Παρουσιάσεις

Γρηγόρης Χέλμης

Το Cucina.gr παρουσιάζει τον Έλληνα Chef

Παρουσιάσεις - Chef

 

Figure 1

Λαμπρό παράδειγμα πολυπράγμονου επαγγελματία, που τάσσεται δυναμικά στην υπηρεσία της μαγειρικής, εξελισσόμενος σταθερά από τα πρώτα του βήματα στο χώρο, σε μια πορεία που ξεκίνησε να χαράσσει όντας ακόμη μαθητής Λυκείου.

Αφετηρία του το ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, απ'όπου έκανε την αρχή δουλεύοντας ως βοηθός. Επόμενος σταθμός του ήταν η Κρατική Ξενοδοχειακή Σχολή της Κύπρου, όπου φοίτησε με υποτροφία. Επέστρεψε έπειτα στο Athenaeum Intercontinental ως επαγγελματίας πλέον, ενώ το Avaris Hotel στο Καρπενήσι αποτέλεσε την απαρχή της σταδιοδρομίας του στον τομέα της επισίτισης σε ξενοδοχεια ως επικεφαλής.

Από το 2004 διδάσκει στην ιδιωτική σχολή "Le Gourmet" στη Λαμία της οποίας παράρτημα αναλαμβάνει να οργανώσει 2 χρόνια αργότερα στο Βόλο. Το άνοιγμα του Domotel Xenia Volou φέρει την υπογραφή του, ενώ εβδομαδιαία αρθρογραφία στο week της εφημερίδας "Θεσσαλία" και παρουσίαση ενός διαφορετικό μαγειρικού 5λεπτου στον ραδιοφωνικό σταθμό Power FM στο Βόλο, συμπεριλαμβάνονται στο ενεργητικό του.

Γρηγόρης Χέλμης - Κατσαρό αντίδι, κατσικίσιο τυρί, αλμυρό παστέλι απο φυστίκι Αιγίνης

Κατσαρό αντίδι, κατσικίσιο τυρί, αλμυρό παστέλι απο φυστίκι Αιγίνης


Γρηγόρης Χέλμης - Κριθάρι μαγειρεμένο σαν ριζότο με τομάτα φρέσκο κρεμμύδι και μυρωδικά

Κριθάρι μαγειρεμένο σαν ριζότο με τομάτα φρέσκο κρεμμύδι και μυρωδικά


Γρηγόρης Χέλμης - Πέτρες πατάτας με emulsion ελαιόλαδου πατάτας φούρνου

Πέτρες πατάτας με emulsion ελαιόλαδου πατάτας φούρνου


Γρηγόρης Χέλμης - Χωριάτικη Σαλάτα τυλιγμένη σε μπόλια φέτας κριθαρομπουκιές με λάδι

Χωριάτικη Σαλάτα τυλιγμένη σε μπόλια φέτας κριθαρομπουκιές με λάδι


Γρηγόρης Χέλμης - Τσάι τομάτας με μυρωδικά, γαρίδες και μους από καπνιστό μανούρι

Τσάι τομάτας με μυρωδικά, γαρίδες και μους από καπνιστό μανούρι




To 2011 ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα πλέον του Executive Chef του ομίλου Domotel - Xenia Volou (Βόλος), Les Lazaristes (Θεσσαλονίκη), Arni (Καρδίτσα), Neve (Καιμακτσαλάν) - οργανώνοντας και την κουζίνα του καινούριου ξενοδοχείου του ομίλου Agios Nikolaos στα Σύβοτα Θεσπρωτίας και κατόπιν το Xenia Portaria στην Πορταριά Πηλίου.

Στις αρχές του 2013, ενώνει τις δυνάμεις του με τους Δημήτρη Παμπόρη (chef), Χρήστο Kωνσταντινίδη (bartender), Θεοδόση Γεωργιάδη (φωτογράφο) και Χάρη Χαραλαμπίδη (PR), δημιουργώντας τους Orexis Team, μια ομάδα που δραστηριοποιείται στο χώρο της γαστρονομίας, παρουσιάζοντας projects στα οποία επαναπροσδιορίζουν βασικές συνταγές συνδιάζοντας μοντέρνα γαστρονομία και τεχνικές με mixology.

Βάση του αποτελεί το "Les Lazaristes", όπου με pop, fusion και μοριακή διάθεση αναδεικνύει νέες γεύσεις με βάση την Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα.

Γρηγόρης Χέλμης

Γρηγόρης Χέλμης

Γρηγόρης Χέλμης