114 φέτος.

Η γνωριμία πάντως με τη γαλλική γαστρονομία μέσω μιας έκρηξης δημιουργικότητας από ικανούς σεφ στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μάς επιφυλάσσει κάθε χρόνο ευχάριστες εκπλήξεις.

Δείτε τον κατάλογο με τα μενού των εστιατορίων που συμμετέχουν στην Ελλάδα στο ακόλουθο link και κλείστε τραπέζι

info

Πέμπτη 21 Μαρτίου, Good France


Gout de France - Good France