Άρθρα
Horeca 2024 - Gastronomy Lab.
Ανακοίνωση: Νέο Πρόγραμμα και Συμμετοχή στην Έκθεση HORECA 2024
Νέα - Aρθρα
Με χαρά ανακοινώνουμε ότι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η
Gastronomy Essentials έχει την τιμή να διοργανώνει το γαστρονομικό stage
GASTRONOMY LAB, στη μεγαλύτερη έκθεση εστίασης στην Ελλάδα,
τη HORECA.
Από πέρυσι, το GASTRONOMY LAB έχει γίνει το επίκεντρο της
προσοχής προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες για Έλληνες και ξένους chefs.
Στο stage, θα πρωταγωνιστήσουν οι τελευταίες γαστρονομικές τάσεις
και τεχνικές στους τομείς της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής και
της αρτοποιίας.
Η έκθεση HORECA 2024 θα λάβει χώρα από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024, προσφέροντας στο κοινό μια μοναδική
ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο της γαστρονομίας.
Τι να περιμένετε
Νέο Πρόγραμμα Gastronomy Lab
Προετοιμαστείτε για μια σειρά συναρπαστικών εκδηλώσεων, workshops και δειγμάτων γεύσης που θα αναδείξουν τη
δημιουργικότητα και το ταλέντο των κορυφαίων ονομάτων στον χώρο.
Συμμετέχοντες Chefs
Ετοιμαστείτε να συναντήσετε και να δείτε σε δράση κορυφαίους Έλληνες και ξένους chefs που θα μοιραστούν την εμπειρία και τη γνώση τους.
Η Gastronomy Essentials είναι αφοσιωμένη στο να σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γαστρονομίας. Ελάτε να μας επισκεφθείτε στο Gastronomy Lab κατά τη διάρκεια της HORECA 2024 και ενωθείτε μαζί μας σε αυτό τον γαστρονομικό περίπατο! Σας περιμένουμε με ανυπομονησία!
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟΥ
Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου
11.00 - 12.00
- Cooking Show: Ο κόσμος του άρτου, παρουσίαση άρτων & αρτοσκευασμάτων από τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό IBA Cup Bakers Munich Oct. ’23
- Bakery Chefs: Χάρης Παπαλίτσας & Δημήτρης Φραγκογιάννης
12.15 - 13.15
- Cooking Show: Ρίζες
- Chef: Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
13.30 - 14.00
- Cooking Show: Naturality, Eco-Responsible Food, 0 Waste
- Chef: Julian Mercier - Δ/ντης Εκπαίδευσης Ecole Ducasse
14.15 - 15.15
- Cooking Show: Από τη Φάρμα στο Πιάτο
- Chef: Παναγιώτης Γιακαλής
16.00 - 17.00
- Cooking Show: Κερκυραϊκή Γαστρονομία από το παρελθόν στο παρόν
- Bakery Chefs: Αριστοτέλης Μέγκουλας
17.15 - 18.15
- Cooking Show: Μανιτάρια: η γευστική συμφωνία της γης
- Chef: Γκίκας Ξενάκης
Σάββατο 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
11.00 - 12.00
- Cooking Show: Τρισδιάστατη εκτύπωση στη γαστρονομία, η επιτομή στη σύγχρονη παρουσίαση στο εστιατόριο
- Chef: Δημήτρης Κονταράτος
12.15 - 13.15
- Cooking Show: Gardern Euphoria. Μια γλυκιά συμφωνία φρουτων και αρωματικών βοτάνων.
- Pastry Chef: Θανάσης Τσαγκλιώτης
13.30 - 14.30
- Cooking Show: Ο δρόμος των μπαχαρικών
- Chefs: Hisanobu Shigeta & Imtineria Aier - Ducasse Conseil
14.45 - 15.45
- Cooking Show: Η γεύση του μέλλοντος & Zero Waste Cocktails
- Chef: Δημήτρης Κατριβέσης
16.00 - 17.00
- Cooking Show: Vegetarian Fine Dining Experience
- Chef: Παύλος Κυριάκης
17.15 - 18.15
- Cooking Show: Sweet Finale Symphony-Lactose Free
- Pastry Chef: Μιχάλης Χατζηκαλημέρης
Κυριακή 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
11.00 - 12.00
- Cooking Show: Αναφορά στον Ernest Hemingway: Απολαμβάνοντας ένα bloody mary με πιρούνι αντί για καλαμάκι & θαλασσινά ημέρας με μια ασιατική νότα
- Chef: Jerome Cointre - Δ/ντης Εκπαίδευσης Ecole Ritz Escoffier/ Ritz Paris Hotel
12.15 - 13.15
- Cooking Show: Η εξέλιξη της ψαροφαγίας
- Chef: Μιχάλης Μάρθας
13.30 - 14.30
- Cooking Show: Τα μαγειρευτά, η μαγεία της ελληνικής κουζίνας
- Chef: Σωτήρης Ευαγγέλου
14.45 - 15.45
- Cooking Show: Ο δρόμος προς τα αστέρια Michelin
- Συντονισμός Συζήτησης: Θάλεια Τσιχλάκη, Δημοσιογράφος Γαστρονομίας
- Ομιλητές: Έκτορας Μποτρίνι, Λευτέρης Λαζάρου, Θάνος Φέσκος, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Τάσος Μαντής, Παύλος Κυριάκης, Παναγιώτης Γιακαλής
16.00 - 17.00
- Cooking Show: Ο πρωταγωνιστής: ελληνικά υλικά στο κέντρο της γεύσης
- Chef: Αλέξανδρος Τσιοτίνης
17.15 - 18.15
- Cooking Show: Μεξικάνικη κουζίνα: από το street food στο fine dining - μια κουζίνα που κερδίζει παγκόσμια έδαφος ολοταχώς
- Chef: Ιωσήφ Συκιανάκης
Δευτέρα 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
11.00 - 12.00
- Cooking Show: Vegan Παγωτά
- Pastry Chef: Jordi Puigvert
12.15 - 13.15
- Cooking Show:Τεχνικές & συνταγές για vegetarian & vegan δημιουργίες
- Chef: Δημήτρης Χρονόπουλος
13.30 - 14.30
- Cooking Show: Mastering the art of baking
- Mof Pastry & Bakery Chef: Frederique Lalos
14.45 - 15.45
- Cooking Show: Αγιορείτικη κουζίνα, η θέση της στις σάλες της υψηλής γαστρονομίας
- Chef: Δημήτρης Παμπόρης
16.00 - 17.00
- Cooking Show: Ζωή χωρίς γλουτένη, η επόμενη μέρα και τα νέα δεδομένα
- Pastry Chef: Μαρίνος Κοσμάς
17.15 - 18.15
- Cooking Show: Μεξικάνικη κουζίνα: από το street food στο fine dining - μια κουζίνα που κερδίζει παγκόσμια έδαφος ολοταχώς
- Bakery Chefs: Ιωσήφ Συκιανάκης
HORECA 2023:
Gastronomy Lab | Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία
Από το περσινό Gastronomy Lab με καλεσμένους το Plat Institute από Βαρκελώνη |