Άρθρα

Ο Alain Ducasse αποκαλύπτει τη λύση κατά των ιών.

Νέο σύστημα εξαερισμού στα Εστιατόρια

Νέα - Aρθρα

Figure 1

Σύμφωνα με τους The New York Times, ο εμβληματικός και πολυμήχανος chef Alain Ducasse, αποκάλυψε ένα νέο σύστημα εξαερισμού, προστασίας από τους ιούς, στο μικροσκοπικό του εστιατόριο Allard στο Παρίσι, προκειμένου να ξεπεράσει τους περιορισμούς της κοινωνικής απόστασης.

Το νέο σύστημα εξαερισμού, που έγινε κατά παραγγελία και κόστισε 50.000 ευρώ, εφευρέθηκε από τον σχεδιαστή Patrick Jouin, τον αρχιτέκτονα Arnaud Delloye και μία ομάδα εμπειρογνωμόνων, που χρησιμοποιούν νοσοκομειακή τεχνολογία, για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού στον αέρα.

Ως αποτέλεσμα, ένα από τα μικρότερα εστιατόρια του Παρισιού, αφού έκλεισε τις πόρτες του τον Μάρτιο, κατάφερε να ανοίξει ξανά αυτήν την εβδομάδα, με χωρητικότητα 80 τοις εκατό, κάτι που, σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν αδύνατο.

«Με αυτό το νέο σύστημα, ο αέρας σε κάθε τραπέζι είναι τόσο περιορισμένος, όσο σε ένα χειρουργείο», δήλωσε ο Ducasse στο Associated Press.


Ο Alain Ducasse αποκαλύπτει τη λύση κατά των ιών. Ο Alain Ducasse αποκαλύπτει τη λύση κατά των ιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα φιλτραρίσματος υψηλής τεχνολογίας, επιβραδύνει την ταχύτητα των σωματιδίων του αέρα 20 φορές, παρέχοντας έτσι τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να απορροφηθούν από τις θυρίδες του εξαερισμού, οι οποίες βρίσκονται πάνω από κάθε τραπέζι, πριν να έχουν την ευκαιρία να εξαπλωθούν στο διπλανό τραπέζι.

«Εάν είστε φορέας ιών, τα άτομα που βρίσκονται δίπλα σας θα είναι ασφαλή», δήλωσε ο σχεδιαστής του φιλτραρίσματος αέρα, Arnaud Delloye.

Ο Alain Ducasse αποκαλύπτει τη λύση κατά των ιών. Ο Alain Ducasse αποκαλύπτει τη λύση κατά των ιών.

Το σύστημα έχει ήδη δοκιμαστεί και επικυρωθεί, από τον κρατικό οργανισμό υγείας της Γαλλίας INRS, με θετικά σχόλια από τον υπουργό Οικολογίας της Γαλλίας Brune Poirson, λέγοντας ότι «επιτρέπει σημαντική μείωση του κινδύνου μετάδοσης ιών σε ένα εστιατόριο».

Αλλά ορισμένοι επιστήμονες, έχουν εκφράσει σκεπτικισμό.

Info


Ο Alain Ducasse αποκαλύπτει τη λύση κατά των ιών.


Photo: Philippe Vaures Santa Maria

Πηγή: www.finedininglovers.com