Παρουσιάσεις
Γρηγόρης Χέλμης
Το Cucina.gr παρουσιάζει τον Έλληνα Chef
Παρουσιάσεις - Chef
Λαμπρό παράδειγμα πολυπράγμονου επαγγελματία, που τάσσεται δυναμικά στην υπηρεσία της μαγειρικής,
εξελισσόμενος σταθερά από τα πρώτα του βήματα στο χώρο, σε μια πορεία που
ξεκίνησε να χαράσσει όντας ακόμη μαθητής Λυκείου.
Αφετηρία του το ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, απ'όπου έκανε την αρχή δουλεύοντας ως βοηθός.
Επόμενος σταθμός του ήταν η Κρατική Ξενοδοχειακή Σχολή της Κύπρου, όπου φοίτησε με υποτροφία.
Επέστρεψε έπειτα στο Athenaeum Intercontinental ως επαγγελματίας πλέον, ενώ το Avaris
Hotel στο Καρπενήσι αποτέλεσε την απαρχή της σταδιοδρομίας του
στον τομέα της επισίτισης σε ξενοδοχεια ως επικεφαλής.
Από το 2004 διδάσκει στην ιδιωτική σχολή "Le Gourmet" στη Λαμία της οποίας παράρτημα αναλαμβάνει να οργανώσει
2 χρόνια αργότερα στο Βόλο. Το άνοιγμα του Domotel Xenia Volou φέρει την υπογραφή του, ενώ εβδομαδιαία αρθρογραφία
στο week της εφημερίδας "Θεσσαλία" και παρουσίαση ενός διαφορετικό μαγειρικού 5λεπτου στον ραδιοφωνικό σταθμό
Power FM στο Βόλο, συμπεριλαμβάνονται στο ενεργητικό του.
Κατσαρό αντίδι, κατσικίσιο τυρί, αλμυρό παστέλι απο φυστίκι Αιγίνης
Κριθάρι μαγειρεμένο σαν ριζότο με τομάτα φρέσκο κρεμμύδι και μυρωδικά
Πέτρες πατάτας με emulsion ελαιόλαδου πατάτας φούρνου
Χωριάτικη Σαλάτα τυλιγμένη σε μπόλια φέτας κριθαρομπουκιές με λάδι
Τσάι τομάτας με μυρωδικά, γαρίδες και μους από καπνιστό μανούρι
To 2011 ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα πλέον του Executive Chef του ομίλου Domotel - Xenia Volou (Βόλος),
Les Lazaristes (Θεσσαλονίκη), Arni (Καρδίτσα), Neve (Καιμακτσαλάν) - οργανώνοντας και την κουζίνα του
καινούριου ξενοδοχείου του ομίλου Agios Nikolaos στα Σύβοτα Θεσπρωτίας και κατόπιν το Xenia Portaria
στην Πορταριά Πηλίου.
Στις αρχές του 2013, ενώνει τις δυνάμεις του με τους Δημήτρη Παμπόρη (chef), Χρήστο Kωνσταντινίδη (bartender),
Θεοδόση Γεωργιάδη (φωτογράφο) και Χάρη Χαραλαμπίδη (PR), δημιουργώντας τους Orexis Team, μια ομάδα που
δραστηριοποιείται στο χώρο της γαστρονομίας, παρουσιάζοντας projects στα οποία επαναπροσδιορίζουν βασικές
συνταγές συνδιάζοντας μοντέρνα γαστρονομία και τεχνικές με mixology.
Βάση του αποτελεί το "Les Lazaristes", όπου με pop, fusion και μοριακή διάθεση αναδεικνύει νέες γεύσεις
με βάση την Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα.