Άρθρα

Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας

Παρίσι - Γαλλία. 11 - 17 Δεκεμβρίου 2022

Νέα - Aρθρα

Figure 1

Ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, πραγματοποιήθηκε από την Gastronomy Essentials, την περίοδο 11-17 Δεκεμβρίου 2022.

14 επαγγελματίες από τον κλάδο της εστίασης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα 3-ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Hands on, στην ολοκαίνουρια σχολή του μεγάλου Γάλλου Chef Alain Ducasse, την Ecole Ducasse, στην περιοχή Meudon, στο Παρίσι.

Η εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Chef της σχολής, Florian Gravelle, επικεντρώθηκε πάνω σε τρεις (θεματολογίες) της σύγχρονης γαστρονομίας: Brunch & Breakfast, Back from the Market (private chef) και Best-Of International Street Food.


Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας

Η ενότητα Ταξίδι στην Καρδιά της Γαστρονομίας, που διοργανώνεται ετησίως από την Gastronomy Essentials τα τελευταία χρόνια, επανήλθε δυναμικά ύστερα από απουσία δύο ετών, λόγω του Κορωνοιού.

Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας

Το ταξίδι που διήρκησε μία εβδομάδα, δεν περιορίστηκε όμως μόνο στη Hands οn εκπαίδευση.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν διάφορα σημεία του Παρισιού, με γαστρονομικό ενδιαφέρον.

Γευμάτισαν στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο του Alain Ducasse, Le Meurice, καθώς και εν πλω στον Σηκουάνα, στο ποταμόπλοιο-εστιατόριο Sur Seine που ναυπήγησε ο Alain Ducasse, πριν λίγα χρόνια. Οι μοναδικές γεύσεις βασισμένες σε γαλλικές τεχνικές και το βγαλμένο από παραμύθι περιβάλλον, συνέβαλλαν σε δύο καταπληκτικές βραδιές γεμάτες αξέχαστες εμπειρίες.



Δεν ήταν όμως μόνο τα βράδια που έκαναν αυτό το ταξίδι μοναδικό.

Στη διάρκεια της ημέρας, μεταξύ των ημερών της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο θρυλικό ξενοδοχείο Ritz Paris και την σχολή μαγειρικής Ecole Ritz Escoffier που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου, στην Place Vendome, όπου η μεγαλοπρεπής ατμόσφαιρα θύμισαν εποχές Αναγέννησης και εκλεπτυσμού.

Οι μυρωδιές και οι γεύσεις από το εργοστάσιο σοκολάτας Le Chocolat, από το Le Cafe και το Le Biscuit του Alain Ducasse, στην περιοχή της Βαστίλλης, στο Παρίσι, ήταν χαρακτηριστικές της γαλλικής πρωτεύουσας, προσδίδοντας μία αίσθηση ζεστασιάς στο χειμωνιάτικο Παρίσι.


Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας

Το ονειρικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό και οι βόλτες στη Montmartre, στην Αψίδα του Θριάμβου, στην Όπερα, στη Champs Elysees, στα περίφημα γαλλικά Bistrot, στον Πύργο του Eiffel... ξεδίπλωσαν ένα Παρίσι γεμάτο φως και καταπληκτική αρχιτεκτονική που έσφυζε από ζωή, συνδυάζοντας το αριστοκρατικό συναίσθημα της Αναγέννησης με το σήμερα.


Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας

Ένα ταξίδι όπου η γνώση μεταλαμπαδεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό και στην καρδιά των συμμετεχόντων!

Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας

Ένα ταξίδι, στην καρδιά της γαστρονομίας !


Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας Ταξίδι στην καρδιά της Γαστρονομίας

Video



logoInspire Your Passion